Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam Pytanie dla osób, które zakupiły płytki woodentic w sklepach internetowych, czy rzeczywiście to się opłaca? Cena wiadomo, że o wiele niższa niż w sklepach stacjonarnych ( ja znalazłam w sklepie internetowym w cenie 76,15zł za metr a w sklepie na miejscu za 120zł za metr..). W regulaminie sklepu w sieci jest informacja, która budzi obawy - nie przyjmują zwrotów części zamówienia a jedynie całości.. a wiadomo, że płytki mogą być z różnych serii i mogą różnić się odcieniem i etc..

Czy ktoś z was zakupił dużą ilość tych płytek w sieci i może jakiś sklep polecić?

Witam !

Ja osobiście odradzam płytki z Paradyża a konkretnie Arkesie poler 60x60 ponieważ kupiłej je i okazało się ,że mają nierówna powierzchnię (banan) około 6mm na długości ,jak złożyłem reklamację to pan który przyjechał przyznał rację że są krzywe.Zabrał jedną płytkę do badania ,po tygodniu dostaję odpowiedź ,że płytki spełniają ich normy i nie uznają mojej reklamacji z łaską pozwolą mi zamienić na inne jak oddam krzywe w orginalnych opakowaniach by mogli je od sprzedać innemy klientowi ,o zwrocie gotówki nie ma mowy. Dopasowują normy do krzywizn płytek :) i twierdzą ,że trochę krzywe też jest proste :)

Ja stanowczo odradzam chyba ,że komuś nie zależy na równości podłogi np. garaż ,piwnica to są ok.:)

Prześledziłam wątek, ale niewiele znalazłam informacji o tym, jak poradziliście sobie z dylatacjami. Mam ok. 40 m kw do płożenia na parterze i obawiam się, że dylatacje zeszpecą. Mam co prawda tylko trzy sekcje (albo 4), ale podłoga nie będzie wygrzana, bp płytki przed c.o. . Jak Wy sobie poradziliście z tym problemem?

http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-poziomkach-4/m47ecd097b61e4

Prześledziłam wątek, ale niewiele znalazłam informacji o tym, jak poradziliście sobie z dylatacjami. Mam ok. 40 m kw do płożenia na parterze i obawiam się, że dylatacje zeszpecą. Mam co prawda tylko trzy sekcje (albo 4), ale podłoga nie będzie wygrzana, bp płytki przed c.o. . Jak Wy sobie poradziliście z tym problemem?

http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-poziomkach-4/m47ecd097b61e4

Ja mam dylatacje tylko przy ścianach, a płytki leżą w sumie w całej części dziennej (ponad 50 m2).

Kurcze, a ja kupowałam po stówce za metr. I to po wielkich promocjach. Liwko, masz przepiękny dom. I mamy chyba podobny gust, bo u nas też woodentic, alabastrino, no i mamy takie same schody. Tylko kolor inny. Czyżby robione przez pana Kowalika? Edytowane przez Jola z Melisy

Hej, dla wszystkich zainteresowanych: nabyłam woodentic II gat. kolor brown, 65/16 - II gat. ze względu na kolor. wg mnie płytki bardzo ładne, wyglądają na proste (choc to wyjdzie dopiero przy kładzeniu), od oryginału różnią się odcieniem (są jakby bledsze-porównywałam w sklepie, ale cała partia taka sama). Cena - 49 z kawałkiem zł. Niecierpliwie czekam na montaż!! ( a to jeszcze kilka miesięcy..) pozdr

cześć , ja mam roble casona i jak płytkasz kładł to stwierdził : " że korniki będa wściekłe bo na pewno pomyla z drewnem i sobie zęby połamia jak sie zorientuja ze to sa płytki" , a tak na powaznie to uważam że sa niesamowite i idealnie podrabiają wzór drewna.pozdr.