natash 10.04.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam, Czeka mnie "mały" remonocik . Czy ktoś z forumowiczów robił może niedawno podobny, interesują mnie ceny robocizny za metr kwadratowy. 1. Mieszkanie obecnie http://i17.tinypic.com/30m1ezs.jpg 2. Mieszkanie po remoncie http://i14.tinypic.com/2nukftt.jpg Oto co trzeba zrobić: - wyburzyć ściany działowe zaznaczone na czerwono (ok. 9m długość łączna) - postawić nowe ścianki działowe zaznaczone na niebiesko (ok. 2m długość łączna) - skuć płytki w starej łazience, WC, kuchni (ok 60 m2, podłogi + ściany) - zerwać parkiet w starym pokoju (ok 11 m2) - nie obędzie pewnie się bez grzebania w hydraulice i elektryce (co dokładnie będzie trzeba zrobić to nie wiem) - położenie płytek (ok 26 m2 na podłodze, ok 32 m2 na ścianie) - gładź na ściany (ok 40m2) - podwieszenie sufitów z płyt g-k (ok 26 m2) Czy ktoś robił może podobny remont? Jak tak to ile go to kosztowało (cena robocizny + materiałów)? Czy ktoś z Kuj-Pom może podać średnie ceny za metr robocizny, która jest u mnie do wykonania. Jaka jest cena za skucie ścian i wywóz gruzu? A jak ktoś ma kogoś do wykonania takich prac to zapraszam na PW. Pozdrawiam, Marcin. Ps. Jeżeli post jest w złym temacie to proszę przenieść do prawidłowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 11.04.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Powiem tak ceny w pewien sposób są uzależnione od wykonania.Nie każdy zrobi tak samo a nawet dobrze.Najlepiej pytać wykonawce o możliwość sprawdzenia wykonanych prac przez niego.Ja osbiści pierw przedstawiam cenę a jeżeli klient muwi że drogo bo jestem drogi to wtedy wioze go na wykonane remonty, pokazuje mu moją prace aby dokładnie się przyjżał i wtedy muwie aby ktoś mu zrobił tak tylko taniej, koniec i kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natash 11.04.2007 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Ja rozumiem. Ale mi chodzi, za ile może być już wykonana dobrze dana robota. Chodzi mi o ceny za metr. - położenie gładzi na ścianach i wygładzenie jej- położenie kafli na podłodze i na ścianie- podwieszanego sufitu z g-k + wygładzenie gładzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 11.04.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 gładź na ścianach-zależy od ścian czy są równe i wtedy trzeba będzie je rónać czy tylko wygładzić.Jeżeli chodzi o moje ceny to za wyładzenie biore 15 z przygotowaniem do malowania, ściany lustro.Dobry glazurnik bierze 40 ale to też zależy od jakości ścian i formatu glazury lub terakoty.Podwieszenie sufitów z przygotowaniem do malowania 30 oczywiście zależy czy prosty czy do tego dochodzą jakieś "wygibasy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 11.04.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Napewno znajdziesz tańszych tylko później uważaj żeby nie wyszło drożej.W razie czego służe pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natash 11.04.2007 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Tzn. Służysz pomocą w Bydgoszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert-aw 11.04.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 pod koniec ubieglego roku zakonczylem remont generalny kostki w fordonie mialem farta bo za robocizne zaplacilem elektryk 4000zł hydraulik 5000zł budowlancy 18000zł dodam ze ci ostatni powiedzieli mi ze od nastepnej roboty podnosza ceny o okolo 25% oczywiscie wszystko bez rachunkow ale patrzac na mapke mysle ze koszt samej robocizny bedzie pomiedzy 10000 a 15000zł i nie ma sensu dalej pytac na forum tylko brac ekipe i poprosic o wycene jednak zlapac wolnych majstrow jest bardzo ciezko ja robilem rezerwacje 3 miesiace przed czasem podobno obecnie nawet rok trzeba czekac a zostalo mi jeszcze: tynk dekoracyjny, ogrodzenie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 12.04.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Wiem o tym dobrze bo też klientów mam w poczekalni.Z tynków dekoracyjnych polecam firme FOX DEKORATOR, super efekty i tani materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 12.04.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Tzn. Służysz pomocą w Bydgoszczy No niestety pomocą tylko na forum bo jestem z okolic Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts