Przemek Szczecin 10.04.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Pomóżcie w poleceniu dobrego i taniego projektanta przyłączy wody , kanalizacji. Staram się uzbroić działki . Czy potrzebuję projekt by zrobić przyłącze gazu i prądu ??? Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 10.04.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Dlaczego nie spytasz na grupie szczecińskiej tylko zakładasz nową . Odpowiadając na pytanie jesli chodzi o przyłącza to tak musisz mieć projekt na wykonanie przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Szczecin 10.04.2007 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 dzięki za odpowiedz . Nie zakładam nowej grupy , tylko myślałem że tak trzeba wpisać w temacie, bowiem jestem nowy i zielony jak trawa A do przyłącza prądu też muszę robić projekt ?? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 10.04.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Powiedz dokładniej co masz zamiar zrobić. Z tego co napisałeś to masz zamiar uzbroić działki czyli kilka lub kilkanaście jak rozumiem. i teraz pytanie czy ten teren jest juz uzbrojony i tylko chcesz dociągnąć skrzynki do działek czy chcesz uzbroić cały teren. W pierwszym przypadku to musisz wystąpić do dostawców mediów o warunki techniczne przyłączenia i potem zgodnie z uzyskanymi informacjami postępować, Jełśi chcesz zbroić cały teren od podstaw to już poważna sprawa i tutaj to musisz mieć projekt uzbrojenia terenu, a to już temat grubego kalibru. p.s. przejdź na grupę szczecińską tam możesz dostać wiele dobrych porad i informacji. p.s. zgodnie z prawem budowlanym na wykonanie przyłączy nie jest wymagane pozwolenie na budowę , możesz je wykonać na zgłoszenie lub nawet bez zgłoszenia tylko potem musisz ujawnić takie instalacje na mapach w odpowiednim ośrodku geodezyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Szczecin 10.04.2007 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Dzięki maro 74 za odpowiedz i pomoc.Mam w Dobrej Szczecińskiej 5 działek z aktualnym planem zagospodarowania, są one na jednym terenie dwudziestu sześciu działeczek tylko porozrzucane w różnych położeniach. Na tym terenie wzdłuż drogi głównej asfaltowej przebiega kanalizacja sanitarna(wzdłóż jednej z moich działek dosłownie) i prąd o który wystąpił dwa lata temu jeden z panów mających pierwszą działkę na tym terenie.Podciągnięty ma pod swoją działkę, a skrzynka główna ZK stoi na początku tego terenu. Jest również wzdłóż mojej działki linia telefoniczna. Reszta , czyli gaz i woda jest po drugiej stronie jezdni , czyli 25 metrów od mojej działki , a zarazem całego terenu o którym piszę.Zastanawiam się jak uzbroić działkę , działki , czy nie będzie problemu , od czego zacząć , czy zebrać pozostałe osoby i zawiązać komitet, czy mam robić projekty tych przyłączy i jak tak to czy na każde przyłącze osobny projekt , oraz czy robić taki , takie projekty z innymi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts