YENNEFER999 10.04.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Zapraszam do komentowania mojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 10.04.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witaj, No nieźle się zapowiada Twój dziennik. Aż chce się czytać dalej. Oby tak dalej. Od razu pierwsze pytanie (a właściwie dwa). Kiedy planujecie zacząć budowę i czy czy macie już jakiś projekt na oku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YENNEFER999 11.04.2007 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 dziekuję za miłe słowa na zachęte Budowę planuję zacząc w czerwcu, napisze więcej w dzienniku jak znajdę chwilkę projekt już wybrany, APS 119 z pracowni archi-projekt http://www.archi-projekt.com.pl/ramka.php?i=projekty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.04.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Wow , okolica fakticznie ładna, chałupa tez niczego sobie. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YENNEFER999 11.04.2007 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Wow , okolica fakticznie ładna, chałupa tez niczego sobie. Powodzenia. Jewrioszka chałupa niczego sobie to powiedz mi proszę jak ją skończę bo jak na razie ładnie wygląda na obrazku Jak ja bym chciała juz widzieć choć jedna mała cegiełkę, no może dwie z których kiedyś powstanie ta chałupa.. Ech... A okolica jest piękna, z resztą zapraszam wszystkich na spacer (na razie) do pobliskiego lasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.04.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Jak ja bym chciała juz widzieć choć jedna mała cegiełkę, no może dwie z których kiedyś powstanie ta chałupa.. Ech... Ze dwie to ci moge dać, zawsze je gdzies wykorzystasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YENNEFER999 11.04.2007 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Jak ja bym chciała juz widzieć choć jedna mała cegiełkę, no może dwie z których kiedyś powstanie ta chałupa.. Ech... Ze dwie to ci moge dać, zawsze je gdzies wykorzystasz. gdyby tak każdy z forumowiczów dał tak po dwie, to materiał bym miała gratis:) a i twór pewnie by piekny i wielce oryginalny powstał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 12.04.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 YENNEFER999 wpadłem, poczytałem i aż mi się przyjemnie zrobiło bo styl w jakim piszesz to bajka Działka- cudo- widoki przepiękne. To teraz wypada tylko życzyć, żeby wszystko szło Wam z górki. Trzymam kciuki! Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo321 17.04.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witamprojekt jest wspaniały, też z żoną marzymy o nim, może cokolwiek zaczniemy robić w przyszłym roku, na razie papierologia i już zaczynam się w tym wszystkim gubić. Ciekawi jesteśmy jakie koszty budowy domu wam wyliczono, bo moja żona jest przerażona. Działkę mamy niedaleko Warszawy.PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YENNEFER999 18.04.2007 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Robin dziekuje za kciuki Pablo321 ja też jeszcze jestem na etapie papierologii, mam nadzieje że to etap końcowy. Złożyłam dzis w starostwie wniosek o pozwolenie na budowę, teraz pozostaje tylko czekać. Stan surowy otwarty z pokryciem dachówką cementową będzie kosztować mnie 190 tys zł. Reszta - w zależności od standardu wykończenia. Pozdrawia i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo321 19.04.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A czy gdzieś niedaleko warszawy jest już taki domek APS119, chociaż żeby z zewnatrz zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YENNEFER999 20.04.2007 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Niestety nie udało mi się znaleźć. Ale zapraszam do obejrzenia mojego jak tylko powstanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo321 20.04.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Ja też szukałem i nie udało mi się znaleźć ale z przyjemnością będę śledził twój dziennik i wybiorę się na inspekcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YENNEFER999 24.04.2007 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Pablo 321 zapraszam zapraszam Na razie wszystko idzie zgodnie z planem chciałabym zacząć pierwszego czerwca. Oj tak strrrrasznie bym chciała że pewnie nic z tego nie wydzie i znowu obsuwa.... Ech, życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 02.06.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Witajcie. Cieszę się, że w końcu trafiłam na dziennik kogoś, kto zamierza budować APS 119. To także nasz wybór. Mieliście zaczynać 1 czerwca, to pewnie pierwsze sztychy łopatą wykonane. Na pewno będziemy Wam kibicować, bo dla nas Wasze doświadczenie będzie nieocenione. Działkę macie bajeczną faktycznie! Okolica wygląda cudnie... Miałam okazję obejrzeć ten dom w budowie, w stanie surowym zamkniętym, z tynkami wewnętrznymi. Naprawdę jest funkcjonalny - nie ma dużych strat powierzchi na komunikacji, pokoje na górze są zbliżonej wielkości i dość przestronne, a pomieszczenie nad garażem - naprawdę imponujące, można je dowolnie aranżować. Parter dobrze doświetlony. Z jakich materiałów planujecie budować? Pozdrawiamy i tez trzymamy kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 28.06.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam serdecznie! Śledziłam z zapartym tchem Twój dziennik i nie mogę się doczekać kontynuacji. Życzę szybkiego rozpoczęcia robót ( a może to już?) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YENNEFER999 05.09.2007 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Dar.al dziekuję za wizytę i zapraszam już niedługo bo własnie siadam by uzupełnić dziennik My budujemy z Ytonga 40cm - ściana jednowarstwowa Do_rota odiwedziłam już Twój dziennik i co mogę powiedzieć.... gratuluję wyboru a na poważnie - dużo cierpliwości życzę i oczywiście powodzenia. Na pewno będę zaglądać do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 05.09.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Bardzo ładna okolica i domek.Tylko pozazdrościć . Na pewno nie jeden raz tutaj zajrzę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 05.09.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witaj YENNEFER999! Miło patrzeć jak domek rośnie, Mam jednak , jeśli można pytanie. W projekcie kotłownio-pralnia i przestrzeń pod schodami są na poziomie garaży, u Was mam wrażenie, że jest inaczej. Czy to nie koliduje później z niczym? Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YENNEFER999 06.09.2007 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Rezczywiście tak jest , u nas garaż jest nieco obniżony w stosunku do poziomu domu, a dokładniej mówiąc to część mieszkalna jest nieco podwyższona. W związku z powyższym schody na piętro będą wyglądać zupełnie inaczej niż w projekcie. Widziałam na żywo jak wyglądają te z projektu i jak dla mnie - nieco niewygodne. Dość wąskie trepy i problemy przy schodzeniu na dół (zabieg jest tak zaprojektowany niestety że trudno jest zejsć jednej osobie, nie mówiąc o minięciu się dwóch bądź nie daj Boże wniesieniu czy zniesieniu mebla). Nasze schody będą nieco łagodniejsze, musieliśmy przez to przesunąć drzwi pod schodami zupełnie w stronę ściany do garażu) i zrezygnowaliśmy z zabiegu, mamy zrobiony wygodny podest, z którego jest wejście do pokoju nad garażem , a następnie cztery schodki na górę na poziom piętra. Trochę też ulegnie zmianie konstrukcja dachu, ale tu już nie wytłumaczę, chyba że dopytam męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts