Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

W morde czemu dopiero teraz ten post znalazłem. Weźcie mnie kurcze nie załamujcie. Właśnie przywiozłem do salonu 40m2 woodentic brown duzy format. ułżyłem na sucho kilkanaście płytek z ciekawości i nie zauwazyłem jakis krzywizn. faktura prezentuje się rewelacyjne. Słyszałem od handlowca ze Paradyz miał z tą serią spore kłopoty technologiczne jakieś 2 miechy temu i kilka tysiecy m2 wycofali poszło na przemiał. Nawet mnie przestrzegał żeby nie kupować wtedy bo na 99 % mogą być trefne tylko z nowej parti w grudniu. Tak tez zrobiłem i mam tylko wielką nadzieję, że z płytkami będzie wszystko ok.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kładłam tydzień temu (nie wiem z jakiej partii, przywożone od producenta w listopadzie) i są OK. Nawet się pytałam fachowca (bo wcześniej kładł w "graciarni" chińskie i strasznie narzekał) i mówił, że są w porządku. Sama też nie widzę jekiejś tragedii, a fuga jest na 2 mm (chyba). Aha, mam brown te krótsze.

Ludzie! o co ten raban czy to juz nie ma zachodnich płytek na rynku, taka seria Jungle z aparici na przykład. Przeczytajcie sobie jakiekolwiek opracowanie na temat Polskich fabryk: oni się teraz zabijają o klienta "marketowego" a nie o klienta wyższej pólki. Taniocha i srednia półka więcej nic, jak chce3sz mieć ładnie to tylko włochy albo hiszpania.

Przeczytajcie sobie jakiekolwiek opracowanie na temat Polskich fabryk: oni się teraz zabijają o klienta "marketowego" a nie o klienta wyższej pólki. Taniocha i srednia półka więcej nic, jak chce3sz mieć ładnie to tylko włochy albo hiszpania.

z tego wynika ze klient marketowy to nie klient :evil:

Jola! A teraz się uczymy czytac ze zrozunieniem.....

Czytanie ze zrozumieniem polega na tym, że czytamy to co jest napisane, analizujemy i oddzielamy od tego nadinterpretację.

Sprobuje inaczej:

Polskie fabryki specjalizują się w produkcie średniej półki oraz tanim, oczywiście sytuacja na tynku wymusza od nich wchodzenie w półkę wyższą, nie zawsze z sukcesem, zapewniam cię że za parę lat jak się nauczą robic płytkę średnio-wyższej półki (bo najwyższej jeszcze nie robią) będą robic płytkę prostą i trzymającą wymiar.

Kanton, skoro już nauczyłeś się czytać ze zrozumieniem, możemy przejść do nauki pisania. Na początek popraw "tynku' na rynku :lol:

A tak na marginesie, wyobraź sobie, że płytki hiszpańskie też bywają krzywe. np. Grespania toledo, są znacznie mniej równe, niż ich chińska, badziewna przecież i tania podróba Fragrance. Ale jeżeli wywalenie dwóch stów, za metr kwadratowy płytek poprawi komuś samopoczucie, to przecież warto!

Myślałam , że to ja mam pecha co do Paradyża, ale widzę , że nie. Kładę ICĘ na 65 m i też jakość tych płytek nie jest najlepsza. Ale gorzej jest z podłogą serii BAMBUS, płytki mają 1-2 mm różnicy. Mam przyklejone ok 4 m i wygląda fatalnie. Pani w salonie mówi , że można reklamować tylko nie przyklejone. Tracę czas i pieniądze, nie wspomnę o nerwach.

ja tez mam położoną ICĘ i u mnie to samo, jakość nie najlepsza, płytki krzywe :evil: , także uważajcie na Paradyż

• 2 weeks później...
Do tej pory obwiniałam kafelkarza ze mi spartaczył przedpokój choć zaklinał, że płytki się "wywijają do góry"- mam Genesis z Paradyża - do głowy mi nie przyszło,żeby je sprawdzić a są...krzywe!!! Mam z nich ułożony dywanik - potykam się o nie prawie codziennie - koszmar! Teraz mam zamiar budować dom - Paradyża w nim nie będzie.

• 3 weeks później...
To powiedźcie proszę na co zwrócić uwagę kupując płytki w sklepie? Każdą wyciągnąć z paczki i obejrzeć czy nie ma odprysków. A jak sprawdzić nierówności? Czy chodzi o przyłożenie do prostej ..deski na przykład (żeby nie były końce wywinięte do góry), czy jak??? ja też rozważam te płytki i Emigres Maderas 510 (tych nie widziałam na żywo a jak widziałam woodentik to przez myśl mi nie przyszło, że mogą być jakieś krzywe (na prezentowanym małym kawałku nic nie było widać).

No i napiszcie chociaż parę przykładów firm, na które warto zwracać uwagę, bo na razie czytam Opoczno - nie, Paradyż - nie. Hiszpańskie - tak ale jake? Grespania też nie?

To jakie w rozsądnej cenie. Na to wychodzi, że te taniochy z Chin są lepszej jakości niż te markowe. Jeżeli tak podawajcie jakie i gdzie kupować.

Hmm nie sądziłam, że o płytki np. Paradyża za taką cenę można się potykać.