NJerzy 09.04.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Na początek - może ktoś coś doradzi jak zrobić aby nie mieć schodków do domu i by jednocześnie ściana nie była w ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 10.04.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Akurat u nas brak schodów to była podstawa, tak więc ściana fundamentowa wyrosła powyżej poziomu gruntu na 10-15 cm, łącznie z wylaną (myślę na dniach) podłogą wewnątrz poziom budynku będzie ok. 20 cm nad gruntem. Więc ściana z pustaka zaczyna wyrastać właśnie od tego poziomu. Wszystko planowane było tak aby był minimalny spad do drogi, wszędzie 0 progów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 10.04.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 ja mam podobną zagwozdkę, dzisiaj będę gadał z kierownikiem zobaczymy czy coś doradzi. U mnie problem wynikł ze względu na wodę gruntową i konieczność podniesienia ław, a więc i całości terenu. Nie chcę dodawać jeszcze schodków bo będę z 70cm nad poziomem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiastargard 02.10.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 08.10.2007 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Telewizora nie będzie. Od kilku lat nie używam i jestem z tego powodu szczęśliwszy. Wolę iść na polowanie zamiast oglądać je w szklanej szybce Zastępczo będzie kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szarbia 24.10.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 No i prosze, nie tylko ja chce pietrowy Strasznie malo popularne one sa. Czemu plaski dach? Jeszcze cos - jak sobie poradzisz z tym duzym balkonem na pietrze, zeby nie wyciagal ciepla z domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 28.10.2007 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Płaski dach bo piętro wychodzi normalne, bez skosów, w dodatku znacznie tańczy od wielospadowego. Balkon będzie mniejszy, tylko od strony okien sypialni, o długości około 5 metrów. Zrobię go z profili stalowych i drewna. Będzie podwieszony do dachu na linkach ze stali nierdzewnej, i oparty o ścianę poprzez elementy z tworzywa by nie było żadnego mostka termicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szarbia 29.10.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Płaski dach bo piętro wychodzi normalne, bez skosów, w dodatku znacznie tańczy od wielospadowego. Ale z plaskiego dachu trzeba snieg zrzucac, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 30.10.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Do jakiego stanu chcesz doprowadzić budowę w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 31.10.2007 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Płaski dach bo piętro wychodzi normalne, bez skosów, w dodatku znacznie tańczy od wielospadowego. Ale z plaskiego dachu trzeba snieg zrzucac, tak? Jeśli na całej powierzchni będzie 2 metrzy śniegu, to obciążenie osiągnie wartość obliczeniową. Dom z taką czapą będzie śmiesznie wyglądał, wiec trzeba by się tego śniegu pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 31.10.2007 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Do jakiego stanu chcesz doprowadzić budowę w tym roku? Mam stan zero. Jak bank się pośpieszy i pogoda pozwoli to ściany, okna, strop i dach. Niestety urzędasy w bankach są powolne i chyba się nie uda. W każdym razie nie przewiduję przerwy zimowej. W tej chwili kończę oczyszczalnię i schody do piwniczki. Jeśli z kredytem będzie bardzo wolno szło, to zrobię za swoje drobniejsze prace, typu ogrodzenie, schody, bufor ciepła, rekuperator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 13.01.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witammozesz napisac w jakim banku dostales ten kredyt? Tez mam dzialalnosc gospodarcza i mam problema z kredytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 15.01.2008 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 W Kredyt Banku, przy czym pomoc Open Finance miała zasadnicze znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 15.01.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 W Kredyt Banku, przy czym pomoc Open Finance miała zasadnicze znaczenie. dzieki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papajoe 11.03.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 do jakiej głębokości przenarza u Ciebie grunt ? masz ławy bardzo płytko ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 28.03.2008 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Poda ławami mam piasek, więc nie ma co przemarzać. Mogłyby być płycej - na 50 cm, a jest 80 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 05.04.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Baaaardzo mi się podoba wizualizacja. Co to za drewno wyglądające jak krokwie masz na działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 05.04.2008 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 To są belki na strop i dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 05.04.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Tak wcześnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 06.04.2008 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Drewno było dostarczone terminowo, to ze ścianami mam opóźnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts