Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Konisko, napisz dokladniej jakie to przeboje

Przeboje były takie, że nie było kleju pod całą płytka (pomiędzy jastrychem z podłogówką a płytką) co dawało efekt zmniejszenia sprawności ogrzewania podłogowego...Pablo Ica też o tym pisze, dzięki niemu także właściwy klej mam.

Dlatego było darcie płytek...czytaj wcześniej kilka akapitów.

Pozdr.

A jak go kladziecie Chodzi mi o te przesuniecia o 1/3 czy cos takiego

Konisko widze ze u Ciebie inaczej ukladany

Ja mam przesunięcie 150mm.

Oczywiście w stronę okna tylko po długości, błedy geometrii jakie wymierzyłem:

lekka wichrowatość do max. 0,5mm,

wypukłość środkiem do 1mm.

Wymiar 215mm trzyma z dokładnością +/- 0,1mm tak, że lux - w końcu rektyfik.

Co do błędów geometrii się nie uniknie, przecież to palona ceramika.

Pozdr.

No i jak lepiej układac te kafle, mamy salon w ksztalcie prostokata i zastanawiam sie czy lepiej beda wygladac ulozone wzdluz dluzszego boku czy prostopadle ???

W życiu nie wzdłuż...po pierwsze pokój zrobi Ci się optycznie jeszcze węższy i dłuższy, po drugie tak jak napisał kriso81, nie będzie tak widać nierówności jak ułożysz prostopadle do okna.

Ja mam położonego dużego Woodentica z przesunięciem o 1/3.Wygląda super, zdjęcia na poprzednich stronach :)

Masz racje, dzieki za podpowiedz.

Jeszcze mysle tez nad kolorem, mamy w domu kilka plytek w kolorze brown. Ale chcielismy wziasc na probe po kilka z kazdego koloru, rozlozyc na podlodze i wtedy wybrac ale niestety nigdzie nie bylo innych niz ten brąz. Waham sie jeszcze czy nie wziac ochry ale atrzac na zdjecia ochry trudno ocenic jaki rzeczywiscie ma kolor, bo na kazdym zdjeciu wyglada troche inaczej. :cry:

Masz racje, dzieki za podpowiedz.

Jeszcze mysle tez nad kolorem, mamy w domu kilka plytek w kolorze brown. Ale chcielismy wziasc na probe po kilka z kazdego koloru, rozlozyc na podlodze i wtedy wybrac ale niestety nigdzie nie bylo innych niz ten brąz. Waham sie jeszcze czy nie wziac ochry ale atrzac na zdjecia ochry trudno ocenic jaki rzeczywiscie ma kolor, bo na kazdym zdjeciu wyglada troche inaczej. :cry:

Jeśli chodzi o kolor ja na początku zdecydowana byłam na brown(dobieraliśmy pod kolor okien), nawet go zamówiłam i wpłaciłam zaliczkę:o ale zamówienie zostało anulowane nie z mojej winy i chyba tak miało być, wybrałam ochrę i jest ok. Moim zdaniem ochra najbardziej przypomina naturalne patynowane drewno, nie jest ani za ciemna ani za jasna. Ja wahałam się bardzo długo, jeździłam i oglądałam ochrę w mniejszym formacie, ale na zdjęciach i w markecie nigdy nie wygląda to tak jak na podłodze w domu. Według mnie ochra to ładny ciepły kolor naturalnego drewna lekko postarzonego :) jak lubisz klimaty rustykalne to będziesz z ochry zadowolony :) Brown chyba bardziej przypomina jakiś rodzaj drewna egzotycznego.

Według mnie ochra to ładny ciepły kolor naturalnego drewna lekko postarzonego :) jak lubisz klimaty rustykalne to będziesz z ochry zadowolony :) Brown chyba bardziej przypomina jakiś rodzaj drewna egzotycznego.

Dokładnie tak, u mnie brown daje efekt cos a;la Palisander, jak będzie skończone to zrobie kilka fotek ze statywu w oświetleniu dziennym. Mi już się podoba ;) choć jeszcze na etapie układania i bez fugi.

Pozdr.