Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt JASKÓŁKA WM11 pracownia WM

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 308
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
Witam, poszukuję kogoś kto buduje jaskółkę, jesteśmy z mężem przed tym trudnym wyborem i tak jak Pani wcześniej szukam kogoś kto zdradzi jak wygląda projekt "w realu". Jeśli nie sprawiłoby to kłopotu (pewnie jesteście w trakcie budowy), proszę przesłać parę fot na [email protected]

• 2 months później...
  • 5 months później...

:o a dlaczego ja dopiero odkryłam ten wątek?!

Witam jaskółkowo!!! :wink:

budowniczych jaskółek jest tu wcale niemało, a myślałam że tylko ja mam tak dobry gust :lol: ,cieszę się tym bardziej z powięszającej się "ptasiej"rodziny

Inka ,czekam na fotki!!!

co prawda nie mieszkamy jeszcze w naszym domku,ale póki co uwielbiamy go z dnia na dzień co raz mocniej :wink: i zdecydowanie POLECAM tym którzy się jeszcze zastanawiają nad tym projektem

Pozdrawiam serdecznie

Fajnie poznać kolejnego Jaskółkowicza :) Jeśli oczywiście mówimy o tej samej Jaskółce, bo projektów o tej ptasiej nazwie jest tutaj kilka ;)

Nie mam pojęcia jak wkleić tutaj zdjęcia.Jak do tego dojdę to jakieś fotki wkleję.

Tymczasem zapraszam na

http://www.inka-g.mojabudowa.pl

Dzisiaj wkleiłam aktualne zdjęcia naszego domku.

Pozdrawiam.[/img]

:o a dlaczego ja dopiero odkryłam ten wątek?!

Witam jaskółkowo!!! :wink:

budowniczych jaskółek jest tu wcale niemało, a myślałam że tylko ja mam tak dobry gust :lol: ,cieszę się tym bardziej z powięszającej się "ptasiej"rodziny

Inka ,czekam na fotki!!!

co prawda nie mieszkamy jeszcze w naszym domku,ale póki co uwielbiamy go z dnia na dzień co raz mocniej :wink: i zdecydowanie POLECAM tym którzy się jeszcze zastanawiają nad tym projektem

Pozdrawiam serdecznie

Taszana czekam na zdjęcia Twojego domku :)

Wow! :D Ale czad pooglądać sobie "niewłasną" jaskółkę,tym bardziej ze tez w wersji z garażem :o ,jesteście dalej niż my ,zapraszam serdecznie do mojego dziennika (kliknięcie w podpisie na czerwono "nasza jaskółka -nasze gniazdko")

Piękne te nasze ptaszynki :wink:

będę zaglądać i kibicować

musimy koniecznie wymienić się doswiadczeniami i wnioskami

pozdrawiam przeserdecznie :wink:

• 2 weeks później...
Bardzo mnie intereuje ten temat i Jaskółka, tez się do niej przymierzamy.

Chętnie wytłumacze jak wstawić zdjęcia, albo sama wstawię po przesłaniu mi mailem.

Widziałam Twój album z budowy domu.Serce się raduje .... Przepraszam,jeśli to nie jest tajemnica ,to czy mogłabyś podać orientacyjny koszt budowy takiego domu w stanie surowym bez działki. Bardzo proszę...Pozdrawiam.

Miło, że zajrzałeś domatorze do mojego albumu :)

Koszty nie są żadną tajemnicą. Do momentu wstawienia okien i drzwi, które są zamówione, wydaliśmy ok. 170 tys. (zapisujemy każdy najdrobniejszy wydatek) i to są koszty wyłącznie budowy domu od podstaw tzn. od projektu. Dodam tylko, że widoczny na zdjęciach garaż jest wydłużony o 2 pomieszczenia: na kotłownię i pomieszczenie gospodarcze.

Miło, że zajrzałeś domatorze do mojego albumu :)

Koszty nie są żadną tajemnicą. Do momentu wstawienia okien i drzwi, które są zamówione, wydaliśmy ok. 170 tys. (zapisujemy każdy najdrobniejszy wydatek) i to są koszty wyłącznie budowy domu od podstaw tzn. od projektu. Dodam tylko, że widoczny na zdjęciach garaż jest wydłużony o 2 pomieszczenia: na kotłownię i pomieszczenie gospodarcze.

:lol: :lol: :lol: :lol:

DZIĘKUJĘ :lol:

Bardzo mnie intereuje ten temat i Jaskółka, tez się do niej przymierzamy.

Chętnie wytłumacze jak wstawić zdjęcia, albo sama wstawię po przesłaniu mi mailem.

Widziałam Twój album z budowy domu.Serce się raduje .... Przepraszam,jeśli to nie jest tajemnica ,to czy mogłabyś podać orientacyjny koszt budowy takiego domu w stanie surowym bez działki. Bardzo proszę...Pozdrawiam.

Dopatrzyłam teraz, że jesteś bardziej domatorką, niż domatorem ;) :lol: :oops:

Przymierzasz się do budowy Jaskółki?

Zmiany w naszej Jaskółce wynikały głównie z tego powodu, że budujemy się wspólnie tzn. ja z siostrą i szwagrem, których dzieci są już prawie na swoim. Każdy z nas chce mieć jakiś azyl. Ja zajmę sypialnie małżeńską ;), w miejscu łazienki będzie moja sypialnia, poszerzona o 60 cm, a małe garderoby również poszerzone o 30 cm (cały budynek jest poszerzony o te 30 cm). Jedna będzie łazienką z wejściem z sypialni, a druga taką niby to kuchenką, a właściwie takim podręcznym pomieszczeniem gospodarczym, w którym będzie mały zlewozmywak, ekspres do kawy, czajnik elektryczny... i kuweta dla moich kotów :lol: To zmiany w tej części domu. Natomiast pomieszczenie gospodarcze zamieniliśmy miejscami z łazienką, która będzie łazienką z wejściem z sypialni siostry i szwagra. Przy sypialni będzie garderoba z części pokoju obok, a z części tego pokoju wejście do domu od strony garażu. W ogólnej łazience będzie prysznic, zlikwidowaliśmy też wejście na taras z pomieszczenia gosp. przy kuchni. Poza tym garaż będzie z drugiej strony domu (od północy), salon będzie odkryty na południe.

Taki jest plan naszego domu (miniaturkę można powiększyć):

http://img5.imageshack.us/img5/6797/aktualny.th.jpg

Koszt obejmuje stan, taki jak na ostatnich zdjęciach tzn. dach jest na razie odeskowany i pokryty papą, z pokryciem dachu dachówką musimy czekać na przypływ kasy, a to może trochę potrwać.

Taszana, podczytuję Twój dziennik i śledzę poczynania innych Jaskółkowiczów, których udało mi się odkryć na forum i wszystkim życzę (sobie też :)) rychłego zagnieżdżenia. :D

Sprytnie to sobie wykombinowaliście :o ,super,zmieściliście dwa mieszkania i to spore w jednym domku i jeszcze do tego duża "świetlica" :wink: -salon,fajnie.

Strony swiata mamy identycznie-idealnie :) i koszty bardzo podobne,u nas drożej o dachówkę która się właśnie kładzie :) i pewnie ciut taniej o wartość deskowania którego nie mamy(jaki to u Was koszt?nam krzyknęli 16 tyś :o )

kibicuję Waszej budowie i czekam na kolejne fotki w albumie

Piękny ten nasz domek

Pozdrawiam serdecznie[/b]

Taszana, podczytuję Twój dziennik i śledzę poczynania innych Jaskółkowiczów, których udało mi się odkryć na forum i wszystkim życzę (sobie też ) rychłego zagnieżdżenia.

... :D lepiej bym tego nie ujęła :wink:

Sprytnie to sobie wykombinowaliście :o ,super,zmieściliście dwa mieszkania i to spore w jednym domku i jeszcze do tego duża "świetlica" :wink: -salon,fajnie.

Tak kombinujemy :wink:

Co do deskowania, to trudno wyliczyć dokładnie, ale nam wychodzi najwyżej połowa tego, co Tobie zaproponowali.

Nowe fotki wstawię po zamontowaniu okien, a potem będzie przerwa do czasu sprzedania domu, w którym aktualnie mieszkamy, a więc trudna do przewidzenia. :-?

Cześć Monia! Fajnie ze jesteś :wink: ,że jeszcze się nie "wykończyłaś" wykończeniówką :wink: Co z fotkami u Ciebie?nie mogę się doczekać!Jesteś chyba jednym z bardziej "posuniętych" w budowie jaskółkowiczem :)

Basiu,to ktos chciał nas mocno naciągnąć :-? czekam na fotki z okienkami,swoją drogą ,jakie wybraliście?

Basiu,to ktos chciał nas mocno naciągnąć :-? czekam na fotki z okienkami,swoją drogą ,jakie wybraliście?

Wybraliśmy takie, na jakie nas w tej chwili stać tzn. PCV z M&S w kolorze charoke czy jakoś tak - takie jaśniejsze i ciut inny odcień niż orzech, w każdym razie najbardziej nam pasowały do klasycznego ceglanego koloru dachówki, bo takie zamierzamy położyć na naszym dachu. :)