Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt JASKÓŁKA WM11 pracownia WM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 308
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki Basiu :wink:

cały dzień dziś zachwycam się i jednym i drugim 8) i wiosenką i jaskółką

nie mogę się doczekać waszych okien :wink:

Ja też nie mogę się doczekać, a jednocześnie jestem pełna obaw pod wpływem niektórych postów opisujących jak demontują nowo wstawione okna :roll: mam nadzieję, że nas to nie dotknie.

Miłej niedzieli :)

Kto Wam wstawia okna?serwis firmowy czy ktoś "od Was"?bo jak firma to nie macie się czego bać,ich odpowiedzialność a poza tym duże doświadczenie,jeśli Wasza ekipa to też się pewnie postarają.Będzie dobrze!

Prawda jest taka że forum pomaga,ale tez sieje strach,bo jak się czyta niektóre przeżycia forumowiczów to włos na głowie dęba staje,oby jak najmniej doświadczeń z wykonawcami-partaczami.Odpukać-puk,puk.Fit fit :wink:

Basiu ! już lada dzień będziecie mieć SSZ!!!ale czad,ja już zapowiedziałam mojej drugiej połówce że zaraz po wstawieniu okien wprowadzam się choćby na betony :lol: ,ale to dopiero w czerwcu,do tego czasu będę cieszyć oczy Waszymi oknami :wink:

Okna wstawia nam Okno Plus, ale właśnie słyszałam, że z ekipy montującej ktoś daje cynk złodziejom. Facet, który przyjmował od nas zamówienie powiedział, że niestety zdarzają się tego typu incydenty, a oni za kradzieże nie ponoszą odpowiedzialności... musieliby pilnować. Podobno pierwsze 2 dni od montażu są niebezpieczne, zanim zaprawa nie stężeje.

Wierzę, że będzie dobrze, ale szwagier chce głośno przy ekipie gadać, że ktoś będzie stróżował i to ostry pies będzie biegał po działce :lol: no i rzeczywiście szuka we wsi chętnego do pilnowania. :)

Przed świętami pewnie zdjęć nie wstawię, żeby nie zapeszać :wink: dopiero jak będą już dobrze przytwierdzone. :D

To trzymam kciuki .Szwagier niech mówi że tygrysy po działce biegają :wink: ,a swoją droga dobrze wiedzieć takie rzeczy i się jakoś zabezpieczyć,okna to prawdziwa fortuna :roll: ,tylko tak sobie myślę po co złodziejaszkom takie okna na wymiar :-? :roll: ,bo to musi chyba tak wyglądac że ktoś pod te kradzione okna zrobi w swoim domu otwory,to chyba szczyt bezczelności :o

Nasze są szare więc mam nadzieję że nikt się nie zainteresuje :wink:

:o okna okienka !!! :wink: proszę więcej,więcej więcej... suuuper

Wyglądają jak najwyższej klasy drewniane!kolorek też fajny(mam dosyć widoku "sraczkowatych" okien,a jest ich sporo)

Basik?! czy na jednym ze zdjęć,tuż za pieknym laskiem nie odbija się w oknie słup wys. napięcia?jeśli tak to zupełnie tak jak u mnie :lol: poza tym drobnym szczegółem że u nas to za lasem słupów widac drzewko :lol: :wink: ,a nie odwrotnie.To kiedy się wprowadzacie?bo jak nie to ja się piszę :wink: ,pomieszkam sobie w jaskółce i popilnuję okien 8)

Jutro odbieramy pozwolenie i jak tylko się uprawomocni zaczynamy budowę zmodyfikowanej Jaskółki.

Jak tylko zobaczyłam ten projekt wiedziałam, że to jest dom , którego szukam. Będziemy budować z betonu komórkowego H+H, nasz dom bedzie w połowie podpiewniczony, w piewnicy znajdzie sie garaż, kotłownia spiżarni pralni i suszarni razem 88m2. Dom został poszerzony o 1m, dzieki temu nasz krytarz i pomieszczenia od strony kuchni będa szersze o 50cm.

Witam jaskółkowego pisklaka!!! :D

Gratuluję dobrego gustu 8) .Ja nadal jestem zakochana w tym projekcie,a nawet powiedziałbym że z dnia na dzień kocham go bardziej :D

Zmiany zapowiadają się fajnie,też chcieliśmy poszerzać (korytarz troszkę wąski) ale nam Pani architekt powiedziała że to zmiana konstr. i zrobi się indywidualny więc droższy projekt i zrezygnowaliśmy,teraz ciutkę żałuję bo i w salonie brakuje mi tych 50 cm ,tak więc już Wam zazdroszczę :wink: ,piwnicy też.Ale nie zmiena to faktu że kibicuję :wink: i czekam na zdjęcia działeczki , rzutów

itd itp.

Pozdrawiam