Fredziolina 02.04.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Megi85 piekne drzwi. Ja znalazłam w poblizu Lubina stolarza, który wykonuje drewniane drzwi z łukiem. W przyszłym tygodniu przyjedzie pobrać wymiar drzwi zewnętrznych, wewnętrznych i schodów. Jak wyceni to porównamy z innymi i zdecydujemy. W tej chwili zakupiliśmy zwykłe, metalowe w OBI i juz sa zamotowane. Własnie ekipa z Onoplastu montuje piękne orzechowe okienka Siedzę jak na szpilkach, w pracy oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fredziolina 03.04.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Ozdoba naszego dachu - Jegomość Kot przygotowany do montażu, będzie spoglądał w stronę zachodu http://img396.imageshack.us/img396/957/1010158cr5.th.jpg Domek od frontu: http://img363.imageshack.us/img363/3291/1010161sz5.th.jpg http://img363.imageshack.us/img363/1011/1010163fu3.th.jpg garaż z kotłownią http://img127.imageshack.us/img127/1161/1010162ef9.th.jpg od strony wykuszu: http://img363.imageshack.us/img363/6554/1010160ur0.th.jpg http://img363.imageshack.us/img363/6804/1010136qk4.th.jpg od ogrodu http://img127.imageshack.us/img127/2818/1010159du1.th.jpg Siedziba Państwa Bocianów http://img363.imageshack.us/img363/6453/1010152fr6.jpg Jutro przyjeżdzają elektrycy i będa uważnie notować moje elektryczne fanaberie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 03.04.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Ho ho ho jak ładnie już I zwierzyna też się pięknie prezentuje Fredziolino, jaką szerokość mają okapy? Wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fredziolina 04.04.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Ho ho ho jak ładnie już I zwierzyna też się pięknie prezentuje Fredziolino, jaką szerokość mają okapy? Wiesz? niooo teraz to już domek a nie plac budowy Dakota, co to te okapy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 04.04.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Fredziolina, widzę że wykusz masz tak samo spartolony jak ja. Też nad oknami zostało mi wolne miejsce. Jak zamierzasz to uzupełnić? Ja dałam tam styropian i po położeniu tynków oczywiście wszystko popękało Teraz będę tam chyba zbijać tynk i przyklejać płytę GK, ale najprawdopodobniej też będzie pękać. Jedyne wyjście to zawiesić gęste firanki, żeby pęknięć nad oknem nie było widać Zatem uwaga do wszystkich budujących Koniczynki, pilnujcie żeby otwór na okna w wykuszu był prawidłowej wysokości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fredziolina 04.04.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Fredziolina, widzę że wykusz masz tak samo spartolony jak ja. Też nad oknami zostało mi wolne miejsce. Jak zamierzasz to uzupełnić? Ja dałam tam styropian i po położeniu tynków oczywiście wszystko popękało Teraz będę tam chyba zbijać tynk i przyklejać płytę GK, ale najprawdopodobniej też będzie pękać. Jedyne wyjście to zawiesić gęste firanki, żeby pęknięć nad oknem nie było widać Zatem uwaga do wszystkich budujących Koniczynki, pilnujcie żeby otwór na okna w wykuszu był prawidłowej wysokości! O to kipesko Altariela masz okna bez rolet? U nas w tej wolnej przestrzeni będą rolety. Własnie je wymierzyli i za kilka dni będą montować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 04.04.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Ho ho ho jak ładnie już I zwierzyna też się pięknie prezentuje Fredziolino, jaką szerokość mają okapy? Wiesz? niooo teraz to już domek a nie plac budowy Dakota, co to te okapy ? no na ile końcówka dachu odstaje na dole od ściany pytam, bo ciągle mam wątpliwości w tym temacie w naszym projekcie wyobraźni mi nie starcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 04.04.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Fredziolina, widzę że wykusz masz tak samo spartolony jak ja. Też nad oknami zostało mi wolne miejsce. Jak zamierzasz to uzupełnić? Ja dałam tam styropian i po położeniu tynków oczywiście wszystko popękało Teraz będę tam chyba zbijać tynk i przyklejać płytę GK, ale najprawdopodobniej też będzie pękać. Jedyne wyjście to zawiesić gęste firanki, żeby pęknięć nad oknem nie było widać Zatem uwaga do wszystkich budujących Koniczynki, pilnujcie żeby otwór na okna w wykuszu był prawidłowej wysokości! O to kipesko Altariela masz okna bez rolet? U nas w tej wolnej przestrzeni będą rolety. Własnie je wymierzyli i za kilka dni będą montować Hihi, no to jak masz rolety to OK Bo mi zostawili taką dziurę a ja rolet nie robiłam. Swoją drogą nie robiłam rolet bo mi wszędzie mówilil, że do takiego wykusza nie da się rolet zamontować, a przynajmniej nie da się w połączeniu z tym, że ściany mam na 18 cm a nie na 24 cm grube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fredziolina 04.04.