Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, planuję położyc woodentic brown (duży) w salonie który jest otwarty na hall, jadalnię i kuchnię w których chcę położyć również woodentic tylko w innym kolorze. Poradźcie proszę z jakim kolorem połączyć brown z ochrą czy z beige? Planuję browna z salonu wyciągnąć do hallu nierównomiernie i w co drugą płytkę połozyć inny kolor. Co o tym myślicie?

Pytanie do osób, ktore polozyly woodentica brown. Jakie listwy przypodlogowe kupiliscie, chodzi mi o takie, ktore jak najlepej kolorystycznie beda pasowaly do podlogi. Jak do tej pory znalezlismy tylko plastikowe:(. Czym ewentualnie pomalowac listwy sosnowe (bo ostatecznie zakasam rękawy i będę malowala), zeby otrzymac jaki taki efekt? Jestem zdeterminowana, bo chcę uniknąc plastikow.

Witam, planuję położyc woodentic brown (duży) w salonie który jest otwarty na hall, jadalnię i kuchnię w których chcę położyć również woodentic tylko w innym kolorze. Poradźcie proszę z jakim kolorem połączyć brown z ochrą czy z beige? Planuję browna z salonu wyciągnąć do hallu nierównomiernie i w co drugą płytkę połozyć inny kolor. Co o tym myślicie?

Niedawno kupilam 3 plytki z kazdego koloru, bo nie moglam wybrac tej, ktora ostatecznie wyladuje u mnie na podlodze. Ostatecznie wybralam brown, natomiast drzwi w kolorze zblizonym do beige. Osobiscie uwazam, ze ochra nie bardzo pasuje ani do browna, ani do beigu.

Takze jesli laczyc to moim zdaniem tylko z beigem, natomiast do konca nie jestem przekonana czy wogole laczyc, szczegolnie jesli przestrzen otwarta.

Pozdrawiam i zycze udanych wyborów,

Witam wszystkich sympatyków Woodentica, dołączam sie do grona jego posiadaczy :) Jeszcze bez fug ale już się nie mogę nacieszyć swoją podłogą.

Ja mam Woodentica Brown w kuchni, fugę kupiłam ciemny karmel, nie wiem czy nie będzie za jasny, dzisiaj sie okaże.

Jak już będzie podłoga skończona wrzucę zdjęcia. Mój wykonawca nie miał problemów z ułożeniem, płytki kupiłam bardzo tanio I gat. za 84 zł i były równiuteńkie dopiero gdy zabrakło 4 szt. dokupiłam w innym miejscu za 104zł i niestety były bardzo krzywe, wykonawca nie mógł ich dopasować, na szczęście pójda pod szafki. :)

Ja mam niestety plastikowe w kolorze ciemny orzech, zdecydowałam sie na plastiki ponieważ woodentica mam w kuchni więc łatwiej utrzymać je będzie w czystości. Na reszcie mieszkania mam parkiet i listwy drewniane, Drzwi też ciemny orzech idealnie pasują w kuchni i do podłogi i do listew. Fuga 1,5mm wbrew zaleceniom producenta z przesunieciem o 1/3 płytki :) jest cudnie.

Ja mam niestety plastikowe w kolorze ciemny orzech, zdecydowałam sie na plastiki ponieważ woodentica mam w kuchni więc łatwiej utrzymać je będzie w czystości. Na reszcie mieszkania mam parkiet i listwy drewniane, Drzwi też ciemny orzech idealnie pasują w kuchni i do podłogi i do listew. Fuga 1,5mm wbrew zaleceniom producenta z przesunieciem o 1/3 płytki :) jest cudnie.

Pokaż, pokaż :)

Vafel .....smarowałeś te płytki ??.

Zapodaj fotki bo ciekawy jestem jak to wyszlo....u mnie tez wlasnie ma byc finalne czyszczenie i "dogrywanie fug".

Fotki u mnie jak cos w dzienniku sa, narazie troche brud więc białe są ale maja się zlać z płytką - obietnica fachmana.

Fotosy moga byc na priv konrad{małpa}konmar.pl

Pozdr.

U nas tez przymiarki do czyszczenia fug, ale wszystko sie odwleka. Na razie spod nanoszonego piasku i pylu ledwo kafle widac :)

Najpierw spróbuje domyc, i doczyscic fugi - sa podobno dobre srodki, a potem ewentualnie smarowanie. Najlepsze jest to, ze w kuchni mamy inne kafle ale fuga jest ta sama co na woodenticu, no i tu wydaje sie ciemniejsza, wiec chyba na woodenticu jest bardzo zapylona

• 2 weeks później...
Mazy, a Ty jaką masz fugę do swoich płytek? Ja wczoraj myślałam, że nie wyjdę ze sklepu bo nic nie mogłam dobrać - aż mąż kazał mi się leczyć:):):):) Ktoś pisał, że fuga musi być ciut jaśniejsza od płytki, a Pan w sklepie proponował coś ciemniejszego- nawet czekoladę. Ja zdecydowałam się na Sienę z Ceresitu i dzisiaj spróbuję jak to wygląda.

pewnie niektórzy się obrażą, ale co wy widzicie w tym woodentiku? niedługo wpiszemy go w dobro narodowe Polaków tak jak drewno wenge.

Żeby chociaż to było barwione w masie, ale ani to piękne ani technicznie rewelacyjne. Położone wygląda jak marna imitacja drewnianej klepki co niestety potwierdzają zdjęcia z tego forum. Na żywo wygląda jeszcze gorzej. Jest tyle pięknych płytek drewnopodobnych na rynku..................

pewnie niektórzy się obrażą, ale co wy widzicie w tym woodentiku? niedługo wpiszemy go w dobro narodowe Polaków tak jak drewno wenge.

Żeby chociaż to było barwione w masie, ale ani to piękne ani technicznie rewelacyjne. Położone wygląda jak marna imitacja drewnianej klepki co niestety potwierdzają zdjęcia z tego forum. Na żywo wygląda jeszcze gorzej. Jest tyle pięknych płytek drewnopodobnych na rynku..................

Tak, tylko, że te piękne kosztują 300 zł / m2, a Woodentic 80 zł/m2... Ot co... Jak się nie ma na mercedesa, to się jeździ maluchem albo tico...

Taczka, nie przeginaj! Jeśli tobie się nie podobają znajdź temat na forum z twoimi cudeńkami i tam sobie używaj do woli. Ja swoich nie zamieniłbym na żaden inny szajs za trzy stówy!

Witam, szukam sprawdzonej ekipy z okolic Poznania, która położy około 50m2 woodentica. Czy możecie kogoś polecić?

Zadzwoń do Pana Roberta (509070415). Cofnij się kilka stron wstecz i zobaczysz jak mi je ułożył. Kładł mi kafle w całym domu i powiem ci, że facet zna się na robocie.

Vafel, masz rację, jeśli chodzi o tego mercedesa i malucha. Ale kładziecie je sobie w fajnych domach w reprezentacyjnych miejscach. Nie warto dołożyć 50 zł / m2 i mieć coś naprawdę ładnego. Ten koszt i tak ginie w masie wydatków ponoszonych na dom a efekt 300% lepszy. Przecież ładna okładzina "robi" całe wnętrze.

mnie sie podobaja Wasze podłogi z woodentica, chociaż sama jeszcze sie na niego nie zdecydowalam - na razie na tapecie mam rako i serenissime i za duzo czasu na myslenie;)

Caretilla, które płytki drewnopodobne są naprawdę ładne Twoim zdaniem? i w cenie nie przekraczającej 200 zł/m2 a najlepiej to i 150zł/m2? Bo ja bede ze 100 m potrzebowac i wszelkie oszczednosci mile widziane;)

Edytowane przez basbur

Owszem, kwota 50 zł nie wygląda źle, ale pomnożona przez 10 już gorzej. Niektórzy mają do położenia 70 m2. Można za tę kasę kupić coś z wyposażenia, a zwykle na wykończeniówce z pieniędzmi bywa coraz gorzej. Z tego co wiem różnica między woodentikiem, a innymi płytkami to zwykle o wiele więcej niż 50 zł. Niektóre droższe płytki wyglądają gorzej. A tu mamy dość dobrą "jakość za rozsądną cenę". Najważniejsze, że nam się podoba, a jak Tobie, caretilla, się nie podoba to są inne wątki, w których się możesz wypowiadać. Jest takie przysłowie "de gustibus ..." itd. Przypominam, że to nie jest wątek typu: "napiszcie, co sądzicie...", tylko wymiana porad praktycznych miedzy osobami, które kładły te płytki i takimi, które dopiero zamierzają je położyć. I widocznie miały powody, żeby wybrać te płytki, a nie inne.

Ja mam 10m2 małego woodentica beżowego w łazience z fugą 1,5 mm. Fugę daliśmy karmelową porcelana kerakoll, ale i tak za jasna. Bardzo mi to nie przeszkadza, ale może spróbuję coś podziałać, żeby ją przyciemnić. Na mokro jest za ciemna i w sumie wolę tę jaśniejszą wersję.

Edytowane przez helism