kropkq 22.08.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Hej !!!! Renata gdzie jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 22.08.2007 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Witaj Olu. Muszę przyznać, że wyczucie to Ty masz. Niestety przez bardzo długi czas mielismy przestój na naszej budowie - niesłowny, a nawet bardzo niesłowny cieśla. Ale dziś... właśnie dziś nastąpił przełom. Od samego rana fachowcy pojawili się na budowie i zaczęli działać. Trzymaj kciuki żeby już teraz wszystko poszło dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 22.08.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 trzymam, trzymam, trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 26.08.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 I ja też! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 27.08.2007 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Jesteście kochane, że trzymacie kciuki. I coś w tym chyba jest, bo z dnia na dzień widać coraz więcej efektów. Obiecuję, że dzisiaj uaktualnię swój dzienniczek i podzielę się z Wami moją ogromną radością.Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 27.08.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 No to cóż, pozostaje nam tylko cierpliwie czekać na te fotki oby nie za długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 27.08.2007 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Ola pierwsze fotki już są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 29.08.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Ola pierwsze fotki już są. Obejrzałam dopiero co , ja się tak czułam wchodząc na dach oglądać więźbę przyjemna sprawa-co???? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 18.09.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Mówisz, że czapeczkę juz masz to pięknie bo jesień już tuż, tuż i zimno się robi i deszcze padają nie będzie Twój domek trząsł się z zimna GRATULUJĘ Po tak długim wyczekiwaniu ...ale doczekałaś się .....teraz masz fajnych elektryków więc zrobią szybko i juz następny etap przed Tobą ...zobaczysz jak teraz już wszystko pójdzie szybciutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 19.09.2007 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Czapeczka już jest, okna, prąd i ogrzewanie też już niebawem, to zrobi się całkiem miło i przytulnie Faktycznie elektrycy to bardzo fajni i przemili panowie. Oby już tylko tacy gościli na mojej działce i budowie. Tobie też tego życzę, chociaż chyba nie muszę bo Ty masz takie szczęście, że cały czas masz świetne ekipy. Oby tak dalej. A właściwie może to i dobrze, że u Ciebie szybciej to wszystko idzie, bo wtedy mogę podpatrywać różne pomysły i rozwiązania Pozdrawiam Olu mam prośbę, prześlij mi na priv namiary na tych panów od tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 26.09.2007 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Cześć ruda1 Postaram się odpowiedzieć dzisiaj wieczorkiem (nawet późnym wieczorkiem) bo teraz jestem w pracy, a po pracy jadę prawie bezpośrednio na budowę. Aktualnie jesteśmy na etapie (jak widać w dzienniczku) skończonego dachu, w środku działają elektrycy, a my czekamy za ekipą od ogrzewania (my będziemy mieli w domku ogrzewanie przez pompę ciepła) mają przyjść na początku października. Na początku przyszłego tygodnia mają być okna, a na drzwi wejściowe mam termin 3 listopad. Tak więc jak widzisz, w temacie domu jak na razie tylko czekanie. Nie tracimy oczywiście bezczynnie czasu i robimy ogrodzenie. Ja aktualnie walczę z czyszczeniem i malowaniem słupków ogrodzeniowych. Jak tylko to skończę to będziemy naciągać siatkę (z tym że tylko na 2 strony) bo pozostałe 2 strony ogrodzenia będą w sztachetkach. W sobotę będziemy mocować poszczególne ceowniki na przęsła (przykręcać, spawać i takie tam), a później znów czeka mnie malowanie. Podsumowując, to na chwilę obecną głównie czekamy na poszczególnych fachowców. Oby wywiązali się w terminie i żeby nie było tak jak z dachem Pozdrawiam i do wieczorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 12.10.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Renata , co znowu zastój czy brak czasu na uzupełnianie dziennika Napisz coś, pokaż postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 15.10.2007 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Olu przeciwnie, zastoju nie ma ale cierpimy na brak czasu. W tygodniu jak wrócę z pracy, a później z działki to już zazwyczaj jest bardzo późno i marzę tylko o tym, żeby położyć się do ciepłego łóżeczka. Poza tym nawet w weekendy nie mam czasu, bo zaczęłam studia podyplomowe, teraz to dopiero będzie Na chwile obecną mogę tak szybciutko napisać, że właśnie dzisiaj od samego rana "wstawiają się" okna. Piszę, że wstawiają się bo Panów jeszcze nie widziałam, może będę miała przyjemność po pracy jak szybko wrócę. Teraz już będzie duuuuuuużo cieplej. Poza tym druga ekipa jedzie od ogrzewania. Będą mi dzisiaj rozkopywać działeczkę żeby położyć wszystkie rury, ale to opiszę innym razem, bo to dłuższa historia z tym naszym ogrzewaniem. No chyba, że wiecie jak działa pompa ciepła, to nie będę musiała pisać. To tyle tymczasem. Uciekam do obowiązków. Postaram się dzisiaj załączyć jakieś fotki. Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 17.10.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Okienka ...kolorek ładniutki domek z oczkami też prezentuje się świetnie oby takie tempo utrzymało sie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 17.10.2007 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Ale mnie zaskoczyłaś tą szybką odpowiedzią oczywiście Cieszę się, że podobają Ci się okienka i kolorek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 17.10.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 No w końcu Można przecież było umrzeć z ciekawości :wink: Czy to przypadkiem nie mahoniowe okna? Jak mogę coś podpowiedzieć odnośnie elektryki. Ja pomierzyłam odległości wszystkich kabli i dopiero zrobiłam zdjęcia całej elektryki. Co prawda zajęło mi to 3 godziny, ale już korzystamy z tego i w przyszłości na pewno też dużo będziemy korzystać (wieszanie karniszy, obrazków itp.) A to żebym nie była gołosłowna http://foto2.m.onet.pl/_m/d856c38cb0f6d1b2c1f9e4b35b5c9996,5,19,1.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/e33493b356a1cdbc5bd4fae3558402cd,5,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/fd0b54c47d1149f730329e8b06e4af22,5,19,0.jpg Trzeba jeszcze oczywiście oznaczyć sobie z jakiego pomieszczenia pochodzi zdjęcie, bo inaczej można dostać pomieszania z poplątaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 18.10.2007 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 ruda1 wielkie dzięki za tą podpowiedź odnośnie elektryki. Już od dłuższego czasu zastanawiałam się jak to wszystko pozaznaczać żebym na przyszłość wiedziała gdzie są przewody. To jest naprawdę super pomysł. Wykorzystam go na 100% Kolor okien to faktycznie mahoń (w moim przypadku dwustronny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 28.10.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 To tyle tymczasem, o kolejnych etapach na budowie postaram się napisać jutro. a kiedy to jutro będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 29.10.2007 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Ola, to jutro... ... jest dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 29.10.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 No w końcu jakieś wieści z placu boju i nawet okopy są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts