Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Trzeba będzie bardzo ostrożnie podejśc do sprawy z tym Paradyżem...

A co powiecie o płytkach z Cersanitu?

Tak jak pisałam wcześniej - moim zdaniem, polskie płytki nawet nie przypominają drewna. Paradyż Legno są za sztuczne - z daleka widać, że jakaś ściema, Paradyż Floor są koszmarnie chropowate (mycie podłogi szczoteczką do zębów), nie pamiętam jak wygląda paradyż Querica.

Cersanitu też nie wyglądają dobrze, a nawet wyglądają źle.

Jedyne drewnopodobne to GAYAFORES płytka Roblo (cena powyżej 100, nawet 140zł/m2).

Ja muszę z nich zrezygnować - brak kasy :cry:

Trzeba będzie bardzo ostrożnie podejśc do sprawy z tym Paradyżem...

A co powiecie o płytkach z Cersanitu?

Tak jak pisałam wcześniej - moim zdaniem, polskie płytki nawet nie przypominają drewna. Paradyż Legno są za sztuczne - z daleka widać, że jakaś ściema, Paradyż Floor są koszmarnie chropowate (mycie podłogi szczoteczką do zębów), nie pamiętam jak wygląda paradyż Querica.

Cersanitu też nie wyglądają dobrze, a nawet wyglądają źle.

Jedyne drewnopodobne to GAYAFORES płytka Roblo (cena powyżej 100, nawet 140zł/m2).

Ja muszę z nich zrezygnować - brak kasy :cry:

Nie zgodzę się z Tobą , że polskie płytki nie przypominają drewna , Własnie ten duzy Woodentic, który wzbudza niesłuszny popłoch jest bardzo podobny do deski. Mam nim wyłozony cały salon cio prawda jeszce nie zafugowany i usyfiony, ale wszyscy zanjomi od razu się łapią i mówią jaka ładna podłoga i pytają co to za deski. Gayafores owszem ładne ale ja widziałem tego producenta tylko w cenach cos około 200 zł/m2 co mozna uznac za ładne.

maro74

skoro cała dyskusja toczy się wokół tego Woodentika (że nie dobry i reklamacje są) to zostaje on wykreślony z mojej listy płytek.

Co do reszty - widziałam, macałam - i uważam, że się nie nadają.

I tyle.

Co do reszty to tez się zgodzę, bo ja sie ich naoglądałem i namacałem co nie miara. Żadne z pozostałych polskich mi się nie podobały , a już Legno z paradyża to jakaś porażka jak mozna to porównywac do drewna. Zaryzykowałęm z woodentikiem ale jeszce wtedy nie wiedziałem że tutaj jest taki wątek bo pewnie też bym się scykał i go nie wziął. Póki co nie żałuję.

Ja zdecydowałam się na woodentic, mimo, że pewnie będzie trochę krzywy. Biorę mniejszy rozmiar i mam świetnego glazurnika, więc się nie boję. Co do kwestii wizualnej, to z wszystkich drewnopodobnych jakie widziałam moim zdaniem najwierniej przypomina deskę. Tek GF, nie kojarzę. Możesz wrzucić jakieś fotki i napisać gdzie można je zobaczyć w realu?

W takiej sytuacji lepeij wybrać serię hiszpanską porcelanite dos śliczne choć cena 280zl/m2, widzialam na żywo w sklepie i na podlodze - suuuper.

Aga

Możesz podać więcej szczegółów? Jaka jest opinia użytkownika, czy są proste, jak duże fugi pomiędzy. Też widziałem, ale tylko na półce sklepowej i odzczucia mam podobne do Twoich. Jest to niewątpliwie najładniejsza płytka dechopodobna jaką do tej pory oglądałem (a oglądałem wiele), przebijająca wyglądem nawet te droższe jak Porcelanosa, Grespania czy Woodker. Pytanie czy warta tej ceny?

Mam położone płytki paradyża woodentic w tym mniejszym rozmiarze 65 X 16 (coś koło tego) nie ma problemu są proste i ładnie wyglądają (30 metrów salon), jednak nie kładzie się ich równymi łączeniami. Na stronie producenta jest sposób na ich położenie. Zaletą tych płytek jest to, że praktycznie nie ma odpadów. Jednak są niektóre płytki obite. Moim zdaniem źle pakowane.

