Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Przytulnego III Reny i Toma

Recommended Posts

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oleńko

to jeszcze nic. Swoj dzienniczek na chwilę obecną zakończyłam na etapie fundamentów, a w rzeczywistości mury już mam na wysokości stropu (a dokładnie ściany zewnętrzne i nośną w środku). Na dniach będziemy robić szalowanie.

Moje zaległości wynikają z tego, że jak tylko wrócę z pracy to pędzę ile sił na budowę, bo chcę pomóc w miarę mozliwości, a przede wszystkim uwielbiam patrzeć jak rośnie mój domek. Sama rozumiesz, że jak już wrócę do domu to już jest późny wieczór, a poza tym jestem padnięta.

Pozdrawiam cieplutko, Renata :D :D :D

Witaj Olu!

A już myślałam, że wszystkich gdzieś wywiało, bo nikt się nie odzywał :lol:

Teraz to mnie przeceniłaś :roll: .

Mury są owszem, ale stropu jeszcze niestety nie mamy (nad czym oczywiście bardzo ubolewam, bo ja to chciałabym mieć wszystko już. Szkoda, że tak się nie da. Ale pocieszam się faktem, że i tak już sporo tego jest, a najważniejsze, że prace cały czas idą do przodu.

Pozdrawiam ciepło

• 2 weeks później...

Witam witam.

Faktycznie chyba wszędzie znajdzie się jakiś przeszkadzajek. Pierwszym razem jak nam wpadł w świeży beton to mieliśmy ubaw po pachy, bo on sam nie wiedział co się stało. Ale jak zrobił to drugi raz to już byliśmy źli i niestety musieliśmy go odizolować od terenu budowy. Ogólnie wspominamy to miło.

Pozdrawiam ciepło, Rena.

Renatko

teraz to już jesteś na bieżąco w dzienniczku :lol:

widze, że cieszysz sie tak jak ja, z każdej drobnostki ...z każdej cegły dostawionej.....co prawda ja cieszę sie z każdej dokupionej rzeczy bo na razie

to nic sie nie dzieje ale jest juz nadzieja bo dziś murarze przyjechali i powytyczali sobie fundamenty a od poniedziałku sie zaczyna :D

no to niedługo będziemy wylewać stropy ..co ????? :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam :D :D :D

Witaj Oleńko.

Trafiłaś w "10" z tym, że cieszy mnie każda cegiełka wmurowana w nasz domek. Tym bardziej, że tak jak pisałam budujemy systemem gospodarczym i wiele rzeczy wykonujemy siłą włąsnych rąk. Nieocenieni oczywiście okazali się przy budowie nasi Rodzice (zarówno ze strony męża, jak i moi); bez nich nie wiem jak byśmy sobie poradzili.

Tak więc wracając do mojej radości z budowy; jest ona tym większa im więcej ja sama pomagam przy budowaniu naszego Przytulnego. Co z tego, że pustaki, które jakiś czas temu nosiłam były ciężkie - tego już prawie nie pamiętam - ale satysfakcja, że w jakimś ułamku przyczyniłam się do powstawania naszego domu jest ogromna. Zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy mogą sobie na to pozwolić, ale naprawdę zachęcam. Wrażenia są super (zarówno w trakcie, jak i po). Ja też pracuję zawodowo, a jakoś udało mi się wziąść urlop i popracować na budowie. Trochę wysiłku jeszcze nikomu nie zaszkodziło, a jaką może dać RADOŚĆ - tego nie da się opisać.

Pozdrawiam cieplytko :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Powiedzcie jak wkleja się zdjęcia, bo ja co prawda kiedyś wkleiłam, ale nie udało mi się go zmniejszyć :o

już piszę odnośnie wklejania:

klikasz na (w tych żółtych prostokącikach)

następnie wchodzisz na swoja stronkę ze zdjęciami w fotoonecie

klikasz prawym myszki na zdjęcie, które chcesz zamieścić na forum

wchodzisz w "właściwości" i kopiujesz cały adres tego zdjecia (http://.... )

to co skopiowałaś wklejasz za i jeszcze raz klikasz na w żółtym prostokąciku

troszkę to jest zamotane, ale mam nadzieję, że wiesz o co chodzi

jeśli chodzi o zmniejszanie zdjęć to niestety nie wiem jak to się robi;

a tak na marginesie, to mnie interesuje powiększanie fotek, bo te moje są takie, że niewiele na nich widać

jak coś się dowiesz w tym temacie to daj znać

pozdrawiam cieplutko i czekam na efekty

Rena

• 2 weeks później...

Pragnę zaprezentować nasze nowe wejście na poddasze, na które właśnie się zdecydowaliśmy:

://foto3.m.onet.pl/_m/0d2d67098abec7fbf611ce9321b17d3b,5,19,0.jpg

sufit podwieszany w łazience :o

foto2.m.onet.pl/_m/fa083aa690f66956f03300c4dee81ffa,5,19,0.jpg

nasz najnowszy nabytek

foto1.m.onet.pl/_m/859f437e2ce47ffee3ff07ba97d8c8f1,5,19,1.jpg