dorcha 20.04.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Taki piękni tarasik z pozostałości??????????? Jak i kto Ci w takim razie tak ładnie wyprawił deski?? ja też mam stos pozostałości pobudowlanych głównie po szalowanym stropie Co to są trelinki, jakiej wielkości i jak układane?? Niewychodząca z podziwu Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 20.04.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Deski są akurat nowe i bardzo kiepsko wyheblowane, a ładne bo ładny kolor mi się udało namieszać - do wspomnianej wyżej bańki wlałem jeden barwnik brunatny i pół czerwonego, takie barwniki Inchem dostępne wszędzie. A trelinka to taki bardzo popularny kawałek betonu w kształcie sześciokąta, średnicy ok 40 cm i wysokości ok 10 cm. Ułożone pod belkami co około 2 metry i pod każdym narożnikiem. Można zastąpić bloczkami fundamentowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 21.04.2009 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 ....proponuje tytuł w stylu najlepszy doradca zrób to sam Popieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_k 03.05.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Jak spisał się kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 03.05.2009 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Spisał się nieźle, teraz odpalam go raz na tydzień by mieć ciepłą wodę w kranach. Zdobyłem też na nim doświadczenie, dzięki któremu następny będzie dużo lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.05.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Już mnie ciekawość zżera jaki będzie finał. trawka zielona, ładna, młodziutka, taka mniamniuśna...Kiedy ja taką będę miała..... Co zostało do dokończenia jeszcze? jak tam praca nad kominkiem? Kiedy panowie skończą kostkę i powstanie wiata? Czy w ogródku wszystko skończone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 17.05.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Układanie kostki zakończone, do zrobienia jeszcze bramy, wiata, elewacja i sporo drobiazgów. W dzienniku świeże zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldiM 17.05.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Obserwowałem jak budujesz od początku jestem po wrażeniem, szczególnie bufor ciepła, podłoga drewniana na piętrze, prosty dach, oczyszczalnia i bardzo dużo rzeczy robisz sam. Jeżeli możesz podaj orientacyjne koszty tego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 05.07.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 NJerzy nie komentowałem jescze Twojego domu, ale uczynię to niniejszym: Bardzo gratuluję: niebanalnego pomysłu,orgomu wkładu pracy własnej (oczysczalnia, bufor, a zwłaszcza bezkafelkowe łazienki - najbardziej mi się spodobały ) oraz super efektu końcowego - MASZ ZAJEBISTY DOM po prostu . Wszystkiego najlepszego niech się tak sprawuje jak prezentuje ps.gdybym się budował 2 raz to chyba bym sie zgłosił po sciągawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 06.07.2009 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Dziękuję gawle za pochwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 07.07.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Witam.Podglądam Twój domek i bardzo ale to bardzo podobaja mi sie kolory które dobrałeś. Po prostu idealnie. Gratuluję wyczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bmiara 15.07.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Gratuluję! Mimo dużego sceptycyzmu wobec tego pomysłu, teraz po jakimś czasie muszę przyznać, że wyszedł ci super dom. Zazdroszczę Zdecydowanie trzeba docenić własny wkład pracy, a przede wszystkim RACJONALNE gospodarowanie pieniędzmi, co się rzadko zdarza przy budowaniu na kredyt. Tego typu doświadczenie przeniosło się pewnie z własnego biznesu (z tego co wynika z pierwszego postu prowadzisz sklep), na budowę. I bardzo dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 15.07.2009 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Dziękuję za kolejne pochwały, a ciekawych zapraszam do dziennika, właśnie wstawiłem zdjęcia gotowej elewacji. Odnośnie trzymania się kosztorysu - dla mnie oczywistym było że kredytu musi wystarczyć - i wystarczyło. Na materiały wydałem nieco mniej niż zaplanowałem, a na robociznę więcej. A to że od wielu lat pracuję na własny rachunek (akurat sklepik internetowy jest tu najmniejszą "nogą" mojej działalności) spowodowało że zarządzanie budową nie było dla mnie problemem, a jedynie kwestią poświęcenia odpowiedniej ilości czasu i wykonania konkretnych działań.Ponieważ produkuję różne urządzenia techniczne mogłem w pewnym zakresie wykorzystać sprzęt i doświadczenie zawodowe, dzięki czemu umiarkowanym kosztem udało mi się zastosować wszystkie potrzebne rozwiązania (głównie instalacje) na które w inny sposób kredytu by brakło. Zresztą nie jestem tu żadnym wyjątkiem - wielu forumowiczów wykonuje samodzielnie wentylację, podłogówkę, czy odkurzacz centralny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 15.07.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Zresztą nie jestem tu żadnym wyjątkiem - wielu forumowiczów wykonuje samodzielnie wentylację, podłogówkę, czy odkurzacz centralny. No nie bądź taki skromny Domek ekstra, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 15.07.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Jerzy, brawo, dom jest na piątkę - bryła, kolorystyka, otoczenie - proste i genialne. Gdybyś wcześniej napisał na jakiej ulicy budujesz, to bym cię podglądał na żywo - mieszkam po drugiej stronie huty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 15.07.2009 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 .... Gdybyś wcześniej napisał na jakiej ulicy budujesz, to bym cię podglądał na żywo - mieszkam po drugiej stronie huty ... Nadal możesz to zrobić - odległość się chyba nie zmieniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 19.08.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Raras świetny, dzięki za wsparcie:) z jakiego drewna jest twój taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 19.08.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Witam, nie wiem ,dlaczego nie widzę wielu zdjęć w Twoim dzienniku? To co widać jest bardzo fajne, szkoda, że nie ma więcej?... pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 20.08.2009 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Raras świetny, dzięki za wsparcie:) z jakiego drewna jest twój taras? deski z sosny, a legary ze świerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 20.08.2009 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Witam, nie wiem ,dlaczego nie widzę wielu zdjęć w Twoim dzienniku? To co widać jest bardzo fajne, szkoda, że nie ma więcej?... pozdrawiam, Wszystkie zdjęcia są w jednym miejscu, mogą się długo ładować. Możesz też po adresie jednego ze zdjeć wejśc bezpośrednio na ftp i ściągnąć sobie wszystkie z katalogu DOM. A w Twoim dzienniku pokazał się piekny kot - też takiego mam w planie, będzie pod kolor elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts