Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt JASKÓŁKA WM11 pracownia WM

Recommended Posts

Witam

nasza jaskółka też już stoi. Właśnie zaczynamy robić instalacje. Na zewnątrz zamierzamy dom wykończyć jasnym tynkiem i boazerią, pomalowaną na jasny dąb. Takie mamy podbitki, wykonane tradycyjnie, tzn. najpierw widać belkę, potem podbitkę, a na tym jest położona dachówka. Nie ma "skrzyni". Jestem zachwycona, ładnie to wygląda z domu, gdy się patrzy na podbitkę przez okno, zwłaszcza jeśli tłem dla niej są wysokie sosny. Chętnie prześlę zdjęcia lecz nie umiem ich wklejać. Czy ktoś mnie nauczy?

pozdrawiam

Ilona

• Odpowiedzi 308
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie Jaskółkowicze

chętnie pochwaliłabym się swoim domkiem, ale naprawdę nie umiem tutaj wkleić zdjęć. Proszę o instrukcję, jak to zrobić.

W moim domku dobiega do końca zakładanie instalacji, potem wylewka i można zabrać się za wykończenia. Ale jeszcze przedtem musimy sprzedać mieszkanie. I to jest ten moment którego boję się najbardziej

błagam o krótki i prosty instruktaż, ktory nauczy mnie wklejać zdjęcia.

Pozdrawiam

No to witam wszystkich ornitologów spod znaku JASKÓŁKI. My zaraz (mam nadzieję) też przystąpimy do realizacji. Nie ukrywam, że chciałbym realizacje zobaczyć na zywo. Nie wiem kto najbliżej Szczecina widział taki projekt. Dla nas był on na tyle wyjątkowy, że pomimo wymiarów działki 30x40 oraz innego - większego kąta nachylenia dachu postanowiliśmy zrobić wszystko aby stała się ona faktem. I nie bacząc na koszty - wszak bank kredytuje i to też jego problem" elewacjezamierzamy zrobic w klinkierze. Tak jak pierwotnie wykazano w projekcie. Jak tylko rozpoczniemy naucze się wklejać zdjęcia i potem już będzie łatwiej kontrolowac .. porównywac .. cieszyć oczy.

Pozdrawiam :p

• 2 months później...

Podoba mi się ten projekt, ale wszystkie tropy jakie sprawdziłem prowadzą do nikąd. W całym kraju nie potrafię odszukać jednej wybudowanej Jaskółki. Pracownia, która stworzyła ten projekt nie udostępnia adresów inwestorów, tłumacząc, że nie wyrażają oni na to zgody.Tymczasem mnie jako kupujacego projekt nikt nie pytał o żadną zgodę. Uważam, że twórcy projektu powinni posiadać choćby anonimowe zdjęcia z realizacji. Tym bardziej, że wizualizacja bardzo mocno odbiega od rzeczywistości, można nawet powiedzieć, że przekłamuje w zasadniczych dla Jaskółki rozwiązaniach. Jeśli ktoś widział WM11 w naturze, proszę o choćby przybliżone namiary.

Dziękuję i Pozdrawiam

• 3 months później...
w11 jaskółka - świetny, rewelacyjny moim zdaniem projekt dla dużej, młodej rodziny. Poszukaj na forum. Ktoś to już budował kiedyś i pisał o tym.
:D

Rzeczywiście, chodzi mi o dom oznaczony jako "W 11a - wariant I". Zabawię się w archiwistę, a jeśli ktoś buduje lub myśli o tym - prosze o kontakt.

• 2 weeks później...

witam

ja też buduję Jaskółkę. Niebawem kończymy stan surowy. Jeśli też budujesz - napisz, podzielimy się spostrzeżeniami. My wprowadziliśmy kilka zmian, które - mam nadzieję wyjdą na lepsze.

Pozdrawiam i czekam na kontakt.

Joanna

• 2 weeks później...

:cry: Ja też szukałam i nic z tego. Znalezienie zdjęć tego domku w realu graniczy z cudem. Znalazłam fora, gdzie ludzie piszą na temat tego domku. Nawet co niektórzy chwalą się, że go budują, ale zdjęć nikt jak dotąd nie pokazał :( Szkoda...A tym czasem szukam dalej!

ps. na forum MURATORA dziewczyna pisała, że ten dom jest na jednym z osiedli w Poznaniu... ale to wszystko co wiem :(