raydenstream 10.04.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam Powoli przymierzam sie do startu z budową domu. Jak narazie musze czekac na plan zagospodarowania jeszcze 2 miesiace potem projekt pozwolenie kredycik i do roboty Zamierzam budowac kraba 2 z archetonu W związku z tym że ceny materiałów uległy dużym zmianą w ostatnim czasie pozostał mi dylemat na jaki materiał zdecydować sie na ściany Bede budował ściane dwu warstwową. na początku myslalem o porothermie, później o betonie komórkowym. a dzis sam juz niewiem co wybrac na sciany zewnetrzne zeby było tanio a i tak pojdzie na to ocieplenie Pytam bardziej zorientowanych jaki materiał jest tani i godny polecenia Budowa w okolicach Jastrzębie Zdrój Chce sie w tym projekcie zmiescic w 200 tys i na początek chce zamieszkac na dole pokoj i kuchnie jak narazie, w koncu nie odrazu Rzym zbudowali. wiem że jest wiele zdań i opinii o każdym typie materiałów jedni tylko porotherm drudzy tylko bk a jeszcze inni z pustaka żuzlowego wiele opinii wad i zalet ale wszystkie te domy stoja wiele lat i sie nei przewracaja dziekuje za cenne porady Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76430-tani-material-na-%C5%9Bciany-zewn%C4%99trzne/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.04.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Nooo, witaj.....ziomku chopie, bierz co jest ....bo: z materiałem na ściany to teraz jest masakra..... 3 tygodnie zakupiłam w Lubarze w Rybniku beton komórkowy 36 na ściany zewnętrzne po 96,64zeta za m2 i plułam sobie w brodę że z powodu braku materiałów musiałam wziąć odmianę 550 zamiast 450, a na ściany wewnętrzne musiałam kupić pustak żużlowy zamiast betony komórkowego ....a dziś jestem happy że w ogóle mam..... po prostu gorzej jak za komuny .... będzie ci ciężko cokolwiek teraz dostać .... ale dzwoń, pytaj.....miesiąc temu obdzwoniłam chyba ze 30 hurtowni w okolicy i wszystkich poducentów betonu komórkowego i dostałam wszystkie odmowne odpowiedzi..... ale kto pyta nie błądzi ....trza dzwonić, jeździć i być nahalnym Ze swojego doświadczenia polecam Gomar w Bziu....mają bloczki fundamentowe , pustaki żużlowe, nadproża.... wiele okolicznych hurtowni się u nich zaopatruje....mają tez stal....tną i gną na wymiar jak trza... ale....terminy odległe -choć mnie udało się wynegocjować na czas ....nie powiem jak ale mają mnie tam chyba dosyć jakby co to pytaj napriv...jak mogę to pomogę pozdrawiam, Smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76430-tani-material-na-%C5%9Bciany-zewn%C4%99trzne/#findComment-1721288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 10.04.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Zamówilismy Ytong 36,5 jednowarstwowo - zgodnie z projektem i wyszedł taniej i szybciej będzie (tzn. w maju zamówiony miesiąc temu), niz Poroterm, który rozważaliśmy również. W sumie lepiej Ytong ze względu na łatwość prowadzenia instalacji oraz cieńsze tynki wewnętrzne i w tym też dodatkowe oszczędności. Region - Gliwice. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76430-tani-material-na-%C5%9Bciany-zewn%C4%99trzne/#findComment-1721741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts