Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki. Fajnie, że Wam się podoba :-)

Niestety podłoga nie jest równa. Między płytkami są dość duże różnice. Nie ne tyle, żeby się potykać, ale widać je dość wyraźnie (widać je nawet na pierwszym zdjęciu). Nie znam się na tym, więc nie wiem czy wynika to z krzywości płytek czy braku umiejętności układającego.

Fuga jest 2,5 mm. Co do listew to zakupiłem takie plastikowe jak do paneli. Zastanwiałem się nad drewnianymi dębowymi, ale ostatecznie przeważyło to, że w takich plastikowych mogę w razie czego schować kable, a przy drewnianych nic się nie da zrobić.

moje woodenticki już leżą w miejscu docelowym,

zauważyłam ciekawe zjawisko: mam w łazience i w wiatrołapie ochrę z fugą mapei brąz, w łazience fuga jest jaśniejsza od płytek, natomiast w wiatrołapie ciemniejsza, jedyne co mi do głowy przychodzi, to różny odcień płytek bo to inne serie kupowane oddzielnie

No ja mam podobne zjawisko. W salonie fugi (które powinny być karmelowe) są, powiedzmy, szaro-karmelowe i zdecydowanie jaśniejsze niż te same fugi w korytarzu. Niestety obawiam się, że moi spece od fugowania niedokładnie rozmieszali fugę i stąd takie problemy... Może u Ciebie jest podobnie?

ogrzewanie jeszcze nie działa (tylko koza), faktycznie łazienka była fugowana wcześniej, ale i wiatrołap już schnie ponad tydzień więc chyba wysechł, możliwe jest też to światło, bo jakby nie było jest inne :)

fugi są jednakowego koloru w całym pomieszczeniu i jednym i drugim, jest tylko jakby inny odbiór wizualny

Edytowane przez KamaG

Gość krewetka
Podobnie jak koleżanka trafiłam przez allegro, jezt to sklep też sklep internetowy z płytkami!

poprosze o namiary :)

My podłogi nie czyścimy żadną pastą, regularnie odkurzamy i od czasu do czasu myjemy podłogę wodą ze zwykłym płynem do podłóg. Nic ekstra nie kupowaliśmy. Mamy odcień ochra i brudu nie widać więc i podłoga nie za często myta ;-)

czy fuga na podlodze z czasem nie ciemnieje?

Edytowane przez krewetka