Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt JASKÓŁKA WM11 pracownia WM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 308
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 5 months później...

Witam forumowiczów,

Dla zainteresowanych tym projektem Muratora, a wiem ze jest ich sporo. Dzisiaj byłam sobie na spacerze na kameralnym osiedlu pod Poznaniem. Ogladając rozne nowo powstale domki- chcielismy zobaczyc na zywo- jaki typ domu nam sie podoba a jakiego chcemy unikac. No i znalazlam gdzies ta Jaskółkę. To jeden z najpiekniejszych domów jakie widziałam. Prosty ale naprawde piękny, szlachetny i nowoczesny. Niech nie boją sie go Ci, którzy myslą, ze to będzie jakas wydłuzona stodoła- nic z tego. szkoda ze wewnątrz go nie widziałam, ale gdybym oceniała po urodzie zewnętrznej, to by był własnie ten dom. Niestety nie możemy Jaskołki wybrac na nasza działkę, bo ma zbyt duza powierzchnie zabudowy i zbyt niski kąt dachu, a plan zagospodarowania na naszej dzialce ma inne wymagania:(()

Ze zmian zewnętrzych jakie poczynili własiciele to przedłużenie połaci dachu nad sypialnia małżeńska, pewnie, żeby nie kapało na otwierane drzwi podczas deszczu( bardzo ladnie to wygląda) No i oczywiscie wybralabym dla tego projektu jak najwieksza działke min 1500 metrów- własciciele niestety ograniczyli sie jedynie do wymiarów minimalnych.

Piekny projekt..., a ja niestety szukam dalej....

Ania

• 2 weeks później...

Pojechałam i zobaczyłam. Dzięuję Ci anstak. Obejrzałam sobie domek przez ogrodzenie. Rzeczywiasie,myslałam,ze to bezie taki długasny dom ,a on jest bardzo zgrabny!!!!!Widziałam jenak,że ma trochę zmian. Z tego co dojrzałam,przepraszam,ale w okna sobie popatrzałam także, w pokoju,chyba nr 9 w projekcie, takim małym,jest urządzona łazienka z oknem. Dom stoi równolegle do drogi,wejscie ma z boku. Fajniasty domek!!!!!!!!!

pozdrawiam,nata

Hello, Jako inicjatorka wątku troche go zgubiłam i zaniedbałam :)

Nata-Cieszę się że znalazłaś domek i że się podobał :D

Nadal jednak uważam, ze domek piwnien być postawiony na dużej działce. Własciciele tego domu nie maja nawet gdzie za bardzo postawic samochodów, choc akurat im rekompensuje brak powierzchni piękny widok z salonu.

Ja mam za to dużą działkę ale niezgodny z projektem plan zagospodarowania przestrzennego:(

Pozdrawiam Wszystkich Wielbicieli Jaskółki

Ania

• 1 month później...
  • 3 months później...