magdaszy1 13.08.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Dzięki wielkie, mam już namiary od właścicieli. Czekamy tylko na wolną chwilę,żeby ich odwiedzić.Pozdrawiam,Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molly111 19.08.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Ja też szukałam i nic z tego. Znalezienie zdjęć tego domku w realu graniczy z cudem. Znalazłam fora, gdzie ludzie piszą na temat tego domku. Nawet co niektórzy chwalą się, że go budują, ale zdjęć nikt jak dotąd nie pokazał Szkoda...A tym czasem szukam dalej! ps. na forum MURATORA dziewczyna pisała, że ten dom jest na jednym z osiedli w Poznaniu... ale to wszystko co wiem Witam, jeżeli ktoś chce to bardzo proszę, oto kilka zdjęć z realizacji owego projektu: http://www.artinet.pl/budowa Dom realizowany w technologi izodom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka_g 19.08.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka Maj 29.08.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Może ktoś buduje jaskółkę W11 z muratora.Proszę o fotki lub możliwość zobaczeniaBudujemy z porothermu 30.Nie wiemy czy można kryć dachówką.Mamy wybudowane fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirulki 01.09.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Witam,my też jesteśmy żywo zainteresowani tym projektem. Planujemy zacząć jeszcze w tym roku. Robiliści może kosztorys? Może macie jakieś zdjęcia z realizacji.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka_g 08.09.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Hej! Chciałam się pochwalić, że już kupiłam projekt Jaskółka http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=379&IdKolekcji=20 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanetagf 18.09.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam wszystkich serdecznie! Budujemy dom wg projektu Jaskółka. Czy jest jeszcze ktoś kto buduje taki dom bądż już wybudował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanetagf 19.09.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 W moim projekcie Jaskółka nie przewidziano rolet nad oknami, a nad nimi idzie od razu wieniec. Mam dylemat, czy zmniejszac okna i je czesciowo obnizyc, jesli tak to drzwi tarasowe tez(jest ich 3 pary) musalabym zmniejszyc ale o wiecej bo skrzynka jest wieksza(ok20 cm) . stad tez moje pytanie jakich rozmiarow sa wasze okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silky74 11.10.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Hej witam wszystkich zainteresowanych Budujemy ten domek pod Bydgoszczą na sporej działce ok. 1ha. Jeśli chodzi o koszty to za stan zero zbliżamy sie do ok 40.000zł czyli ławy, ściany fundamentowe z bloczków - 6 warstw , ocieplenie i robocizna . W tym dla murarza 10.000zł za robotę z koparką. 25m3 betonu B20 = +-- 7000zł Jest to dośc rozległy dom w parterze . Ale to jeszcze trwa wiec podam szczegóły jak zamkniemy ten etap na 100%. Pozdrawiam i tym samym włączam sie do forum. Czekam na odzew wszystkich w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanetagf 15.10.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam, wznawiam watek. I jak tam Wasze budowy? Czy możecie się pochwalić? My też budujemy Jaskółkę ale wersję lustrzaną bez garażu. Obecnie jesteśmy na etapie szalowania ścian pod zalewanie wieńca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanetagf 15.10.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Halo, halo jest tam ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek D. 16.11.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Ja też buduję jaskółkę z jesteśmy na etapie wykańczania dachu. Praktycznie zostały już same obróbki. Dopiero na tym etapie zaczęliśmy rozgladać się za oknami. Myslimy o PCV w okleinie i też mamy dylemat z roletami. Nie chcemy zmniejszać okien te wystające skrzynki na elewacji nam się nie podobają. Może znalazłeś jakieś rozwiązanie na temat rolet?My budujemy pod Wrocławiem mozna wiedziec gdzie Twoja jaskółka jest stawiana? Może powymieniamy się zdjęciami i uwagami. Macie jakieś zmiany w stosunku do projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 17.12.2007 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 są co najmniej 2 projekty nazwane "jaskółka" więc sprecyzujcie co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanetagf 18.12.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Witam, nasza Jaskółka jest muratora WM11. To nie ta którą Ty masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 19.12.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 dwa zupeeeeeełnie różne projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plastuś 14.01.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Od pół roku mieszkam w Jaskółce. I jestem zachwycona!!!!! Dom wprawdzie nie jest wykończony na zewnątrz, ponieważ nie zdążyliśmy przed zimą. Ale mieszka się komfortowo. Muszę też stwierdzić, że pomimo moich wcześniejszych obaw, dom wcale nie przypomina stodoły ani Lidla. Może się już przyzwyczaiłam!? W środku zaprowadziliśmy trochę zmian. Dom jest w wersji lustrzanej, na dużej hektarowej działce, z lasem. Nie wiem co Was interesuje? Zmiany wewnątrz? Na zewnątrz? Fotek nie wkleję, bo nie umiem. Chyba, że mnie ktoś nauczy - ŁOPATOLOGICZNIE!!!!!!!!!! Budujcie, bo naprawdę warto! Pozdrawiam z milutkiej, cieplutkiej Jaskółeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eminka 15.01.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Gratuluję,fajnego domku,już dawno zwróciłam na niego uwagę,dla mnie był troszkę duży,z przyczyn ekonomicznych zaczęłam szukać podobnego,ale mniejszego.Znalazłam mniejszy,też parterowy,a nawet tego samego autora,a mianowicie RUDZIK.Bardzo jestem ciekawa jak wygląda wasz domek,co do wklejania zdjęć jeszcze nie próbowałam,ponieważ jestem świeżym forumowiczem i nieco zielonym.gdyby była możliwość ewentualnie wysłanie fotek na pocztę to chętnie podam maila.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waga8 22.01.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witaj Plastus, nareszcie ktos kto pobudowal , pisze o tym , Wielkie Dzieki :) Niie spiesze sie, bo jeszcze plany z przeniesieniem sie na wielka dzialke musza sie odwlec, ale juz "rozpracowuje" jakie zmiany poczynic. My chcemy pobudowac Jaskolke z garazem, miejsca mamy wiele , jak i Ty. 1.Moim marzeniem jest ciut podniesienie scian bocznych poddasza, aby tam byly pomieszczenia do spania dla wnukow, czy widzisz juz patrzac w realu,na przynajmniej dwie sypialnie???? MUsi tam zostac tez miejsce na roznosci dotyczace grzania domu pompa cieplna. 2.Zastanawiam sie nad wyciagnieciem dachu od strony frontowej,ewentualnie i z drugiej strony, aby tam spokojnie podziwiac widoki np w czasie deszczu, ale obawiam sie czy to zbytnio nie zaciemni pomieszczen , ile max. polecasz , tak mniej wiecej 3.Jesli znajdziesz czas, opisz jakie zmiany wprowadziliscie, kazda podpowiedz jest wazna, pozniej ciezko jest zmienic a juz niedlugo idziemy do architekta, musze sie solidnie przygotowac:) 4.My chcemy wyciagnac dach z boku prawego aby tam urzadzic duza otwarta przestrzen do biesiadowania Mam nadzieje ze nie przestraszysz sie tak wielu pytan, dziekuje z gory za wszelkie sugestie, waga8: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plastuś 28.01.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Spróbuję opisać zmiany, jakie zaprowadzilśmy w projekcie. Pierwsza, wymuszona przez warunki zabudowy, to zmiana kąta nachylenia dachu, z 25 na 35 %. W związku z tym zmieniliśmy konstrukcję dachu z kratownicy na tradycyjną, dodaliśmy w szczytowej ścianie okno. Dzięki temu przestrzeń na strychu jest ogromna i kiedyś może z niej skorzystamy. Na pewno da się tam wykroić pokoiki dla wnuków. Ściany zrobiliśmy ciut wyższe, bo chcieliśmy mieć wyższe pomieszczenia w domu. W salonie mamy 3 metry. Linia dachu jest równa linii okien, dzięki czemu w pokojach latem słońce nie praży bezlitośnie, a nie ma to wpływu na ilość światła wpadającego do nich zimą. Wokół domu jest dość spory okap. Ponieważ połączyliśmy mały taras przy sypialni z dużym, pod okapem jest miejsce na ławeczkę i stolik, gdzie można usiąść nawet gdy pada deszcz i wypić kawę. Sprawdzone!Zmiany wewnątrz są następujące: kuchnia przesunięta, dzięki czemu można z niej wyjść na taras. Spiżarnia jest pomiędzy kuchnią a przedsionkiem, z wejściem z kuchni. Do kuchni z salonu wchodzi się przez drzwi chowane w ścianę. Na wrost jest stół w salonie. Blisko gdy trzeba obsłużyć gości ale zaraz można schować za drzwiami panujący w kuchni nieład. Z przedsionka wchodzi się do kotłowni, na którą została zaadoptowana mała garderoba i łazienka. Mała toaleta dostała z dużej sąsiedniej łazienki miejsce na prysznic.Najważniejsza zmiana to korytarz wewnętrzny. Został poszerzony i doświetlony oknem dachowym z taką srebrną tubą. Mamy na korytarzu okrągłe okienko w suficie. Garderoba i łazienka przy sypialni jest ogólnie dostępna. Mamy już duże dzieci i nie potrzebujemy już aż takiej izolacji. Może się zdarzyć, że za pięć lat będziemy w domu zupełnie sami!Nie wiem czy opisałam wystarczająco obrazowo zmiany, jeśli nie, proszę pytać dalej! Mieszka się wygodnie i nawet jedna z naszych córek, która strasznie oponowała przeciwko przeprowadzce [mieszkaliśmy w prawie 100m mieszkaniu blisko centrum miasta i szkoły], dzisiaj nie przeprowadziłaby się z powrotem!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xlenka 31.03.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Witam wszystkich! Pisałam już wcześniej z prośbą o zdjęcia jaskółki. Zlitujcie się! Są posty na temat tego domku, więc gdzieś on stoi i ktoś w nim mieszka. W tym tygodniu wybieramy się do architekta i jesteśmy zdecydowani właśnie na tan projekt. Błagam pomóżcie! Zobaczyć zdjęcia domu w rzeczywistości bardzo by nam pomogło. Proszę o fotki z zewnątrz i wewnątrz. Mój email to [email protected] Pozdrawiam.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts