Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a kto je kładzie

a kładzie je taki miły pan, mam sie go zapytać o dokładniejsze dane???;) :D

i jak to wychodzi

wg mnie wychodzi całkiem ładnie-jak bedzie gotowe to pstryknę parę fotek, fuga to 3mm,przesunięcie 1/3

nie ma problemu z tym dużym rozmiarem?
jak byłem na budowie to słyszałem parę razy jak panu się''wymskło" pare wyrazów raczej nie do wypisywania na forum :o

mam połozone juz kilka linijek-efekt bardzo ładny, 3 gosci co dziś było pytało sie mnie, czemu już kładę panele?? :) :lol: :lol:

Nasz brown już położony :D

Obyło się bez problemów (na szczęście) przy układaniu, jedyny zonk to że 45m2 było z jednej partii, a 3 opakowania miały inny odcień, ale chłopaki skrzętnie to ukryli

http://img136.imageshack.us/img136/7576/dscn3772o.jpg

http://img262.imageshack.us/img262/6742/dscn3774.jpg

Witam wszystkich. ja tez planuję płytki drewnopodobne w części domu. i proszę napiszcie coś, żeby mnie do nich przekonać.

to, że są piękne wiem, ale:

czy są trwałe,

co z klasą ścieralności-w większości producenci jej nie podają,

no i jak się je kładzie i tnie,

czy zamawialiście jakieś płytki przez sklep internetowy,

bo ja mam jakieś obawy-być może nieuzasadnione?

jak macie jakieś doświadczenia, proszę, podzielcie się z nimi ze mną.

...nie chodzi oczywiście o problem płytki - podłogówka, ale generalnie o płytki drewnopodobne w salonie.

Będziemy mieli ogrzewanie podlogowe w całym domu (pompa ciepła) i początkowo zupełnie odrzuciliśmy pomysł położenia płytek w salonie. Wiadomo - uczucie zimna, itp.

Klasyczne panele mamy obecnie i nie jestesmy takim rozwiązaniem zachwyceni.

Ostatnio trafiliśmy na płytki Nowa Gala, drewnopodobne o rozsądnych wymiarach 30 x 60 (może nie będą tak krzywe jak nielubiany na FM Woodentic), baaaardzo nam się spodobały. Planujemy położyć je na całej powierzchni salon + kuchnia + jadalnia (praktycznie jedna przestrzeń, z kominkiem na środku), strefy wydzielając różnymi odcieniami.

http://www.irena-wnetrza.pl/uploads/assortment_images/a-115-476.jpgjak dom jest w stanie budowy to na etapie posadzek można ułożyć ogrzewanie podłogowe podwujne

Wizualnie wrażenie jest super, ale nie wiemy jak naprawdę będzie się t epłytko odczuwało? Zimą ok, będą cieplutkie, ale pozostała część roku?

Proszę o opinie tych Forumowiczów, którzy mają lub zetknęli się z płytkami drewnopodobnymi w salonie lub innych nie typowo "płytkowych" częściach domu. O wszelkie opinie.

Dziękuję.

...nie chodzi oczywiście o problem płytki - podłogówka, ale generalnie o płytki drewnopodobne w salonie.

Będziemy mieli ogrzewanie podlogowe w całym domu (pompa ciepła) i początkowo zupełnie odrzuciliśmy pomysł położenia płytek w salonie. Wiadomo - uczucie zimna, itp.

Ostatnio trafiliśmy na płytki Nowa Gala, drewnopodobne o rozsądnych wymiarach 30 x 60 (może nie będą tak krzywe jak nielubiany na FM Woodentic), baaaardzo nam się spodobały. Planujemy położyć je na całej powierzchni salon + kuchnia + jadalnia (praktycznie jedna przestrzeń, z kominkiem na środku), strefy wydzielając różnymi odcieniami.

http://www.irena-wnetrza.pl/uploads/assortment_images/a-115-476.jpg

jak dom jest w stanie budowy to na etapie posadzek można ułożyć ogrzewanie podłogowe podwujne lub zrobić tak instalacje zeby lekko podgrzewała podłge

Wizualnie wrażenie jest super, ale nie wiemy jak naprawdę będzie się t epłytko odczuwało? Zimą ok, będą cieplutkie, ale pozostała część roku?

Proszę o opinie tych Forumowiczów, którzy mają lub zetknęli się z płytkami drewnopodobnymi w salonie lub innych nie typowo "płytkowych" częściach domu. O wszelkie opinie.

Dziękuję.

http://www.irena-wnetrza.pl/uploads/assortment_images/a-115-476.jpg

jak dom jest w stanie budowy to na etapie posadzek można ułożyć ogrzewanie podłogowe podwujne lub zrobić tak instalacje zeby lekko podgrzewała podłoge naprzykład sa maty grzejne kture daja efekt ciepłej podłogi i można je tak ułozyc tam gdzie potrzeba i sterowanie z jednego sterownika z programowaniem na ruzne godziny i dni

Dziękuję.

Hej wam, czytałam was z wypiekami na twarzy, bo zdecydowaliśmy się z męzem na te płytki i pierwszy post mnie przeraził, bo też nie widziałam alternatywy dla naszych wyśnionych płytek. Na szczęście w wątku znalazłam i pozytywne opinie, które podniosły mnie na duchu. Płytki jeszcze nie zamówione, bo zastanawiamy się z małżem gdzie to zrobić. W sklepie w okolicy po promocji woodentic ten mniejszy kosztowałby nas 105 zł z m2 a duży 117 za m2. W związku z tym pytanie do was, czy ktoś z okolic Wrocławia zamawiał je za mniejszą cenę i gdzie dokładnie (kiedy). Nadmienie, że planujemy położyć płytki na całym dole naszego domku, te większe w saloniw 36m2 i reszte w mniejszych ok 20-25 m2.

Z góry dziękuje za odpowiedzi!