Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Budowy APS119

Recommended Posts

Wow :) , okolica fakticznie ładna, chałupa tez niczego sobie. Powodzenia.

Jewrioszka chałupa niczego sobie to powiedz mi proszę jak ją skończę bo jak na razie ładnie wygląda na obrazku :)

Jak ja bym chciała juz widzieć choć jedna mała cegiełkę, no może dwie :wink: z których kiedyś powstanie ta chałupa.. Ech...

A okolica jest piękna, z resztą zapraszam wszystkich na spacer (na razie) do pobliskiego lasku.

Jak ja bym chciała juz widzieć choć jedna mała cegiełkę, no może dwie z których kiedyś powstanie ta chałupa.. Ech...

Ze dwie to ci moge dać, zawsze je gdzies wykorzystasz. :wink:

gdyby tak każdy z forumowiczów dał tak po dwie, to materiał bym miała gratis:) a i twór pewnie by piekny i wielce oryginalny powstał :wink:

Witam

projekt jest wspaniały, też z żoną marzymy o nim, może cokolwiek zaczniemy robić w przyszłym roku, na razie papierologia i już zaczynam się w tym wszystkim gubić. Ciekawi jesteśmy jakie koszty budowy domu wam wyliczono, bo moja żona jest przerażona. Działkę mamy niedaleko Warszawy.

Pozdrawiam

Paweł

Robin dziekuje za kciuki :)

Pablo321 ja też jeszcze jestem na etapie papierologii, mam nadzieje że to etap końcowy. Złożyłam dzis w starostwie wniosek o pozwolenie na budowę, teraz pozostaje tylko czekać. Stan surowy otwarty z pokryciem dachówką cementową będzie kosztować mnie 190 tys zł. Reszta - w zależności od standardu wykończenia. Pozdrawia i życzę powodzenia :)

• 1 month później...

Witajcie.

Cieszę się, że w końcu trafiłam na dziennik kogoś, kto zamierza budować APS 119. To także nasz wybór.

Mieliście zaczynać 1 czerwca, to pewnie pierwsze sztychy łopatą wykonane. :D Na pewno będziemy Wam kibicować, bo dla nas Wasze doświadczenie będzie nieocenione.

:roll:

Działkę macie bajeczną faktycznie! Okolica wygląda cudnie...

Miałam okazję obejrzeć ten dom w budowie, w stanie surowym zamkniętym, z tynkami wewnętrznymi. Naprawdę jest funkcjonalny - nie ma dużych strat powierzchi na komunikacji, pokoje na górze są zbliżonej wielkości i dość przestronne, a pomieszczenie nad garażem - naprawdę imponujące, można je dowolnie aranżować. Parter dobrze doświetlony.

Z jakich materiałów planujecie budować?

Pozdrawiamy i tez trzymamy kciuki!

• 4 weeks później...
  • 2 months później...

Dar.al dziekuję za wizytę i zapraszam już niedługo bo własnie siadam by uzupełnić dziennik :) My budujemy z Ytonga 40cm - ściana jednowarstwowa

Do_rota odiwedziłam już Twój dziennik i co mogę powiedzieć.... gratuluję wyboru :D :D a na poważnie - dużo cierpliwości życzę i oczywiście powodzenia. Na pewno będę zaglądać do Ciebie :)

Rezczywiście tak jest , u nas garaż jest nieco obniżony w stosunku do poziomu domu, a dokładniej mówiąc to część mieszkalna jest nieco podwyższona.

W związku z powyższym schody na piętro będą wyglądać zupełnie inaczej niż w projekcie. Widziałam na żywo jak wyglądają te z projektu i jak dla mnie - nieco niewygodne. Dość wąskie trepy i problemy przy schodzeniu na dół (zabieg jest tak zaprojektowany niestety że trudno jest zejsć jednej osobie, nie mówiąc o minięciu się dwóch bądź nie daj Boże wniesieniu czy zniesieniu mebla).

Nasze schody będą nieco łagodniejsze, musieliśmy przez to przesunąć drzwi pod schodami zupełnie w stronę ściany do garażu) i zrezygnowaliśmy z zabiegu, mamy zrobiony wygodny podest, z którego jest wejście do pokoju nad garażem , a następnie cztery schodki na górę na poziom piętra.

Trochę też ulegnie zmianie konstrukcja dachu, ale tu już nie wytłumaczę, chyba że dopytam męża :D