Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W trzech miejscach delikatnie wykruszylo się, tylko nie wiem, czy w trakcie kladzenia czy potem. Zaywazylam teraz, mieszkam nieco ponad 2 tygodnie. Mam duzy woodentic brown na ok 50 metrach i, niestety, mop w użyciu codziennym:(

Dlatego wybrałem Ochrę. Na ciemniejszych płytkach lepiej widać kurz. Ale za bardzo się nie martw, przez jakiś czas kurz będzie wyłazić ale po jakimś czasie będzie dużo lepiej.

martaibartek Cieszę się niezmiernie że Ci się podobają. Bardzo długo się zastanawiałam czy je kłaść, ale to jedyny kompromis pomiędzy drewnianą podłogą (szybko by się zniszczyła np. w hallu) a zwykłymi "zimnymi" płytkami. Kupowałam po 91,25. Wiem, że można taniej w internecie, ale cena wyszła i tak niezła, bo duuuuże zakupy robie w tym sklepie

keea - fug jeszcze nie mam. Pewnie zafugujemy cały dół razem, chyba że glazurnik powie że można to zrobić po kawałku. No i obejrzeć zawsze można :)

masllak - płytki mają coś ok. 1 cm - nie mierzyłam niestety. U mnie bedą też w kuchni - ale o wrażeniach powiem jak mi meble zamontują. Kiedyś...

Płytki woodentic mamy już ułożone i zafugowane.

Woodentic brown z fugą 2,5mm mapei czekoladowa - pasuje idealnie (również po wyschnięciu)

Woodentic beige z fugą 2,5mm ceresit toffi (44) - pasuje idealnie. Porównywałem nasze beige z inną serią w sklepie i nasza płytka jest ciemniejsza-bardziej żółta.

Płytki generalnie są równe, przez przesunięcie o 1/3 zgubione zostały wszelkie nierówności. Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni.

http://lh5.ggpht.com/_CxQIV06EivY/TIi_sf3PvjI/AAAAAAAAByA/av_m4ClWKO4/s720/DSC_0458.JPG

http://lh6.ggpht.com/_CxQIV06EivY/TIi_sFW58FI/AAAAAAAABx8/NHxc72DYPHs/s720/DSC_0455.JPG