Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cassidy, ja mam pytanie do Ciebie jako do użytkowniczki woodentica beige.

A mianowicie widzi mi się beige na podłodze w łazience w połączeniu z białymi płytkami i domieszką szarego w postaci dekorów lub mozaiki. Mąż uważa, że to nie pasuje, ale on jest w ogóle przeciwny płytkom drewnopodobnym i zwykle torpeduje moje pomysły :(.

Przemyślenia innych czytaczy wątku też są mile widziane :)

Cassidy, ja mam pytanie do Ciebie jako do użytkowniczki woodentica beige.

A mianowicie widzi mi się beige na podłodze w łazience w połączeniu z białymi płytkami i domieszką szarego w postaci dekorów lub mozaiki. Mąż uważa, że to nie pasuje, ale on jest w ogóle przeciwny płytkom drewnopodobnym i zwykle torpeduje moje pomysły :(.

Przemyślenia innych czytaczy wątku też są mile widziane :)

mi się wydaje, że drewno do wszystkiego pasuje :lol:

Może najlepiej sprawdz gdzieś w sklepie, jak wygląda beige z płytkami, które byś chciała :wink:

mi się wydaje, że drewno do wszystkiego pasuje :lol:

Mnie się też tak wydaje.

Zmęczona zieloną łazienką chcę teraz neutralną, niezbyt ciepłą, dlatego to drewno chcę złamać szarością, ale też niezbyt zimną, bo łazienka jest od północy. Ewentualnie poszaleć kolorem w dodatkach, które można zmieniać.

nania co to za kolor mebli??? można więcej fotek tej kuchni??? bo robie podobne meble i również chce zakładając te kafle

Hej w dziale ,,pokażcie swoje kuchnie,, jest więcej fot! Kolor kuchni to jabłoń, a górne fronty to wanilia. Blat to D 0511 PE flamenco Kronopol, w ogóle wszystko robione na kronopolu, okucia Blum.

No faktycznie Niania......., trochę jasnawe.... a tak w ogóle, co Ty tak ten dziennik zaniedbałaś co???

No włąśnie to mój ból, zresztą nie tylko mój! A dziennik....cóż brak czasu, myślałam że trochę szwagierka będzie mi pomagać bo jak zauważyłaś to swego rodzaju bliźniak, ale jakoś też nie miała weny nooo tak zostało, zastanawiam się nad usunięciem i założeniem osobnego tematu :wink:

A ja teraz mam zagwozdkę w salonie chciałem dac Brown, a w kuchni Ochre, kuchnia otwarta i jak to ładnie odciąc?? nie chcę w lini prostej bo to nie to.... i brak mi koncepcji :roll:

Ja też miałam ten problem, tylko ja chciałam inne płytki, potem właśnie tak jak ty ciemniejsze w salonie jaśniejsze w kuchni ale w końcu się zdecydowałam na położenie po całości jednakowych, i jestem naprawdę zadowolona. Na poprzedniej stronie masz foty jak u mnie to po całości wygląda.

Ja też miałam ten problem, tylko ja chciałam inne płytki, potem właśnie tak jak ty ciemniejsze w salonie jaśniejsze w kuchni ale w końcu się zdecydowałam na położenie po całości jednakowych, i jestem naprawdę zadowolona. Na poprzedniej stronie masz foty jak u mnie to po całości wygląda.

no ale ja chce te same ale inne odcienie:)

Nania byłam w końcu dzisiaj na budowie, mąż wczoraj trochę te fugi poszorował wodą z octem i jest o niebo lepiej,miejscami nawet kolor jest karmelowy :) myślę że jak zabiorę się do tego sama ;) kolor wróci :) i uważam że do ochry super ten kolor fugi pasuje, zlewa się z kaflami, ale nawet jak te fugi były białe to każdy kto wchodził nie widział ich wcale tylko pytał od razu : o, to panele?" tak że efekt jest :) aha moje grafitowe fugi w przedpokoju i kuchni też wróciły do swojego koloru po wodzie z octem :)

Tak że woda z octem i do dzieła :) Mąż rozcieńczał w proporcji 1:1 a nawet troszkę więcej octu niż wody, myślę ze trzeba szczoteczką a później gąbką zmyć, ja się pewnie za to w weekend zabiorę. Ja jeszcze w ogóle po tym całym zamęcie wykończeniowym zaimpregnuję wszystkie fugi tym olejem do klinkieru, a co ;) no i jak posprzątam to oczywiście wrzucę zdjęcia.

Zbludzanka1 co do koloru ochra masz rację ona wygląda bardzo naturalnie, ja jestem bardzo zadowolona z efektu, a na początku chciałam brown, jednak był dla mnie odrobinę za ciemny.

Witam,

jestem na etapie wyboru Woodentica o dł. 65 cm i choć pierwotnie zdecydowany byłem na "Brown", bo jego wybarwienie jest ciemniejsze, to ilekroć widzę w salonie porównanie do "Ochry", skłaniam się coraz bardziej w jej stronę i bynajmniej nie z powodu wybarwienia, który bardziej przemawia do mnie w "Brownie".

Chodzi o to, że struktura tego "Browna" wg mnie w mniejszym stopniu oddaje strukturę drzewa z powodu występującej mniej więcej pośrodku płytki takiej charakterystycznej dużej plamy, gdzie owa struktura drzewa jest jakby zatarta i uwydatnia się jednolite brązowe zabarwienie. Co ważne w ogóle nie występuje to w przypadku wersji "Ochra" i "Beige". Na moje spostrzeżenie, że "Brown" w porównaniu do "Ochry" z uwagi na rzeczoną plamę wygląda mniej naturalnie (w mniejszym stopniu udaje deskę czy też panel), sprzedawca oddal mi rację i zapewnił, że tak wyglądają wszystkie "Browny", a nie tylko ta pojedyncza wystawiona sztuka. Rzeczywiście, będąc w innym sklepie, zauważyłem te samą "właściwość".

Uwierzcie, że mam teraz totalną rozterkę, a w tym tygodniu składam zamówienie na Woodentica z przeznaczeniem do niedużego przedpokoju o pow. 8 m^2. Najgorzej, że nie znam nikogo we Wrocławiu, u kogo mógłym zobaczyć na żywo położonego Woodentica Brown/ Ochra. Proszę o ewentualne potwierdzenie moich obserwacji, albo rozwianie moich obaw, że toto po położeniu będzie się w gałki rzucać.

Witam,

jestem na etapie wyboru Woodentica o dł. 65 cm i choć pierwotnie zdecydowany byłem na "Brown", bo jego wybarwienie jest ciemniejsze, to ilekroć widzę w salonie porównanie do "Ochry", skłaniam się coraz bardziej w jej stronę i bynajmniej nie z powodu wybarwienia, który bardziej przemawia do mnie w "Brownie".

Chodzi o to, że struktura tego "Browna" wg mnie w mniejszym stopniu oddaje strukturę drzewa z powodu występującej mniej więcej pośrodku płytki takiej charakterystycznej dużej plamy, gdzie owa struktura drzewa jest jakby zatarta i uwydatnia się jednolite brązowe zabarwienie. Co ważne w ogóle nie występuje to w przypadku wersji "Ochra" i "Beige". Na moje spostrzeżenie, że "Brown" w porównaniu do "Ochry" z uwagi na rzeczoną plamę wygląda mniej naturalnie (w mniejszym stopniu udaje deskę czy też panel), sprzedawca oddal mi rację i zapewnił, że tak wyglądają wszystkie "Browny", a nie tylko ta pojedyncza wystawiona sztuka. Rzeczywiście, będąc w innym sklepie, zauważyłem te samą "właściwość".

Uwierzcie, że mam teraz totalną rozterkę, a w tym tygodniu składam zamówienie na Woodentica z przeznaczeniem do niedużego przedpokoju o pow. 8 m^2. Najgorzej, że nie znam nikogo we Wrocławiu, u kogo mógłym zobaczyć na żywo położonego Woodentica Brown/ Ochra. Proszę o ewentualne potwierdzenie moich obserwacji, albo rozwianie moich obaw, że toto po położeniu będzie się w gałki rzucać.

Ja początkowo byłam napalona na browna, innych nie brałam pod uwagę, bo nie pasują do reszty u mnie. Niestety jak zobaczyłam go na żywo, to mnie bardzo rozczarował, choć potem tutaj na zdjeciach w tym wątku znowu mi się podobał :roll: Dlatego zdecydowałam się na zupełnie inne płytki, bo te za mało przypominały drewno, jak dla mnie ;)