syczewscy 17.06.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 W celu uzyskania wody na budowę studnię nie wierciłem, a kopałem.Koszt studni wraz z robocizną i materiałami wyniósł 2300 PLN.Wykonawca ponosił odpowiedzialność za znalezienie miejsca wystepowania wody /na działce wyznaczył dwa miejsca gdzie będzie woda/. Wykonawca w ciągu jednego dnia /ekipa 4 ludzi/ przywiózł kręgi betonowe i wykopał studnię 7 kręgów. Teraz mam 3 kręgi wody. Pompą elektryczną nie udało mi się wypompować wody. Teraz na pokrywie betonowej montuję pompę żeliwną "abisynkę" i dpdatkowo wpuszczam do studni pompę elektryczną do pompowania wody na budowę. Choć na budowie mam wodę z wodociągów /licznik/. Wykonawca Andrzej BROMERSkrzydłowice 0-34 /3534243 jest to wieś koło Lublińca woj. śląskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.07.2003 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 ile matrów glebokosci ma wykopana studnia - podloze bylo gliniaste czy piaskowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.07.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 ile matrów glebokosci ma wykopana studnia - podloze bylo gliniaste czy piaskowe ? Głębokość studni to 7 kręgów po 0,9 m. Podłoże piaszczyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts