Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Po przeczytaniu opinii na temat dużego woodentica też miałam ogromne wątpliwości,ale dałam się namówić mojemu glazurnikowi i jednak kupiłam duży.Ponieważ lubię jasne podłogi wybrałam beż.Wklejam parę zdjęć,ostatnie już z listwami (drewniane dębowe).

[ATTACH=CONFIG]92731[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]92729[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]92730[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]92727[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]92728[/ATTACH]

Pozdrawiam.

jaka dałas fuge do beige?

• 2 weeks później...

właśnie stałem się posiadaczem płytek Woodentic Brown w najwiekszym rozmiarze. Czy szczęśliwym to się okaże :). Kładzione będą prawie na całym parterze, oprócz pokoju-gabinetu i na piętrze w korytarzyku. razem około 55m2. W całym domu podłogówka.

Kupowaliśmy w necie. Cena bardzo atrakcyjna 84,76zł/m2. Przy zakupie za kwote powyżej 3500zł przesyłka gratis.

A tutaj strona firmy od której kupowaliśmy, może komuś się przyda:

http://sklep.ceramika-ak.pl/

Dobry kontakt, szybka realizacja zamówienia. W naszym przypadku trzy dni robocze.

Pytaliśmy o ceny tych płytek zarówno u lokalnych sprzedawców, najlepsza cena jaką udało sie wytargować, to 98zł/m2, jak i w castoramie 105zł/m2. Tak więc róznica dość znaczna.

Witam. Chcialbym polozyc sobie Woodentic Brown w lazience. Niestety nie wiem z jakim kolorem go zestawic. Chcialbym uniknac grafitów/szarosci, poniewaz jedna lazienke mam juz w takim kolorze (Masto). Jakie wg was plytki najlepiej pasuja do Woodentic? No i jeszcze jedno pytanko. Czy problemy z krzywiznami Woodentic, o ktorych moza przeczytac na poczatku watku sa nadal aktualne?

Nie mam woodentic'u na podłodze w domu (chociaż był to jeden z moich typów), ale teraz zastanawiam się nad wprowadzeniem go do łazienki. Ochra lub beige - drzwi mam złoty dąb. Szukam inspiracji - w wątku znalazłam raptem dwa :( chociaż kilka osób, z tego co czytałam, robiło łazienki w tych płytkach. Szkoda, że nie pokazali zdjęć. I również zastanawiam się, co w tym układzie z szafką pod umywalkę (która u mnie będzie miała przedłużony blat) - robić w kafelkach czy w drewnie? W drewnie to musiłabym robić na zamówienie, a nie wiem, czy stolarze mają takie egzotyczne drewna do łazienek? No i ten koszt ...

Acha, Zulca jaki masz odpływ liniowy? U mnie też będzie i Twój bardzo mi się spodobał. A jak spisuje się woodentic pod prysznicem? Pytam, bo jest matowy, a matowe płytki podobno trudniej utrzymać w czystości.

Masz ciekawe połączenie płytek. Te na ścianie jakie są?

Edytowane przez Viga