martynw 17.04.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Taszana mam do ciebie pytanie : jaka szerokość ma okno w kuchni w twojej jaskółce. Moje bedzie mialo 150cm i nie wiem czy to nie za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 17.04.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 martynw 210 ,jest ogromne(ja takie lubię),miałam nawet obawy czy nie za wielkie,ale już mi przeszło oryginalny wymiar z projektu wydawał się nam nieproporcjonalnie mały ,ale Basia chyba ma wg wymiarów i wygląda dobrze. Nam zalezało na oknie jakby panoramicznym i chyba takie jest ,a raczej bedzie. Acha ,tylko nasza kuchnia jest powiększona wiec te proporcje sie zachowują Gratuluję przede wszystkim odebrania pozwolenia,to trzeba opić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynw 27.04.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 http://picasaweb.google.pl/martynwp/D?authkey=Gv1sRgCIj0wZL_49q1OQ#5329330014075344162Wklejam link do rzutu naszej jaskółeczki bo niestety nie umiem inaczej, na dzien dzisiejszy jest to oststeczna wersja.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 27.04.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam!Budowę czas zacząć . Zwężaliście salon? Fajnie zmieniliście okno tarasowe,jaka szerokość? Z doświadczenia wiem że pewnie jakieś kosmetyczne zmiany jeszcze i tak będą jakiś rysunek piwniczki wklej koniecznie jeszcze jedno,jeśli myślicie o roletach to pomyślcie o podniesieniu muru o jeden bloczek,bo inaczej odbędzie się to kosztem wys okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 27.04.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Martyna,może pomyslcie czy nie zamienić łazienki z klatką schodową,tak by z piwnicy wchodzić do wiatrołapu przez garderobę,bo jak macie tam tez piwniczne przejście z garażu to dobrze by było wchodzić przez witrołap co by się rozpłaszczyć i zrzucić obuw,poza tym nie naruszaliyscie ciągłości i intymnosci "strefy nocnej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynw 28.04.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 http://picasaweb.google.com/martynwp/DropBox?authkey=Gv1sRgCPeU9Oyjxcu3sQE&pli=1&gsessionid=ZCp-9cpoCR2quPex6m4D5g#5329638375625277426powyżej link do piewniczki.dziękuję za wszystkie uwagi napweno je perzemyslimi.proszę o kolejne komentarze i uwagi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynw 28.04.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Salon nie został zmniejszony, dom jest poszerzony o 1m wieksza jest kuchnia i korzytarz oraz pomieszczenia od strony kuchni. okno tarasowe w salonie ma 3.6m a drugie zwykłe 2,1m.i dziekuję za info o roletach, ale czy to nie jest zmiana istotna , jesli podniesiemy o jeden bloczek to chyba zmieni się kubatura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grot_1 28.04.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 martynw Dom został poszerzony o 1m, dzieki temu nasz krytarz i pomieszczenia od strony kuchni będa szersze o 50cm. czy to juz jest potraktowane jako projekt indywidualny, czy jako adaptacja, chodziło by mi o cenę, bo jestem w momencie wyborupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 28.04.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 dziekuję za info o roletach, ale czy to nie jest zmiana istotna , jesli podniesiemy o jeden bloczek to chyba zmieni się kubatura? nie pamiętam jak to było u nas,ale wiem że Zakręconaelfa podnosiła o jeden,z tym że u nich to już był projekt indywidualny (inspirowany jaskółką ),architekt pewnie Wam powie. martynw Dom został poszerzony o 1m, dzieki temu nasz krytarz i pomieszczenia od strony kuchni będa szersze o 50cm czy to juz jest potraktowane jako projekt indywidualny, czy jako adaptacja, chodziło by mi o cenę, bo jestem w momencie wyboru pozdrawiamNo właśnie ,ja też jestem ciekawa,my zdecydowaliśmy się na wydłużenie domu bo to nie wiązało się ze zmianą konstrukcyjną,w przeciwieństwie do poszerzenia(tak nas poinformował nasz architekt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 28.04.