YENNEFER999 10.04.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam, być może ktoś miał podobny problem i mógłby mnie oświecić. Kupiłam działkę na któej jest już skrzynka elektryczna z prądem, nie ma jeszcze liczników. warunki przyłączenia są oczywiście na poprzednich właścicieli. Wysłałam męża do ZE żeby wyjaśnił co mamy z tym zrobić, tzn. chcieliśmy się dowiedzić czy musimy występować ponownie o wydanie warunków, czy wystarczy to jakoś przepisać. I uwierzcie że mąż wrócił z ZE bardziej zielony niż byłprzed wizytą Masakra.... Może ktoś wie czy do uzyskania pozwolenia na budowę wystarczą warunki na poprzednich właścicieli, czy występować o nowe, czy od razu podpisać umowę z ZE o dostawę prądu? Może głupie pytanie, ale chętnie na nie otrzymam odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 12.04.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Wszystko zależy od tgo czy poprzedni właściciel podpisał umowę o przyłączenie i wywiązał się z niej tzn wpłacił opłatę przyłączeniową. Jeśli tak to tobie pozostaje tylko podpisać umowę o kupowanie energii i zakładają licznik (jakbyś miała już dom) skoro go nie masz trzeba wystąpić o przyłącze tymczasowe.Jeśli zaś były nie podpisywał umowy o przyłączenie lub nie opłacił się to niestety spadło to na ciebie. Zapewne wteduy do tej umowy dołączą nowe warunki na twoje nazwisko. Do pozwolenia powinny wystarczyć te warunki bo zawarty jest w nich nr działki. Jak ktoś ma obiekcje to dołącz oświadczenie z ZE o zapewnieniu dostarczania energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YENNEFER999 13.04.2007 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Bardzo dziekuje za odpowiedź, z tego co wiem to opłata została uiszczona przez poprzedniego właściciela, wiec pozstaje tylko załatwić to przyłącze tymczasowe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaros 23.04.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 To może być bardziej skomplikowane. Ja miałem tak, że poprzedni właściciel zapłacił i podpisał umowę, ale nie odebrał przyłącza, bo skrzynkę postawili już po tym, jak sprzedał mi działkę. Jak chciałem podpisac umowę, to ZE kazał mi drugi raz za przyłącze płacić. Dopiero jak napisałem pisemkmo z wyjaśnieniem i prośbą o uznanie wpłaty poprzedniego właściciela to uzanali (ale 3 tygodnie czekałem na odpowiedź). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YENNEFER999 24.04.2007 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Ostatecznie się udało, w czwartek będę już miała zakładany licznik. Dziękuję za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts