Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

To nie był wniosek, to było pytanie. Wszystkie były takie i układający się już poddał czy nie zauważył? Wrzuć szerszą perspektywę.

Nie, nie wszystkie były takie. Jakby były wszystkie równo krzywe to można sobie jakoś jeszcze radzić. Jedne były prawie proste inne krzywe. Najgorzej w salonie. Potem kolejna paleta już trochę lepsza. W każdym razie pisałem już o tym i nie chce mi się rozwijać tematu drugi raz- to nie jest kwestia czy MOJE płytki były krzywe. Chodzi o to, że normy są takie, że krzywizny dopuszalne moga być trzy razy takie jak u mnie !!!! I to jest istota sprawy. Niech każdy sobie ryzykuje ale niech najpierw przeczyta NORMY żeby wiedział, że producent nie uzna mu reklamacji chyba że płytka będzie się różniła o 1 cm!!!

I to nie jest kwestia czy płytka się nazywa woodentic czy jakoś inaczej tylko kwestia długości boków

Edytowane przez Jan761

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Normy normami, ale jesteś jedną z nielicznych osób mających u siebie te płytki, która ma to tak położone. Uważam że gdy taka sztuka nie dała się ułożyć w miarę poprawnie, to należało ją odstawić i oddać. Przyłożenie poziomicy przed klejeniem też chyba nie wymagało większego wysiłku.

Normy normami, ale jesteś jedną z nielicznych osób mających u siebie te płytki, która ma to tak położone. Uważam że gdy taka sztuka nie dała się ułożyć w miarę poprawnie, to należało ją odstawić i oddać. Przyłożenie poziomicy przed klejeniem też chyba nie wymagało większego wysiłku.

Jedną z nielicznych osób? Ale tak ogólnie czy na tym forum czy może piszesz z Paradyża i wiesz ile jest reklamacji? Przecież po położeniu reklamacja nie przysługuje także WIĘKSZOŚĆ ludzi pewnie tego nie reklamowała - jeden taki przypadek sam znam.

Wiem, że płytki są ładne ale nie ma sensu bronić tezy że często były one krzywe. Gdyby z taśmy szły płytki dobre to firma by zmieniła NORMY żeby dać klientowi znak, że dostanie dobry towar.

No to jeśli znasz kogoś z takim problemem to już mamy dwa przypadki. Na tym forum Woodentic, w tym mój, prezentowany był dziesiątki razy. Było prosto. Ja odrzuciłem podczas układania dwie podejrzane płytki. Leżą z kilkom ainnymi jako zapas. Nawet tak krzywe jak twoje można wykorzystać jako docinki.

No to jeśli znasz kogoś z takim problemem to już mamy dwa przypadki. Na tym forum Woodentic, w tym mój, prezentowany był dziesiątki razy. Było prosto. Ja odrzuciłem podczas układania dwie podejrzane płytki. Leżą z kilkom ainnymi jako zapas. Nawet tak krzywe jak twoje można wykorzystać jako docinki.

Zastanawiam się tylko jak ktoś kto buduje dom i chyba - jak rozumiem- wiele robi sam ma czas żeby pisać ponad 4000 postów? Tak tylko pytam. Co do dużych płytek ceramicznych wszystkie które kupiłem - także innych firm miały krzywizny - mniejsze lub większe. Woodentic miał największe. Ale to fantastycznie ,że ty masz proste. Cieszę sie razem z tobą.

Edytowane przez Jan761

Co do ilości postów. Budując dom samodzielnie dużo się czyta i dużo się pisze. Przy okazji wyciąga się wnioski. Na tym polega funkcjonowanie tego forum i nic nie pomoże twojej krzywej podłodze insynuowanie, że ktoś pisze z Paradyża. Czy ty, czy twój wykonawca/układacz podłóg - zrobiliście sobie krzywdę. Trafiła się partia towaru, której po ułożeniu już się nie da reklamować bo tak mówi gwarancja. Nie było poziomicy pod ręką? Trzeba było przerwać prace, a nie liczyć na to, że się uda. Moje płytki również nie w 100% były proste. Co z nimi zrobiłem już pisałem. Wymień inne liczne osoby, które mają taki problem jak ty.

• 2 weeks później...
Co do ilości postów. Budując dom samodzielnie dużo się czyta i dużo się pisze. Przy okazji wyciąga się wnioski. Na tym polega funkcjonowanie tego forum i nic nie pomoże twojej krzywej podłodze insynuowanie, że ktoś pisze z Paradyża. Czy ty, czy twój wykonawca/układacz podłóg - zrobiliście sobie krzywdę. Trafiła się partia towaru, której po ułożeniu już się nie da reklamować bo tak mówi gwarancja. Nie było poziomicy pod ręką? Trzeba było przerwać prace, a nie liczyć na to, że się uda. Moje płytki również nie w 100% były proste. Co z nimi zrobiłem już pisałem. Wymień inne liczne osoby, które mają taki problem jak ty.

Jaki ma sens ta dyskusja jeżeli płytki zostały wycofane? Nikt już nie będzie na ten wątek zaglądał bo nie ma po co.

Jeszcze raz napisze to samo bo mam wrażenie, że nie rozumiesz - chodzi o normy jakie daje producent- one świadczą o dokładności produkcji. To jaka ilość osób ma je krzywo położone a jaka dobrze jest sprawą mniej istotną. Nawet przyjmując że tylko ja jeden miałem krzywe płytki są one zgodne z normą i jest jeszcze duuuży zapas tej normy. Zatem każdy może takie płytki otrzymać.

Zazdroszcze ilości czasu potrzebnego do budowy domu, pracy i pisania 4000 postów.

Pozdrawiam

W tym wątku sobie policz ilość osób zadowolonych. Będziesz miał średnią i w końcu jakiś wniosek może wyciągniesz. Ilość postów mogę przełożyć na ilość braku baboli w moim domu. Podłogi to promil tego z czym trzeba się zmierzyć przy samodzielnej budowie. Na tym forum każdy kto buduje sam ma wynik podobny lub czasem dwa-trzy razy taki jak ja. A krzywej podłogi nie mam dla tego, że między innymi tutaj zwracano uwagę na możliwość wystąpienia krzywizn w tych płytkach i to, ze takie otrzymałeś nie oznaczało, że musiałeś je układać. Wystarczyło przyłożyć 120cm poziomnicę.

• 4 months później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

U mnie się kładą Paradyż Woodhaven Bianco. Płytki tanie, 4 klasa ścieralności, fajny neutralny kolor. Bardzo proste dzięki temu, że cięte są z większego kawałka, co widać po obejrzeniu spodu płytki oraz jej krawędzi. Jestem zadowolona z efektu. Na zdjęciach jeszcze bez fugi. Fugę prawdopodobnie wybiorę beżową.

20151120154.jpg 20151120157.jpg 20151120151.jpg

20151120154.jpg

20151120157.jpg

20151120151.jpg

Witam wszystkich na forum,

tak się złożyło, że to mój pierwszy post na muratorze, a konto założyłam właśnie ze względu na TEN wątek :)

Poszukuję płytek Paradyż Woodentic Beige - może komuś została nadwyżka po remoncie?

Ratuje mnie dosłownie kilka metrów, format płytek: najchętniej 21,5 x 98,5 cm, ewentualnie 16 x 65,5 cm.

dziękuję, ale niestety, nie mają tych płytek, złożyłam zamówienie na stronie goldgres.pl i zostało anulowane z powodu braków magazynowych, a Kupujemy Kafelki i Glazury Polskie to ta sama firma, nawet adres jest taki sam...

na allegro jest tylko II gatunek :( zniknęły z rynku te płytki, mamy je już położone w przedpokoju i kuchni, a chciałam jeszcze je położyć w łazience...

Edytowane przez katepat
.

• 2 months później...
Poszukaj jeszcze w sklepach internetowych,może tutaj

http://ceramikacentrum.pl/woodentic-beige-985215-p-1318.html

Słuchajcie, pojawiło się coś nowego fajnego w kolekcjach drewnopodobnych?

Widziałem nowe kolekcje Paradyża ale tyle osób na niego narzeka, że strach brać.

Da się coś znaleźć sensownego do 80 PLN?

Idealnie jakby były długości 90 cm.

Ktoś gdzieś złapał jakieś nowości?