kotylozaur 06.02.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Dzięki za szczegółową odpowiedź. Znajomy architekt wrysował mi rzut domu w działkę i lekko się załamałem działkę mam, nie tak jak Ty hektarową, tylko 1900m2, co jak na miasto i tak nie jest mało, ale dom wydaje się na niej ogromny... garaż w ogóle muszę odrzucić, a Twoje rozwiązanie z połączeniem tych dwóch budynków wydawał mi się b. sympatyczne, szczególnie ta duża spiżarka pomiędzy budynkami Moja działka wydaje się też trochę nieustawna pod jaskółkę http://i46.tinypic.com/2ptqwk4.jpg (sorki za zdjęcie, ale nie wiem jak wstawić miniaturkę... Wysokie drzewa są od Pn-Zach, będą dawały spory cień, od Płd-Zach mam okna salonu, a część sypialniana jest od Płd i Płd-Wsch... O dach pytałem bo będę szukał najtańszego rozwiązania, pewnie skończy się na blachodachówce, więc cena SSO trochę powinna spaść. Z komina też chcę zrezygnować, a w całym domu ma być ogrzewanie powietrzem (kanały pod domem, źródło piec gazowy) - nie mam pojęcia jak to się nazwa, ale kolega ma i jest super To będzie jedyna zachcianka na jaką sobie przy budowie domu sobie pozwolę. 4h godziny autostradą powiadasz, ale skąd te 10h wziąć? Losy Jaskółki się ważą, muszę jeszcze spotkać się ze znajomym KB i poprosić o jakiś kosztorys... Jakie inne parterówki rozważałeś zanim zdecydowałeś się na Jaskółkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 06.02.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Nie myślałeś o lustrzanym odbiciu? Taras od północy to trochę kicha... Ten dom wymaga przestrzeni, u mnie świetnie się komponuje. Myślałem też o Signum - ale w starostwie nie zaakceptowali, bo rolnik musi mieć budynek gosp. Zaakceptowali Jaskółkę, a potem się tego wyparli (powiedzieli, że nie dadzą pozwolenia, jeśli nie wytnę dachu łączącego obie bryły). I skończyło się na tym, że dołożyłem łącznik i dokupiłem budynek gospodarczy.Niezły jest też Meus, wszystko tego samego architekta. Tylko ja mam rodziców w Warszawie (stamtąd pochodzę) i chcę ich zabrać do siebie, więc muszę mieć większy dom. No i pół roku temu urodził mi się syn, do tego jeszcze córka mojej obecnej żony z jej pierwszego związku. Jest nas czworo, a może być sześcioro gdy namówię Rodziców.Kilka fajnych parterówek widziałem na jakimś portalu oznakowanych literą i dwoma cyframi. Każdy ma inne preferencje. Dla mnie kotłownia 3-4 m2 to dyskwalifikacja. Ale ja mieszkam na wsi i nie mam gazu. Wybieram węgiel i potrzebuję więcej miejsca.. I powierzchni do majsterkowania w cieple zimą, bo tylko wtedy mam więcej czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotylozaur 06.02.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 (edytowane) Rzeczywiście każdy ma swoje potrzeby, Twoje są wyraźnie sprecyzowane, to dobrze! Moje, z racji tego, że będzie to pierwszy dom nie są tak klarowne Meusa oglądałem (zresztą wszystkie domki z tej pracowni) i pewnie gdybym miał działkę taką jak na wizualizacji projektu to czemu nie , ale nie mam, a dookoła nie ma pięknych wzgórz... Decyzja jeszcze nie zapadła co do wyboru domu , dzięki za zainteresowanie tematem ! Edytowane 6 Lutego 2013 przez kotylozaur ort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 07.02.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Cała przyjemność po mojej stronie. Po to jest to forum, żeby wymieniać poglądy i pomagać sobie nawzajem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 22.07.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Szkoda, że nikt się tu nie produkuje. Mam tynki, WM z GGWC, instalację elektryczną. Niezmiennie chętnie zobaczę inny dom wg tego samego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.09.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Podbijam. Ktoś mieszka w jaskółce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivon077 06.06.2017 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Czy ktoś jeszcze jest tu aktywny?? Jestem w trakcie budowania jaskólki i czy mozna byłoby kilka zdjec uzyskac, porad dotyczacych okien itp.z góry dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 22.05.2018 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 ktoś coś? poza cyprinus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavoo89 02.10.2018 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Ktoś jest jeszcze aktywny z Lubuskiego chętnie podjechał bym i zobaczył.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts