Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam bardzo podobają mi się te płytki szczególnie w odmianie BEIGE. Zastanawiam sie czy może jakiś producent ma podobną serię płytek. Może ktoś z WAS ma na sprzedaż 6m2 ?

Chcesz kupić od kogoś z forum? Przecież płytki są ciężkie i koszt transpotru będzie z pewnością niebagatelny.

Nie lepiej kupić w sklepie?

Ja mam ochrę tą mniejszą, kładzioną na fugę 1mm, i całkiem nieźle wyszło, w sumie tylko w jednym miejscu jest różnica w wysokości płytki odczuwalna, ale będzie pod szafką. Przesunięć 1/3 też nie pilnowałam, jest położona z przesunięciem, ale nieregularnym. Te płytki trudno się szlifują, nie to żeby w ogóle, ale jednak potrafi pęknąć lub poszczerbić bok, więc w sytuacji jakichś obudów ze szlifowanymi kątami trzeba przewidzieć zapas płytek, lub wymyślić coś ;) ja np na wannie mam aluminiową listewkę. Ogólnie są śliczne :)

ps. nie mam ogrzewania podłogowego (bo nie lubię ;)) tylko rurki z rozdzielni od grzejników biegną środkiem podłogi tam gdzie zwykle będzie się stało

Mam brown i jest ladny ale rzeczywiscie przydaloby się z mopem codziennie biegac. Fakt, mieszkamy miesiąc, kostka nie zrobiona, podejrzewam, ze jeszcze nie wyczyscilismy brudu budowlanego. Ale ja tez z tych sprzątających rzadkawo. Z braku czasu mop w uzyciu tylko sobotnim, przy dobrych warunkach gdzies w srodku tygodnia też go uzywam. Ale mam pytanie: czy kts z Was probowal czyscic podlogę jakąś pastą? Czym czyscicie tę podlogę?

Witam !

Temat impregnowanie dziś odbywałem.

Jak pisało wyczyściłem płytki i fugi - wszystko pieknie (fuga siena).

Po impregnacji impregnatem HG byloby super jakby rzeczona fuga nie zbielala....co robić teraz - poradzcie.

Pozdr.

Trzeba było zrobić próbę a tak to masz naprawdę przekichane, lata miną nim to zetrzesz.

Jako fachowiec odradzam wszystkim moim klientom paprania plytek jakimikolwiek tyfusami .

Tylko woda i odpowiednie środki myjące. Im więcej fuga dostanie wody (oczywiście dojrzała) tym mocniejsza i szczelniejsza.

Jak ktoś chce się przekonac to prosze spróbować wyskrobać fugę pod prysznicem i gdzieś na ścianie gdzie nie ma kontaktu z wodą.

I nie dawajcie się nabierać na kolorowo opakowane zbędniki co to cuda robią.:no:

Trzeba było zrobić próbę a tak to masz naprawdę przekichane, lata miną nim to zetrzesz.

Jako fachowiec odradzam wszystkim moim klientom paprania plytek jakimikolwiek tyfusami .

Tylko woda i odpowiednie środki myjące. Im więcej fuga dostanie wody (oczywiście dojrzała) tym mocniejsza i szczelniejsza.

Jak ktoś chce się przekonac to prosze spróbować wyskrobać fugę pod prysznicem i gdzieś na ścianie gdzie nie ma kontaktu z wodą.

I nie dawajcie się nabierać na kolorowo opakowane zbędniki co to cuda robią.:no:

Witam !

Na szczescie nie robilem tego na calosci, tylko czesc korytarza.

Nie wiem tylko co teraz z tym zrobic poprostu, mialem na mysli zostawic wszustko bez zadnego zabiegu bo fuga wyglada tak lepeiej, kwestia tylko jak sie to bedzie uzytkowalo pozniej...ale jak piszesz ze bedzie sie trzymalo to chyba nie mam sie co martwic.

Pozdr.