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Ataliera, takie dziury mozna bardzo ładnie załatać - to słowa pana od dachu. My nie musimy głowkowac, bo mamy rolety. Jego Wysokośc Kot na swoim miejscu http://img383.imageshack.us/img383/4859/1010165ax4.jpg http://img364.imageshack.us/img364/1377/1010164el6.jpg http://img240.imageshack.us/img240/3318/1010166gm0.jpg Od jutra walczy elektryk. Własnie wskazałam swoje elektryczne fanaberie. Ufff jakie to męczące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fredziolina 04.04.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Altariela czemu masz takie cieniutkie ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 04.04.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Altariela czemu masz takie cieniutkie ściany? Bo mam ściany z silikatów i taka grubość wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fredziolina 06.04.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Altariela czemu masz takie cieniutkie ściany? Bo mam ściany z silikatów i taka grubość wystarczy acha...rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaRobert 13.04.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Fredziolina, dzieki za zdjecia, sliczny domek - staramy sie Was dogonic mam pytanko co do okien, jestesmy na etapie wycen i mamy problem z jaskółką, w jakiej firmie zamawiałas okna i jak wymierzyli u Ciebie te trojkaty? na czym sie beda opierac? bardzo dziekuje za pomoc, pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13hp 05.05.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Gdzie w pokojach na poddaszu - tych przylegających do siebie, umieszczacie kaloryfer? Czy pod oknem dachowym dajecie dodatkowy kaolryfer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 09.05.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Piekne te Wasze domy - ech żeby już być na takim etapie jak Wy. Póki co projekt czeka na adaptację. Jak wszystko się uda to pod koniec lipca zaczynamy budowę. W sumie to i tak sprawnie nam idzie - 1 maja kupiliśmy działkę, 3 maja wybrałam projekt. Mam już wypis i wyryz z miejscowego planu, projekt leży w domu już od wtorku, mapa do celow projektowych bedzie w przyszłym tygodniu. Adaptacja pójdzie szybko, bo bedzie ja robiła kolezanka - obiecała w 3 dni się wyrobić. Wszelkie ekipy juz umówione. Oby dalej szło też tak dobrze. Licze na Wasze cenne rady i wskazówki, z kilku juz skorzystałam Pozdrawiam i obiecuję pisać jak najcześciej. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leman77 22.05.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 witam wszystkich włascicieli koniczynki.mam pytanko ile Was wyszła hydraulika z robocizna i jakim piecem bedzie opalany?? u mnie hydraulik za materiał policzył 14000 plus robocizna 4000zł oczywiscie jest podgrzewana podłoga w salonie ,aneksie,kuchni .łazience i poddaszu łazienka i korytarz. mam problem jeszcze z piecem niewiem jaki zamontowac bo jeszcze niema gazu.myslałem o piecu na miał ,co o tym myslicie .POZDRAWIAM . GDAŃSK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 22.05.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Co do kosztów hydrauliki to jeszcze nie mogę nic powiedzieć - za wcześnie. U nas w tym temacie bedzie z górki, bo mąż zawodowo jest z hydrauliką i technika grzewczą związany - jak "bieda" przyciśnie to ostatecznie sam wszystko zrobi. Natomiast co do ogrzewania to po wielu dyskusjach, wyliczeniach i rozważaniach wszystkich "za" i "przeciw" zdecydowaliśmy się na ekogroszek + solary do podgrzewania wody. Na dole bedzie podłogówka + na poddaszu hol, łazienka i jeden z pokoi zaadoptowany na suszarnię. Myslelismy o pompie ciepła, ale okazało się, że wcale nie jest to takie ekonomiczne rozwiazanie (pomijając juz nawet koszty założenia) - jesli pobrane ciepło jest niewystarczajace do ogrzania domu to wtedy automatycznie włączają się grzałki elektrycze i licznik kręci się jak szalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13hp 23.05.2008 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 witam wszystkich włascicieli koniczynki.mam pytanko ile Was wyszła hydraulika z robocizna i jakim piecem bedzie opalany?? u mnie hydraulik za materiał policzył 14000 plus robocizna 4000zł oczywiscie jest podgrzewana podłoga w salonie ,aneksie,kuchni .łazience i poddaszu łazienka i korytarz. mam problem jeszcze z piecem niewiem jaki zamontowac bo jeszcze niema gazu.myslałem o piecu na miał ,co o tym myslicie .POZDRAWIAM . GDAŃSK. 21 tys robocizna, materiał z grzejnikami bez pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 23.05.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 u nas hydraulik powiedział nam 90 zł za punkt, co do kosztu materiałów to jeszcze nie wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mass20 25.05.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 cześć niedawno zakupiłem projekt domu (koniczynka 2)i jestem na etapie papierków. mam prośbe do budujących ten sam dom w małopolsce o możliwość zobaczenia realizacji tego projektu. mój email [email protected] zgóry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts