Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

Vafel, masz rację, jeśli chodzi o tego mercedesa i malucha. Ale kładziecie je sobie w fajnych domach w reprezentacyjnych miejscach. Nie warto dołożyć 50 zł / m2 i mieć coś naprawdę ładnego. Ten koszt i tak ginie w masie wydatków ponoszonych na dom a efekt 300% lepszy. Przecież ładna okładzina "robi" całe wnętrze.

Coś u Ciebie nie teges z matematyką jak między 80 zł a 300 zł widzisz 50 zł różnicy. Prawda jest taka, że żadne płytki drewnopodobne kosztujące poniżej 300 zł nie były ładniejsze od woodentica. Te za 300 (i droższe) były ładniejsze, ale dla mnie ta różnica w "ładniości" nie rekompensowała astronomicznej różnicy w cenie. Pomijając już fakt, że zwyczajnie w świecie nie wydałbym tyle na podłogę (choćbym nawet tyle miał), bo mam inne priorytety w życiu niż hiper-piękna podłoga.

Pozdrawiam,

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zadzwoń do Pana Roberta (509070415). Cofnij się kilka stron wstecz i zobaczysz jak mi je ułożył. Kładł mi kafle w całym domu i powiem ci, że facet zna się na robocie.

Liwko, dzięki za namiar.

A jeśli chodzi o wybór płytek, to znajdzie się zawsze KTOŚ, komu żadne płytki za 300pln nie będą się podobały, bo tandetne, niezadowalające technicznie czy wizualnie i kupi sobie za 1000zł/m. Jeśli dzięki temu ma być szczęśliwszy, to proszę bardzo..

Witam

Przymierzam się do kupna Woodentica Beige 98,5x21,5 w ilosci 65m2 napiszcie gdzie polecacie kupić , może jakieś fotki tak dużej powierzchni , jakieś podpowiedzi co do ułożenia?

http://picasaweb.google.com/lh/photo/9PJRfHT2ZRDxedTCl8JNQw?feat=directlink

http://images43.fotosik.pl/313/6514e369e2a82173med.jpg

Edytowane przez wonio

Przymierzam się do kupna Woodentica Beige 98,5x21,5 w ilosci 65m2 napiszcie gdzie polecacie kupić , może jakieś fotki tak dużej powierzchni , jakieś podpowiedzi co do ułożenia?

Witam !

Kwestia kupna przejrzyc wczesniej było omawiane.

U mnie lezy 70m2 w salonie/kuchni/korytarzu.

Duza plytka z przesunieciem 150mm, fotki w dzienniku sa a jak malo to zapodaj priv adres Ci puszcze inne, u mnie salon 6x6 m.

• 2 weeks później...

Witam,

Lepiej późno niz wcale.... byłem na tym forum kilka miesięcy temu i obiecałem fotki woodentica jak będą gotowe. Trochę mi się w życiu pozmieniało, musiałem wyjechać za granicę no i się opóźniło - ale jeśli chcecie jeszcze coś tam zobaczyć , tu jest link do strony gdzie dałem mieszkania do wynajęcia, i agencja zrobiła całkiem przyzwoite zdjęcia. Przy okazji, w łazience połaczyłem woodentic z Opirusem z Opoczna i też to moim zdaniem w miarę porządnie wyszło. Link do strony: http://www.russjan.com/index.php?option=com_estateagent&act=object&task=showEO&id=221

Pozdrawiam, Miłosz

Hej wam! Kilka miesięcy temu zastanawiałam się nad kolorem i rozmiarem płytek, wstępnie miałabyć to ochra ale po dłuuuuuuuuuuuuuuuuuższym zastanowieniu postanowiliśmy że będzie beige, bo: ma 4 klase ścieralności - w odróżnieniu od innych odcieni i jak ktoś już wspomniał najmniej na niej widać kurzu hahahaha co do rozmiaru to postawiliśmy na mniejszy, ze względu na obawy związane z szkodami górniczymi na naszym terenie, za płytki zapłaciliśmy 80,17 za metr - zamawiane w modna łazienka, fuga 2 mm, jak na razie jestem mega zadowolona z naszego wyboru i mogę polecić świetnego, szybkiego i taniego kafekarza - za metr ułożenia płytki podłogowej wziął 25 zł a płytki są położone bardzo dobrze. Mam nadzieje że komuś pomogłam tym moim wywodem hahahaha Jeszcze jedno pytanko dla tych który już fugowali swoje beige - kładł ktoś fugę z mapei - jaki kolor dopasowaliście?

Liwka, Ty mnie nie denerwuj nawet. Jak ja żałuję, ze nie dałam woodentica na całym dole, a tylko w kuchni i wiatrołapie. Teraz pałuję się z gresem polerowanym w wielkim salonie.

Witam wszystkich

Mam położonego Woodentica na całym dolnym poziomie oprócz łazienki i powiem tylko, że wygląda świetnie. Ludziska nie mogą uwierzyć, że to są płytki a nie panele he, he.

Jedna uwaga, nie układajcie go w jodełkę!

http://picasaweb.google.com/107207850370140244581/Domm#

Miłosz, piękne mieszkanko.

Edytowane przez Jola z Melisy

konisko: wciąż nie smarowałem jeszcze, bo nie miałem kiedy. Zresztą - w środku jest taki bajzel i syf (od gipsów), że nie wiem czy to teraz ma sens. Chyba dopiero po malowaniu będę próbował to doczyścić. Jak już to zrobię, to na pewno dam znać jaki był efekt...

Dajcie ludziska spokój z tym olejem jadalnym bo to tak jakbyście chcieli naleśniki na oleju silnikowym smażyć.

Jak już musicie paprać fugę to istnieją specjalne oleje do klinkieru.

A i tak operację trzeba co jakiś czas powtarzać

Dajcie ludziska spokój z tym olejem jadalnym bo to tak jakbyście chcieli naleśniki na oleju silnikowym smażyć.

Jak już musicie paprać fugę to istnieją specjalne oleje do klinkieru.

A i tak operację trzeba co jakiś czas powtarzać

Może to i racja... Ale spokojna głowa - całej podłogi od razu nie wysmaruję :-)

Dzięki za info o tym oleju do klinkieru. Jak nie uda mi się tego doczyścić, to spróbuję kawałek gdzieś w narożniku spiżarki tym posmarować i zobaczymy...

Witam,

Jako, że także układamy Woodentica (duży,ochra) na cały dół w zasadzie - mam pytanko "dylatacyjne". Mam w salonie jedną szczelinę prostopadłą do "jedynego-właściwego" kierunku układania płytek - widziałem na kilku fotkach w wątku dość spore powierzchnie - jak sobie z tym radzicie?

Witam,

Jako, że także układamy Woodentica (duży,ochra) na cały dół w zasadzie - mam pytanko "dylatacyjne". Mam w salonie jedną szczelinę prostopadłą do "jedynego-właściwego" kierunku układania płytek - widziałem na kilku fotkach w wątku dość spore powierzchnie - jak sobie z tym radzicie?

Teoretycznie powinno się zrobić dylatacje (sznur dylatacyjny+silikon ew.listwa dylatacyjna) ale urody posadzce to nie dodaje. Jak posadzka wysezonowana to bym zaryzykował bez.

Myję, myję, myję ten woodentic brown polozony na całym parterze. I cos mnie trafia, bo wygląda na to, ze tak cale życie bede myła. Kurz na tym widac, aż miło;( Może ktos znalazl patent? Myjka parowa? Jakis szczegolny/ specjalny mop? Doradźcie.

Przykro mi alfa36 ale im ciemniejsza podłoga tym trudniejsza w utrzymaniu w czystości. Pamiętałem o tym i położyłem ochrę. Dzisiaj nie mam problemów, podłoga myta najwyżej raz w tygodniu. Jednak jeśli jesteś dopiero po wykończeniówce to po jakimś czasie kurzu będzie mniej. Tak zawsze jest na początku.