Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

Oglądam te wszystkie zdjęcia i strony i szczerze nie mogę pojąć jak można wybrać płytki udające drewno? Jaki to ma sens? Ani nie jest przyjemne ani ciepłe i od razu widać że coś udają :(

Co, nie handlujemy płytkami? Może czas zacząć...

Płytki (dobre) są o lata świetlne trwalsze i lepiej przewodzą ciepło (ogrzewanie podłogowe). W dodatku są łatwiejsze w utrzymaniu i nie reagują na zmiany wilgotności. A że non stop ludzie mylą je z panelami, tylko świadczy o tym że spełniły nasze oczekiwania.

Nie próbuj tutaj trollować!

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oglądam te wszystkie zdjęcia i strony i szczerze nie mogę pojąć jak można wybrać płytki udające drewno? Jaki to ma sens? Ani nie jest przyjemne ani ciepłe i od razu widać że coś udają :(

czasem drewno nie wchodzi w gre , to co lepsze panele? tez udają drewno ,A okna w okleinie , bramy garazowe,kuchnie mdf, jak widac takich udawaczy jest wiecej , a jakoś nikt sie ich nie czepia, .

Witam ponownie,

Tak jak pisałam jakiś czas temu, zdecydowaliśmy sie z mężem na woodentic beige. W końcu wybraliśmy mniejszy rozmiar.. Mąż położył już ok 35 m2. Kładzie sam, doświadczenia nie ma.. (no teraz już ma:D).

na etapie kładzenia wyglądało to tak

IMG_4503.JPG

Salon już zafugowany - fugowałam ja. Ceresit toffi. No i fugi oczywiście są toffi tylko na mokro:( Strasznie mnie to wkurza. Myłam je kilkanaście razy i jakiejś wielkiej różnicy nie widzę.

Podłoga była wyczyszczona porządnie przed fugowaniem.

Kurcze , chciałam wziąć jakąś szarą fugę- ciemną.. a teraz mam białą grrr..

Tu na zdjęciach widzę, że fugi na sucho w beige tez są jaśniejsze niz płytka. Czy z czasem się to u was zmieniło?

Olejem zadnym wolałabym nie smarować.

Witam ponownie,

Tak jak pisałam jakiś czas temu, zdecydowaliśmy sie z mężem na woodentic beige. W końcu wybraliśmy mniejszy rozmiar.. Mąż położył już ok 35 m2. Kładzie sam, doświadczenia nie ma.. (no teraz już ma:D).

na etapie kładzenia wyglądało to tak

IMG_4503.JPG

Salon już zafugowany - fugowałam ja. Ceresit toffi. No i fugi oczywiście są toffi tylko na mokro:( Strasznie mnie to wkurza. Myłam je kilkanaście razy i jakiejś wielkiej różnicy nie widzę.

Podłoga była wyczyszczona porządnie przed fugowaniem.

Kurcze , chciałam wziąć jakąś szarą fugę- ciemną.. a teraz mam białą grrr..

Tu na zdjęciach widzę, że fugi na sucho w beige tez są jaśniejsze niz płytka. Czy z czasem się to u was zmieniło?

Olejem zadnym wolałabym nie smarować.

cześc, ja też niedawno fugowałam toffi. mam ten sam problem - na mokro fuga miodzio, na sucho- biaława jakaś. szorowałam octem, olejowałam, cuda na kiju - nic nie pomogło. Sprawdzałam, czy fuga nie była przeterminowana - nie była. kafelkarz też nie był z niej zadowolony.

korzystam z podłogi ponad 3 miesiące - niewiele się zmieniło, nie chcę Cię martwić.... zresztą na obrazku załączonym widać..

http://img87.imageshack.us/edit_preview.php?l=img87/219/15102012494.jpg&action=rotate

http://img402.imageshack.us/edit_preview.php?l=img402/2360/15102012492.jpg&action=rotate

a tak powinna wyglądać na sucho - w miejscu dylatacji (czy jak to się nazywa) mam silikon, tej samej firmy i kolor toffi

http://img542.imageshack.us/edit_preview.php?l=img542/6803/15102012493.jpg&action=rotate

ale jak już się mieszka, to pewne 'drobiazgi' przestają martwic i przestaje sie je widzieć.... marna to pociecha

pozdrawiam

Nastepnym razem do beige tez dalabym co najmniej braz. Jestem wsciekla na te fugi.. A ludzie tu na watku pisali, ze toffi za ciemny.. grrrr..

Tzn. na razie kombinuje, co z tym zrobic., Zaczelam fuge skrobac, ale na plytkach robia sie odpryski. Kupię inny skrobak- doradzil mi wczoraj fachowiec.

Jest jeszcze opcja pisaka do fug, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Wg mnie te płytki z jasniejsza faga wygladaja beznadziejnie i tyle. One powinny miec fuge wrecz ciemniejsza;/;/

Amglad, dzieki. Moje fugi wygladaja identycznie.. A stukniety pan z casto wmawial mi ,. ze to ja zle zafugowalam, ze cyt. 'wymylam pigment'

Julio, maz kładł mniejszego woodentika na krzyzyku 2mm. Niektóre płytki faktycznie wygiete w banan i mimo porad stad, nie da sie tego zniwelowac zadnymi klinami. Ogólnie te nierównosci 1 mm nie przeszkadzaja w niczym.

Liwko, dziś idę kupować fugi do ochry, ale znalazłam w wątku Twoim wcześniejszym, że mapei brąz wydawał ci się za jasny i przetarłeś*olejem, czy mam wobec tego wziąć ciemniejszą fugę by nie powtarzać takich zabiegów?

Nie, wszystko jest ok. Fuga po kilku miesiącach sama ściemniała (olejem zrobiłem tylko jeden pokój) i jest moim zdaniem idealna.

cześc, ja też niedawno fugowałam toffi. mam ten sam problem - na mokro fuga miodzio, na sucho- biaława jakaś. szorowałam octem, olejowałam, cuda na kiju - nic nie pomogło. Sprawdzałam, czy fuga nie była przeterminowana - nie była. kafelkarz też nie był z niej zadowolony.

korzystam z podłogi ponad 3 miesiące - niewiele się zmieniło, nie chcę Cię martwić.... zresztą na obrazku załączonym widać..

http://img87.imageshack.us/edit_preview.php?l=img87/219/15102012494.jpg&action=rotate

http://img402.imageshack.us/edit_preview.php?l=img402/2360/15102012492.jpg&action=rotate

a tak powinna wyglądać na sucho - w miejscu dylatacji (czy jak to się nazywa) mam silikon, tej samej firmy i kolor toffi

http://img542.imageshack.us/edit_preview.php?l=img542/6803/15102012493.jpg&action=rotate

ale jak już się mieszka, to pewne 'drobiazgi' przestają martwic i przestaje sie je widzieć.... marna to pociecha

pozdrawiam

miałam ten sam problem, fugę mam toffi i szorowałam wszystkim, aż mój mężuś zakupił w NOMI preparat "Czysta fuga, profesjonalny środek do czyszczenia fug" firma: Ptimacol,

to było nasze wybawienie, fakt naszorować się trzeba było ale efekt i fuga toffi jest

A widzisz, bo ja na ochrze nie mam takiego problemu. Raz w tygodniu szmata wystarczy, a nie posiadam wiatrołapu.

Liwko możesz wrzucić fotki zbliżeń i większej powierzchni woodentica ochra. obawiam się czy nie będzie za jasna podłoga, planuję wiatrołam hol, przedpokój w części sypialnej i salon. Chciałam pierwotnie beż, ale trochę zbiły mnie z tropu te narzekania względem utrzymania w czystości... nie chc:no:

Liwko możesz wrzucić fotki zbliżeń i większej powierzchni woodentica ochra. obawiam się czy nie będzie za jasna podłoga, planuję wiatrołam hol, przedpokój w części sypialnej i salon. Chciałam pierwotnie beż, ale trochę zbiły mnie z tropu te narzekania względem utrzymania w czystości... nie chc:no:

hmm , pierwszy raz sysze, zeby z bezem by problem w utrzymaniu czystosci,,, To brown sie kurzy i widac na nim brud.

Bez jest zdecydowanie bezproblemowy- mam w tej chwili w domu syf budowlany, a po pytkach nic nie widac. Dla mnie juz bez jest dosc ciemny, myslalam, ze wyjdzie jasniejszy.

IMG_4651.JPG tu widac i podloge i syf- po cieciu pytek