Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

:evil: Ludzie nie kupujcie Woodentica 98,5cm.Połozyłem ok.9m2,wyglądaja tragicznie,nie mają kątów,krzywizna w/g mnie ponad normę,mozna opuszki palców pozrywać ,wystają ponad powierzchnię.niby firma zaleca stosowanie fug min.5mm ale to nic nie zmieni,płytka raczej sie nie nagnie do podłogi.Nadmieniam,iz płytka jest rektyfikowaną/bezfugowa/,taki zapis jest na folderach i taka informacja jest przekazywana w sklepie.LIPA,LIPA I JESCZE RAZ LIPA!!!!

Złozyłem reklamacje,przyjechał Pan z Paradyża,wziął dwie płytki do pomiarów,narobił kilkanascie zdjęć /jak na sesji zdjęciowej/ i dostałem odmowne pismo z fabryki ,że nie uznaja reklamacji ponieważ lytki posiadają wymagane normy krzywizn,a wystają ponad drugą płytkę ponad 2mm.Dla zainteresowanych moge przesłac fotki połozonych płytek,żeby przestrzec przed zakupem tego trefnego towaru.Na stronach internetowych fabryka zakeca układanie na przemian z przesunieciem ok,.1/3 długosci,zrobiłem tak ,też na nic.ODRADZAM ODRADZAM,NIE KUPUJCIE TEJ KOLEKCJI.

P.S.moze ktos mi cos doradzi co w tej sytuacji zrobić,wywaliłem na to ok.5tys zł.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Edybre: Hmm znalazłem kilka opinii na forum o woodenticu i nikt nie narzekał. Nie wiem, może byli mniej wymagający lub ta osoba z tego linku miała pecha.

Co do ceny płytek to fakt cena jak dla mnie jest dość wysoka. Płytki strasznie mi się też podobają. Jedyne co to też jakoś ciężko mi sobie wyobrazić połączenie tych płytek z panelami. Nie chciał bym kupić drogich płytek i osiągnąć słaby efekt.

Co do kafelkowania całości było by to niezłe rozwiązanie gdyby nie to że w salonie nie mam ogrzewania podłogowego, a nie chce mieć w salonie zimą zimnej podłogi.

Zastanawiam się jeszcze nad jednym rozwiązaniem. Czy salon który ma być w panelach nie "otoczyć" jakimiś jasnymi płytkami o fakturze nie drewnianej które by stanowiły granicę między woodentikiem a panelami.

Co o tym sądzicie. Jak to będzie wyglądać?

Weź mnie nie załamuj :( Zamierzam kupić te płytki, ale mniejszy rozmiar. Może wypowie się ktoś jeszcze, kto ma te kafle. Może miałeś pecha i trafiłeś na taką wadliwą partię. Jeśli możesz, pokaż fotki. A swoja droga Paradyż przegiął, z tą reklamacją. Jak tylko coś nie tak, umywają ręce. Sa jeszcze sądy konsumenckie.

Może wklej jakieś zdjęcie poweirzchni, na której ma być to ułożone to łatwiej będzie coś poradzić.

A jaki rodzaj paneli kładziesz? Rozumiem, że nie drewniane? Jeśli tak to faktycznie kiepsko może wyglądać połączenie paneli udających drewno z płytkami udającymi drewno...

A jeśli chodzi o dobór koloru to ja zdecydowanie stawiam na kontrast.

No fakt, że salon w dwóch miejscach łączyłby się bezpośrednio z tymi płytkami :roll: Ramka wokół salonu jednak wg mnie nie wyglądałaby chyba najlepiej, zwłaszcza, że zmniejszyłaby optycznie salon.