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Grot_1 pozwoliłam sobie podpatrzyć miedzy jakimi projektami wybierasz WB 3927 też jest łanym domkiem choc oczywiscie mnie się bardziej podoba jaskółka(z wiadomych względów ) Projekty bardzo się róznią,już powierzchnia domu to różnica prawie 40 m2,poza tym dach kopertowy(kiedyś też o takim marzyłam) myślę że WB będzie tańszy w budowie,w jaskółce dach to prawdziwe lotnisko.Poza tym to najpiękniejszy dom świata i nie zamieniłabym na zaden inny Jeśli decydujące są u Was wzgledy finansowe to wydaje mi się że WB będzie duzo tańszy w budowie,bo o tyle o ile można powiedzieć że jaskółka to dom piękny i prosty,to chyba jednak nie tani Pozdrawiam i zyczę podjęcia jedynie słusznej decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynw 29.04.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 martynw Dom został poszerzony o 1m, dzieki temu nasz krytarz i pomieszczenia od strony kuchni będa szersze o 50cm. czy to juz jest potraktowane jako projekt indywidualny, czy jako adaptacja, chodziło by mi o cenę, bo jestem w momencie wyboru pozdrawiam U nas był to juz projekt indywidualny ale architekt opierał się na jaskółce i nie musiał wszystkiego sam mymyslać dlatego projekt nie był taki drogi . sam projekt kosztował 4000zł Poszerzenie wiąże sie ze zmianami konstrukcyjnymi, trzeba zastosować niestandardowe - dłuższe belki nad stropem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 29.04.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Martyna jaki wychodzi metraż poszczególnych pomieszczeń dzięki temu poszerzeniu(salon ,kuchnia)?,u mnie już co prawda za późno ale może inni skorzystają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 29.04.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Basiu ,Inko? a Wy gdzie się podziewacie? apeluję o pochwalenie się aktualnymi fotkami Waszych domków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grot_1 30.04.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Grot_1 pozwoliłam sobie podpatrzyć miedzy jakimi projektami wybierasz WB 3927 też jest łanym domkiem Tak biorę pod uwagę też ten dom, ale byłam w takim w srodku i jest dla mnie trochę za mały, z kolei jaskółka trochę za duża, chyba powstanie hybryda ok 130-140m2 ale z pięknym jaskółczym dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grot_1 30.04.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Taszana Ty robiłaś dom według projektu, napisz mi proszę jaką masz szerokość domu wewnątrz, bo wiem ze na zew według projektu jest 11,22, a wewnątrz, czyli mierzone od sciany w salonie do ściany w kuchni? Mam nadzieję ze rozumiesz o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 30.04.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Grocie to koniecznie zobacz projekt http://www.domyznatury.pl/104.html ( akarolak go tu zamieścił) jest piękny jak jaskółka i ciut mniejszy. jak tylko zmierzę dom to napiszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 30.04.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 ...940cm wewnątrz[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynw 04.05.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Taszana moja kuchnia ma 17m2, spiżarnia 5,8m2 i salon 39.3m2 kotytarz ma 15.2m2 pokój na rogu od strony kuchni sie sporo powiększył bo ma 23m2 a nasza sypialnia 20,6m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 04.05.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 To idealnie. U nas podobne wymiary,ale powstały kosztem innych pomieszczeń,np kuchnia coś około 20 m2 ale spiżarnia to raczej głęboka szafka niż rasowa spiżarnia,salon też coś koło 40(44m chyba) ale to dzięki wydłużeniu domu,więc pokój jest prostokątny.Sypialnie to nawet postanowilismy zmniejszyć,bo przeczytałam że sypilnia nie powinna miec więcej niż 20 m2,teraz mamy cos koło 15m2 za to powiększoną łazienkę i garderobę,czy się sprawdza takie rozwiązanie napiszę za 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumka_gumka 04.05.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 a ja tak niesmialo pytam, czy ktos z Was moglby wrzucic oryginalne rozmiary pomieszczen? Nie jestem w stanie sobie wyobrazic ile maja np. sciany w salonie i w sypialni glownej... Chodzi mi tylko o same dlugosci scian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts