Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

ja też zachorowałam na te płytki, ale będąc w jednym ze sklepów, pani pokazała mi płytkę a na niej wzór parkietu i owszem, ale do tego takie coś podobne do ptaków w locie. Pytam co to, a ona że właśnie w woodenticu tak jest, oczywiście nie na wszystkich płytkach, i że klienci są zdziwieni. Mam więc pytanie, czy zauważyliście taki wzór u siebie ?

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wracając do tematu dylatacji - dzięki piękne za poradę - zdecydowałem się polecieć fugą w jej miejscu - prognozy są niezłe :)

Co do płytek - łyknęliśmy 2 gatunek dużych na 65m2 - położona połowa i szczerze powiedziawszy mimo obaw (że krzywe, że trudno) jest naprawdę miło. Tak jak wspominaliście w wątku - pierwsza reakcja postronnych: "fuga w deskach?". Wrzucę fotki jak skończymy - serdeczne zdróweczko dla Woodentic'owiczów.

ps. ptaków we wzorze takoż nie doświadczyłem ;)

czy tylko ja mam takie wrażenie czy woodentic na podłodze jest znacznie ciemniejszy niż wygląda w sklepie na pojedyńczych płytkach? możecie podzielić się spostrzeżeniami?

Liwko czy Twoja ochra bywa jaśniejsza niż na tych zdjęciach w galerii np przy jaśniejszym oświetleniu, słońcu?

Liwko, jestem fanką Twojego mieszkania :) boski kominek

Ehh... naczytałem się o tych klejach i kupiłem jakiś Mapei super hiper rozpływny niewiadomo co. Szukałem go pół dnia po całym mieście. Całe szczęście, że kupiłem tylko 3 albo 4 worki na próbę, bo moi układacze kleli na niego na potęgę. W efekcie tam, gdzie zaczęli tym mapeiem jest najmniej równo. Potem kładli już wszystko na jakimś innym kleju (chyba był to któryś z tych droższych atlasów) i wyszło im sporo równiej (chociaż i tak nierówno).

Generalnie, to wydaje mi się, że ten Mapei do dobry klej, tylko oni nie potrafili na nim kleić, dlatego chyba najlepiej kupić to, do czego są przyzwyczajeni Twoi spece (o ile nie jest to najtańszy szajs)...

Pozdrawiam,

Przykro mi alfa36 ale im ciemniejsza podłoga tym trudniejsza w utrzymaniu w czystości. Pamiętałem o tym i położyłem ochrę. Dzisiaj nie mam problemów, podłoga myta najwyżej raz w tygodniu. Jednak jeśli jesteś dopiero po wykończeniówce to po jakimś czasie kurzu będzie mniej. Tak zawsze jest na początku.

Hej!

Powiedz mi jaką fuge dałeś do tej ochry, bo ja od poł roku mam niezafugowane bo mi nic sie nie widzi, a proby już trzy robiłam \:-/

ps. przepraszam za literowki ale nie mam cześci polskich liter i nie wiem jak to poprawic

Hej!

Powiedz mi jaką fuge dałeś do tej ochry, bo ja od poł roku mam niezafugowane bo mi nic sie nie widzi, a proby już trzy robiłam \:-/

ps. przepraszam za literowki ale nie mam cześci polskich liter i nie wiem jak to poprawic

Mapei brązowa. Na początku wydawała mi się zbyt jasna więc pociągnąłem ją zwykłym olejem jadalnym (tak poleciła mi znajoma ze sklepu z płytakami) ale po czasie same ściemniały i wygląda to naprawde dobrze.

• 2 weeks później...
Hej wam! Kilka miesięcy temu zastanawiałam się nad kolorem i rozmiarem płytek, wstępnie miałabyć to ochra ale po dłuuuuuuuuuuuuuuuuuższym zastanowieniu postanowiliśmy że będzie beige, bo: ma 4 klase ścieralności - w odróżnieniu od innych odcieni i jak ktoś już wspomniał najmniej na niej widać kurzu hahahaha co do rozmiaru to postawiliśmy na mniejszy, ze względu na obawy związane z szkodami górniczymi na naszym terenie, za płytki zapłaciliśmy 80,17 za metr - zamawiane w modna łazienka, fuga 2 mm, jak na razie jestem mega zadowolona z naszego wyboru i mogę polecić świetnego, szybkiego i taniego kafekarza - za metr ułożenia płytki podłogowej wziął 25 zł a płytki są położone bardzo dobrze. Mam nadzieje że komuś pomogłam tym moim wywodem hahahaha Jeszcze jedno pytanko dla tych który już fugowali swoje beige - kładł ktoś fugę z mapei - jaki kolor dopasowaliście?

Witam,

właśnie dziś kafelkarz zafugował mój Woodentic Beige i jeszcze nie wiem jaki jest rezultat, bo nie mogłam poczekać aż wyschnie. Ja użyłam fugi Ceresit Toffi - też chciałam jakąś z Mapei ale żadna nie pasowała a Toffi była naprawdę podobna - przynajmniej na próbniku..

PS. Zostało mi około 4 metrów Woodentic Beige (krótszy wymiar) - może komuś zabrakło ? Odbiór we Wrocławiu.

Edytowane przez ninuś

Witam, widzę ze często pojawia się pytanie o kolor fugi do woodentic brown, ale jakoś nie znalazłem odpowiedzi.

Ja mam ten sam problem, zastanawiam się nad mapei czekoladowa, tylko czy nie będzie za ciemna??

pozdrawiam

przypadkowo znalazlem ze jednak czekoladowa odpada :( ze dobrze wyglada tylko mokra, wiec ja nie czekoladowa to jaka bo mi zadna inna nie pasowala ze wzornikow :(

Edytowane przez xxsxx

czy ktoś może mnie oświecić ,mam zamiar kupić płytki woodentic na podłoge i nie moge zrozumieć o co chodzi z tymi cenami w sklepach które biorą towar bezpośrednio z fabryki cena wacha się od 120zło do 130 zlotych zaś w dwóch hurtowniach powiedziano mi że oni nie biorą bezpośrednio z fabryki i dlatego cena będzie niższa zaproponowali mi cene 105zł zaś w internecie te same płytki mogę dostać już za 90zł . Czy w tym pierwszym sklepie chcą mnie orżnąć na kase czy z tymi pozostałymi jest coś nie tak.