Basia.K 01.04.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Bardzo mnie intereuje ten temat i Jaskółka, tez się do niej przymierzamy.Chętnie wytłumacze jak wstawić zdjęcia, albo sama wstawię po przesłaniu mi mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 15.05.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 my wlasnie mamy ten projekt tylko przedluzylismy o 1 m garaz stawiamy wlasnie wiezbe dachowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaHarhaj 16.07.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam, poszukuję kogoś kto buduje jaskółkę, jesteśmy z mężem przed tym trudnym wyborem i tak jak Pani wcześniej szukam kogoś kto zdradzi jak wygląda projekt "w realu". Jeśli nie sprawiłoby to kłopotu (pewnie jesteście w trakcie budowy), proszę przesłać parę fot na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zenon KOT 24.09.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 jeśli jest ktoś kto pobudował W11 Jaskółkę to bardzo proszę o jakieś zdjęcia z realizacji , a jeśli są to okolice warszawy to jestem zainteresowany obejrzeniem domku. Będę bardzo wdzięczny, bo nie mogę się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka_g 03.03.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Ja mam Jaskółkę WM11A wersja lustrzana. Obecnie zaczynamy wykańczanie wnętrza. Domek jak dla mnie super Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 03.03.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 a dlaczego ja dopiero odkryłam ten wątek?! Witam jaskółkowo!!! budowniczych jaskółek jest tu wcale niemało, a myślałam że tylko ja mam tak dobry gust ,cieszę się tym bardziej z powięszającej się "ptasiej"rodziny Inka ,czekam na fotki!!! co prawda nie mieszkamy jeszcze w naszym domku,ale póki co uwielbiamy go z dnia na dzień co raz mocniej i zdecydowanie POLECAM tym którzy się jeszcze zastanawiają nad tym projektem Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka_g 04.03.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Fajnie poznać kolejnego Jaskółkowicza Jeśli oczywiście mówimy o tej samej Jaskółce, bo projektów o tej ptasiej nazwie jest tutaj kilka Nie mam pojęcia jak wkleić tutaj zdjęcia.Jak do tego dojdę to jakieś fotki wkleję. Tymczasem zapraszam na http://www.inka-g.mojabudowa.pl Dzisiaj wkleiłam aktualne zdjęcia naszego domku. Pozdrawiam.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka_g 04.03.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 a dlaczego ja dopiero odkryłam ten wątek?! Witam jaskółkowo!!! budowniczych jaskółek jest tu wcale niemało, a myślałam że tylko ja mam tak dobry gust ,cieszę się tym bardziej z powięszającej się "ptasiej"rodziny Inka ,czekam na fotki!!! co prawda nie mieszkamy jeszcze w naszym domku,ale póki co uwielbiamy go z dnia na dzień co raz mocniej i zdecydowanie POLECAM tym którzy się jeszcze zastanawiają nad tym projektem Pozdrawiam serdecznie Taszana czekam na zdjęcia Twojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 04.03.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Wow! Ale czad pooglądać sobie "niewłasną" jaskółkę,tym bardziej ze tez w wersji z garażem ,jesteście dalej niż my ,zapraszam serdecznie do mojego dziennika (kliknięcie w podpisie na czerwono "nasza jaskółka -nasze gniazdko") Piękne te nasze ptaszynki będę zaglądać i kibicować musimy koniecznie wymienić się doswiadczeniami i wnioskami pozdrawiam przeserdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domator-0 14.03.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Bardzo mnie intereuje ten temat i Jaskółka, tez się do niej przymierzamy. Chętnie wytłumacze jak wstawić zdjęcia, albo sama wstawię po przesłaniu mi mailem. Widziałam Twój album z budowy domu.Serce się raduje .... Przepraszam,jeśli to nie jest tajemnica ,to czy mogłabyś podać orientacyjny koszt budowy takiego domu w stanie surowym bez działki. Bardzo proszę...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia.K 14.03.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Miło, że zajrzałeś domatorze do mojego albumu Koszty nie są żadną tajemnicą. Do momentu wstawienia okien i drzwi, które są zamówione, wydaliśmy ok. 170 tys. (zapisujemy każdy najdrobniejszy wydatek) i to są koszty wyłącznie budowy domu od podstaw tzn. od projektu. Dodam tylko, że widoczny na zdjęciach garaż jest wydłużony o 2 pomieszczenia: na kotłownię i pomieszczenie gospodarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domator-0 14.03.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Miło, że zajrzałeś domatorze do mojego albumu Koszty nie są żadną tajemnicą. Do momentu wstawienia okien i drzwi, które są zamówione, wydaliśmy ok. 170 tys. (zapisujemy każdy najdrobniejszy wydatek) i to są koszty wyłącznie budowy domu od podstaw tzn. od projektu. Dodam tylko, że widoczny na zdjęciach garaż jest wydłużony o 2 pomieszczenia: na kotłownię i pomieszczenie gospodarcze. DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia.K 14.03.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Bardzo mnie intereuje ten temat i Jaskółka, tez się do niej przymierzamy. Chętnie wytłumacze jak wstawić zdjęcia, albo sama wstawię po przesłaniu mi mailem. Widziałam Twój album z budowy domu.Serce się raduje .... Przepraszam,jeśli to nie jest tajemnica ,to czy mogłabyś podać orientacyjny koszt budowy takiego domu w stanie surowym bez działki. Bardzo proszę...Pozdrawiam. Dopatrzyłam teraz, że jesteś bardziej domatorką, niż domatorem Przymierzasz się do budowy Jaskółki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 15.03.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Basia.K piękna jaskółeczka( przegapiłam wcześniej Twój album),jakie zastosowaliście zmiany w domu?ten koszt 170 tyś zawiera pokrycie dachowe,czy to stan jaki macie na zdjęciach?ciekawa jestem bo u nas wychodzi ciutkę drożej,a mamy bez deskowania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia.K 15.03.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Zmiany w naszej Jaskółce wynikały głównie z tego powodu, że budujemy się wspólnie tzn. ja z siostrą i szwagrem, których dzieci są już prawie na swoim. Każdy z nas chce mieć jakiś azyl. Ja zajmę sypialnie małżeńską , w miejscu łazienki będzie moja sypialnia, poszerzona o 60 cm, a małe garderoby również poszerzone o 30 cm (cały budynek jest poszerzony o te 30 cm). Jedna będzie łazienką z wejściem z sypialni, a druga taką niby to kuchenką, a właściwie takim podręcznym pomieszczeniem gospodarczym, w którym będzie mały zlewozmywak, ekspres do kawy, czajnik elektryczny... i kuweta dla moich kotów To zmiany w tej części domu. Natomiast pomieszczenie gospodarcze zamieniliśmy miejscami z łazienką, która będzie łazienką z wejściem z sypialni siostry i szwagra. Przy sypialni będzie garderoba z części pokoju obok, a z części tego pokoju wejście do domu od strony garażu. W ogólnej łazience będzie prysznic, zlikwidowaliśmy też wejście na taras z pomieszczenia gosp. przy kuchni. Poza tym garaż będzie z drugiej strony domu (od północy), salon będzie odkryty na południe. Taki jest plan naszego domu (miniaturkę można powiększyć): http://img5.imageshack.us/img5/6797/aktualny.th.jpg Koszt obejmuje stan, taki jak na ostatnich zdjęciach tzn. dach jest na razie odeskowany i pokryty papą, z pokryciem dachu dachówką musimy czekać na przypływ kasy, a to może trochę potrwać. Taszana, podczytuję Twój dziennik i śledzę poczynania innych Jaskółkowiczów, których udało mi się odkryć na forum i wszystkim życzę (sobie też ) rychłego zagnieżdżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 15.03.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Sprytnie to sobie wykombinowaliście ,super,zmieściliście dwa mieszkania i to spore w jednym domku i jeszcze do tego duża "świetlica" -salon,fajnie. Strony swiata mamy identycznie-idealnie i koszty bardzo podobne,u nas drożej o dachówkę która się właśnie kładzie i pewnie ciut taniej o wartość deskowania którego nie mamy(jaki to u Was koszt?nam krzyknęli 16 tyś ) kibicuję Waszej budowie i czekam na kolejne fotki w albumie Piękny ten nasz domek Pozdrawiam serdecznie[/b] Taszana, podczytuję Twój dziennik i śledzę poczynania innych Jaskółkowiczów, których udało mi się odkryć na forum i wszystkim życzę (sobie też ) rychłego zagnieżdżenia. ... lepiej bym tego nie ujęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia.K 15.03.2009 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Sprytnie to sobie wykombinowaliście ,super,zmieściliście dwa mieszkania i to spore w jednym domku i jeszcze do tego duża "świetlica" -salon,fajnie. Tak kombinujemy Co do deskowania, to trudno wyliczyć dokładnie, ale nam wychodzi najwyżej połowa tego, co Tobie zaproponowali. Nowe fotki wstawię po zamontowaniu okien, a potem będzie przerwa do czasu sprzedania domu, w którym aktualnie mieszkamy, a więc trudna do przewidzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 16.03.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 My również zbudowalismy A'la Jaskółkę - jest świetna - wygodna do mieszkania - i prosta w budowie - efekt koncowy taki jak zamierzalismy Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 16.03.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Cześć Monia! Fajnie ze jesteś ,że jeszcze się nie "wykończyłaś" wykończeniówką Co z fotkami u Ciebie?nie mogę się doczekać!Jesteś chyba jednym z bardziej "posuniętych" w budowie jaskółkowiczem Basiu,to ktos chciał nas mocno naciągnąć czekam na fotki z okienkami,swoją drogą ,jakie wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia.K 16.03.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Basiu,to ktos chciał nas mocno naciągnąć czekam na fotki z okienkami,swoją drogą ,jakie wybraliście? Wybraliśmy takie, na jakie nas w tej chwili stać tzn. PCV z M&S w kolorze charoke czy jakoś tak - takie jaśniejsze i ciut inny odcień niż orzech, w każdym razie najbardziej nam pasowały do klasycznego ceglanego koloru dachówki, bo takie zamierzamy położyć na naszym dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts