Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

Czym myjecie ciemną drewnopodobną podłogę?

Bo ja myję dobrym mopem (z mikrofibry) i podłoga niby jest czysta,ale patrząc po światło pozostają jabky tłuste plamki (?).

Np:przejdę bosą , pokremowaną stopą i na podłodze zostaje ślad.Myję podłogę gorąca woda z płynem 2-3 razy i ślad (coraz słabszy) ale jednak pod słońce widoczny.Po kilku myciach zmywa sie (na szczęście :D).Czy macie jakieś magiczne sposoby na skuteczne mycie tej podłogi juz za pierwszym razem ?

Zastanawiałam się nad mopem parowym - używa ktoś ? :)

A może sekret tkwi w skuteczności płynów?

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pękły nam dwie płytki woodentica brown, dlatego ich szukam. Wlasciwie to nie chcialam cale paczki, ale jak nie będzie wyjscia... Jutro spojrzę jeszcze w Castoramie...Dzięki za wskazówkę, bo o markecie budowalnym nie pomyslalam, a już ich nie odwiedzamy.

A co do mycia, to myjemy zwylym mopem, tyle, że często go płuczę, bo jak nie to rzeczywiscie są smugi. No i w naszym domu zdecydowanie lepiej podloga wygląda, jak myję ją mój mąż:) Poważnie:)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
ciekawe czy znajdziesz kogoś kto użytkuje jednocześnie trzy odcienie? tylko taki user odpowiedzieć mógłby w miarę obiektywnie, reszta posiadaczy jednego odcienia (no w porywach do dwóch ;)) będzie mogła sie wypowiedzieć tylko w tym ograniczonym zakresie i -jak to przeważnie na forum- małoobiektywnie ;)

Witam,

mnie też podoba się podłoga Liwko,jestem zdecydowana na te płytki,waham się tylko co do wielkości,wolalabym te większe,ladniej wygląda podłoga gdy jest mniej fug,ale czy faktycznie ten duży woodentic jest trudniejszy do położenia? Kto ma,niech się podzieli uwagami,pozdr...

Witam,

Po przeczytaniu opinii na temat dużego woodentica też miałam ogromne wątpliwości,ale dałam się namówić mojemu glazurnikowi i jednak kupiłam duży.Ponieważ lubię jasne podłogi wybrałam beż.Wklejam parę zdjęć,ostatnie już z listwami (drewniane dębowe).

[ATTACH=CONFIG]92731[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]92729[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]92730[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]92727[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]92728[/ATTACH]

Pozdrawiam.

Myślę o zrobieniu wejścia do domu z takich płytek, co wiąże się z wykończeniem stopni. Czy mogłabyś zrobić zdjęcie pokazujące jak wyglądają płytki na stopniu u ciebie?

pozdrawiam,

Ala