A jesteś już na 100% zdecydowany na te płytki? Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem by było położyć coś innego - jest przecież ogromny wybór płytek, które będą ładniej wyglądały w połączeniu z panelami (no ale ja w ogóle jestem przeciwniczką płytek udających drewno)

Ja również zareklamowałam płytki PARADYŻA lecz serię Mustang,też przyjechał pańcio porobił zdjęcia,również były krzywe,wypukłe i co 3 płytka miała odpryski,pańcio który przyjechał z PARADYŻA :evil: Z GÓRY MNIE PRZEPRASZAŁ ŻE GOŁYM OKIEM WIDAC NIERÓWNOŚCI(przepraszam że krzyczę ale również poleciałam około 5 tys. i mnie krew zalewa),zabrał 4 płytki i po 2 tygodniach przychodzi odmowna reklamacja, że nierówności mieszczą się w normach(i podają mi tu na papierze swoje niewiadomo skąd wyciągnięte normy) a odpryski(powtórzę co 3 płytka,nie jestem pedantką to są ogromne odpryski) mogły powstac podczas transportu do sklepu bądż do mnie,pytam się to kto odpowiada za towar dowożony do klienta?Będę z nimi walczyc,tu już nie chodzi o małe tam 5 tys :evil: lecz to co nam wciskają i twierdzą że jest to cacy,wspomnę że kupiłam kafle w I gatunku,co innego gdybym kupiła w II czy III gatunku,wtedy wiem czego mogę się spodziewac.

PARADYŻ-nie kupujcie tego gówna :evil:

Jeśli chodzi o łazienki to zastanawiamy się nad Tajgą z Tubądzina do łazienki na górze a na dół może Bambus z Paradyża. Oczywiście to na razie plany. Mamy jeszcze chwilę więc może się to zmienić.

Co do podłóg na dole to nie mam zielonego pojęcia co położyć.

A ty co planujesz w łazienkach ?

Może trzeba ten problem naświetlić w mediach,zajmujących się "budowlanką".Jakby tak w muratorze lub innych czasopismach,programach telewizyjnych,itp. naświetlić ten problem to by coś pomogło.Może ktos ma znajomości,by to pouszyć,ja jestem zwarty i gotowy by zająć miejsce w tej sprawie!!!!!

Carlos wrzuć jakieś fotki. Ja byłam absolutnie zdecydowana na te płytki, ale teraz się boję. Ich zmana, w moim przypadku to całkowita zmiana koncepcji na wnętrze. A tak na marginesie, gdybym tak została zrobiona w bambuko, starałabym się rzeczywiście nagłaśniać problem. Już taka antyreklama na forum muratora powinna firmę Paradyż zainteresować. Możesz też zamieścić swój post z przestrogą w wątkach "czarna lista niesolidnych" i jak najbardziej poinformować o tym Paradyż. Nawiasem mówiąc, kafle, które do tej pory kupiłam są chińskie, sporo tańsze od woodentica, są równiutkie i prezentują się super. Jeśli jednak zdecyduję się na tę glazurę, przy odbiorze obejrzę wszystkie. Każda płytke. Wiem, że to niewygodne i zajmuje dużo czasdu, ale takie mam prwao i już. Te chińskie (Fragrance) oglądnęłam wszystkie, bo właśnie takiej sytuacji się obawiałam. Okazało się, że jest ok.

Myślałam , że to ja mam pecha co do Paradyża, ale widzę , że nie. Kładę ICĘ na 65 m i też jakość tych płytek nie jest najlepsza. Ale gorzej jest z podłogą serii BAMBUS, płytki mają 1-2 mm różnicy. Mam przyklejone ok 4 m i wygląda fatalnie. Pani w salonie mówi , że można reklamować tylko nie przyklejone. Tracę czas i pieniądze, nie wspomnę o nerwach.

hmm a ja chciałem kupować płytki paradyża woodentic oraz bambus. Chyba odpuszczę sobie tą firmę.

Co sądzicie o płytkach z AZTECA ? Niby Hiszpańskie ale nie są jakoś strasznie drogie.

Z tą reklamacją to może zadzwonić do Radia ZET do Janisza Weisa. On czasami zajmuje się takimi dziwnymi przypadkami. Albo chociaż nastraszyć Paradyża taką interwencją w mediach.

Do osób, które trafiły na krzywe płytki: wrzućcie jakieś zdjęcia - tak jak kazia25. Też chciałam Woodentic, nawet męża prawie przekonałam, ale teraz to chyba wolę nie ryzykować.

A Azteca jest OK - cenowo przystępna, dobra jakościowo. Planuję ich płytki do kuchni i wiatrołapu. Kilkoro zajomych ma (ścienne też) i bardzo sobie chwalą.