Pozdrawiam

Akcja płytki u nas zakończona PEŁNYM SUKCESEM :lol:

Cena podstawowa w sklepie w Szczecinie to 78zł/m2. Zeszli na 62,40.

Zadzwoniłam do Bokaro w Poznaniu, pogadałam....i cud się stał.

Bokaro sprowadza dla nas płytki ze sklepu ze Szczecina (tego właśnie sklepu) i sprzedaje nam za 0,40zł/m2 taniej niż Szczecin oferował :roll:

Moja matka nie jest w stanie tego zrozumieć - ja chyba też nie, ale mam to głęboko.

My wyszliśmy na tym bardzo OK.

90m2 płytek przyjedzie do nas na budowę w next czwartek.

Zdjęcia GF Roblo cuero dołączę na forum jutro - specjalnie pojadę do Gianta zrobić fotkę.

Dobry był dziś dzień :p :p

Szukałem tak z ciekawości te Gayafores roblo, ale wynik wyszukiwania na ich stronie to:

No se han encontrado productos que cumplan las condiciones de búsqueda :lol:

Szukałem też po angielsku:

There's no products that fulfill the conditions of search :roll:

Jak ta płytka się dokładnie nazywa?

skorpio i agaw7, chodzi wam pewnie o płytki Porcelanite dos z serii Neo 3000(?)

Na stronie płytki są klasyfikowane w/g rozmiaru i ciężko je znaleźć, bo większość jest w kwadracie lub prawie, ale jakoś je odkryłem...

Żeby tak jeszcze w sklepie je znaleźć w jakiejś przyzwoitej cenie :roll:

Mam położone płytki paradyża woodentic w tym mniejszym rozmiarze 65 X 16 (coś koło tego) nie ma problemu są proste i ładnie wyglądają (30 metrów salon), jednak nie kładzie się ich równymi łączeniami. Na stronie producenta jest sposób na ich położenie. Zaletą tych płytek jest to, że praktycznie nie ma odpadów. Jednak są niektóre płytki obite. Moim zdaniem źle pakowane.

Pozdrawiam

Możesz pokazać jak to wyszło?

podaję link do płytek Roblo z GAYA FORES

http://www.gayafores.es

oraz

http://www.gayafores.es/CATDIN/CATDIN1110.asp?usuario=&clave=&idm_codigo=2

Otwiera się ich strona, po lewej jest lista różnych rzeczy - klikamy na Red Body.

Potem na Red Body Floor Tiles - otwiera się lista około 20 rodzajów płytek - nalezy przeglądać :wink:

Postaram się w ciągu dnia zdobyć zdjęcie płytki Roblo Cuero

skorpio i agaw7, chodzi wam pewnie o płytki Porcelanite dos z serii Neo 3000(?)

Na stronie płytki są klasyfikowane w/g rozmiaru i ciężko je znaleźć, bo większość jest w kwadracie lub prawie, ale jakoś je odkryłem...

Żeby tak jeszcze w sklepie je znaleźć w jakiejś przyzwoitej cenie :roll:

Dokładnie o te kafle chodzi. Potwierdza się niestety cena 280 pln/m2. Jeszcze miesiąc temu stały po 250 pln/m2. Głupawka cenowa na rynku trwa a dystrybutorzy przyzwyczajeni do określonej marży ani myślą przyklęknąć. Może drastyczny spadek sprzedaży pociągnie za sobą opamiętanie.

No i napiszcie chociaż parę przykładów firm, na które warto zwracać uwagę, bo na razie czytam Opoczno - nie, Paradyż - nie. Hiszpańskie - tak ale jake? Grespania też nie?

To jakie w rozsądnej cenie. Na to wychodzi, że te taniochy z Chin są lepszej jakości niż te markowe. Jeżeli tak podawajcie jakie i gdzie kupować.

Hmm nie sądziłam, że o płytki np. Paradyża za taką cenę można się potykać.

Ja mam Chińszczyznę GEO DAVOS - były równiusieńkie super ponoc sie układało...