Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt JASKÓŁKA WM11 pracownia WM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 308
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Monia! Fajnie ze jesteś :wink: ,że jeszcze się nie "wykończyłaś" wykończeniówką :wink: Co z fotkami u Ciebie?nie mogę się doczekać!Jesteś chyba jednym z bardziej "posuniętych" w budowie jaskółkowiczem :)

Basiu,to ktos chciał nas mocno naciągnąć :-? czekam na fotki z okienkami,swoją drogą ,jakie wybraliście?

U nas ta wykonczeniowka idzie powoli - kasy brak ale mieszkamy i jest swietnie :) !!!

U nas ta wykonczeniowka idzie powoli - kasy brak ale mieszkamy i jest swietnie :) !!!

Wykańczanie domu wykańcza, to prawda znana nie od dziś, ale zazdroszczę i tak tego etapu, przez który każdy z nas musi przejść :)

Próbowałam coś zobaczyć w Twoim dzienniku, ale wszystkie zdjęcia niedostępne, no oprócz tego ostatniego... w rajstopkach :wink:

Proponuję: http://picasaweb.google.com Instalujesz na swoim komputerze ich program, za pomocą którego tworzysz swoją galerię. Mam na picasa wiele albumów z setkami zdjęć i nie muszę płacić.

Basiu,to ktos chciał nas mocno naciągnąć :-? czekam na fotki z okienkami,swoją drogą ,jakie wybraliście?

Wybraliśmy takie, na jakie nas w tej chwili stać tzn. PCV z M&S w kolorze charoke czy jakoś tak - takie jaśniejsze i ciut inny odcień niż orzech, w każdym razie najbardziej nam pasowały do klasycznego ceglanego koloru dachówki, bo takie zamierzamy położyć na naszym dachu. :)

Witam,

też jestem Jaskółkowiczem :)

My również mamy okna z M&S pcv termo (w wersji 3 szyby) kolor cherry amaretto. Okna są bardzo dobrej jakości. Firma budowlana , która buduje nam Jaskółkę pierwszy raz montowała okna tej firmy i powiedzieli, że to jedne z lepszych okien jakie mieli okazję zakładać.

Byłam na Twoim dzienniku, ale nie zdjęcia są niedostępne. Nie wiem, czy to tylko u mnie tak jest...

Życzę miłego budowania :)

Pozdrawiam.

ps. a to moja ptaszyna http://www.inka-g.mojabudowa.pl

Wszystko zależy od przeglądarki, w Firefox nie widać, w Internet Exsplorer widać :)

Zapisałam na innym serwerze, ale mało widać tej jaskółki, chyba tylko dziobek :lol: i jeszcze tak zimowo... brrrr...

http://img13.imageshack.us/img13/4033/snv36857.th.jpg

Oj przepraszam... pomyliłam Jaskółki... to chodziło o zdjęcia mhk. Twoje Basiu już oglądam .Jaskółeczka prześliczna :)

Wow! :D Ale czad pooglądać sobie "niewłasną" jaskółkę,tym bardziej ze tez w wersji z garażem :o ,jesteście dalej niż my ,zapraszam serdecznie do mojego dziennika (kliknięcie w podpisie na czerwono "nasza jaskółka -nasze gniazdko")

Piękne te nasze ptaszynki :wink:

będę zaglądać i kibicować

musimy koniecznie wymienić się doswiadczeniami i wnioskami

pozdrawiam przeserdecznie :wink:

Witam,

Taszanko super ta Twoja Jaskółeczka. Bardzo podoba mi się... śliczna.

Inko za to Twoja jaskółka zamieszkała u nas na pulpicie i służy jako pomoc dekarska :D ,w związku z problemem małego daszku.Na wizualizacji projektu daszek mocno zachodzi na taras,w rzeczywistości ,takie rozwiązanie niesie za sobą parę problemów dekarsko-blacharskich.Wy zabudowaliście dwie krokwie nad tarasem,my też nad tym się zastanawiamy :roll:

Jakie u Was plany budowlane na najbliższe dni "wiosny"?

Może umieścisz na stałe, w podpisie,w profilu adres do swojego jaskółkowego bloga?

Dziękuję za zaproszenie ! Przyznam, że już nie wchodzę za często na stronę muratora, gdyż też się"wykańczamy" :D Ze swojego doświadczenia mogę doradzć wszystkim Jaskółkowiczom zmaianę konstrukcji, albo delikatną kosmetyką nad główną sypialnią. My przedłużyliśmy w tym miejscu daszek tak aby nie mieć potem problemów z ociepleniem w tym miejscu. Ocieplenie mamy 15 cm i gdybyśmy tego nie zrobili to deszcz spływałby po ścianie. W naszym projekcie zamieniliśmy w salonie miejscami ustawienie dużego okna z drzwiami tarasowymi. Mamy lepszy widok od tej strony i wyjście na otwartą przestrzeń. Poza tym dodaliśmy drzwi pojedyncze w sypialni córki od ogrodu. W ten sposób oprócz synka wszyscy domownicy mają swoje wyjścia na ogród. W miejscu sypialni od strony szczytu zrobiliśmy łazienkę dzieci. Zaś w miejscu pralni i łazienki od frontu domu mamy pokój gościnny.

A to są zdjęcia naszej Jaskółki:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/864a9450548fcc84.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/212ef45aad7a4fao.html

lanetagf mam nadzieję że będziesz częściej zaglądać :wink:

Jak ja Wam zazdroszczę :oops: :wink: ,jak sobie myślę ile jeszcze przed nami :roll: :-? ,ile jeszcze nam brakuje by tak jak Wy zasiedlić piekną jaskółkę,ech

Co do zmian to co do ściany w sypialni to będziemy mieli równo z końcem dachu,pewnie to nie jest praktyczne,zwłaszcza że chcemy mieć tam drewnianą elewację :roll: ,ale tak mi się baaardzo podoba,był nawet plan by cały dach wyrównać ze ścianą,to by dopiero było :lol:

Czekamy na więcej zdjęć!!! :wink: szczególnie z wnętrza domu,

Trzymam kciuki ,by wykończeniówka nie wykończyła :wink: serdecznie pozdrawiam