retrofood 10.04.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Z okazji świąt mozna to było lepiej sprawdzić, bo był większy wybór, ale dało sie to zauważyć już wcześniej.Mój kocur (zwykły dachowiec) jest chudy jak szczapa (no moze nie aż tak strasznie) i mam problemy z jego karmieniem. Nie chce jeść ani karmy z puszek, ani suchej (ma stale dostępną mieszankę róznych firm i smaków). Rzadko też pija mleko. Ale to nie znaczy, że jest chory. Zauważyłem u niego pewną prawidłowość. Otóż mam okazję kupować konserwy rybne rosyjskie (to są ryby w sosie własnym, bez żadnych przypraw i udoskonaleń). Wtedy jak poczuje, to mało nie skoczy mi na głowę. Na polskie się nie rzuca. Czasem daję mu okrawki surowego mięsa. Jest wybredny, ale gdy mieliśmy mięso ze wsi, to trudno było go z kuchni wygonić. czasem ma napady np. na gotowaną marchewkę lub groszek z puszki. Ale tu już niektóre firmy odpadają. Powącha i odchodzi. No i właśnie ostatnio. Na święta kupiliśmy "od baby" (stała dostawczyni u żony w firmie) wiejską kiełbasę i boczek. DWA dni nie odchodził od lodówki!!! A wędlin ze sklepu - nie ruszy, chociażby tydzień nie jadł.Czy to coś może oznaczać????? PS. Siedzi bydlę obok mnie i się we mnie wpatruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 10.04.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Cholercia, moja "dachówka" ma to samo. Zmówiły się kociambry. Taką polędwiczkę własnej roboty to ona "jak najchętniej" a z puszki Przedtem łaskawie akceptowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 11.04.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Też mam kota, mam nadzieję że nie potraktujecie tego dosłownie i to samo obserwuję. Czasem kiedy pojawiają się różne zdania co do kupionej wędliny, dopuszczamy do próbki kota (a niekiedy sam się dopuszcza ) i kiedy kotu smakuje, to wtedy już nie ma gadania, bo jeśli jemu coś nie smakuje, to prędzej zorganizuje strajk głodowy, niż przełknie kawałek. Siądzie przy misce i będzie się gapić w nią aż do skutku, aż dostanie coś zjadliwego. Robi przy tym minę tak poszkodowanego, że szkoda gadać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 11.04.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Znaczy się jedzmy Whiskas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 11.04.2007 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Znaczy się jedzmy Whiskas Dlaczego? Przecież kot właśnie tego nie chce!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly_dziobek 11.04.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 No cóż, mój kot stale okazuje mi pogardę i swoją wyższość Czasami jak coś jem to przychodzi i patrzy, jakby czekał kiedy się przewrócę w zasadzie powinnam zabierać go do sklepu żeby sam jedzenie wybierał. Wszystkim nam wyszłoby to na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 11.04.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Znaczy się jedzmy Whiskas Dlaczego? Przecież kot właśnie tego nie chce!!!!!!!! To spróbój Gourmet-a, mój kot uwielbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 11.04.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 To spróbój Gourmet-a, mój kot uwielbia Spróbuj spróbuj, możesz też dać do spróbowania kotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 11.04.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Mój pies ma podobnie. Szynki czy kiełbasy sklepowej nie ruszy. Z puszki nic do pyska nie wziął. Ale takie domowe uwędzone to i owszem chetnie. Coś w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 12.04.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Ale mi sie zamarzyly te ruskie konserwy A tak na powaznie - wiekszosc kotow tak ma. Najlepiej moja kotka wyglada jak zagrzebuje w misce niczym g...wno jakies niedobre zarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 19.04.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Należy uczyć się od zwierząd naszych: będziemy zdrowsi One jednak mają instynkt. mysmy już go zatracili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.04.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 ..coś w tym jest -moja labradorka uwielbia truskawki ,ale tylko z naszego ogródka ...tych ze sklepu nie ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.04.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Nasza kotka potwierdza prawidłowość.Gdzie kupić ruskie konserwy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sheenaz 19.04.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Serdecznie sie uśmiałam czytając ten wątek To jest mój "detektor" - i potwierdzam teorie . Nawet czasem faktycznie jak mam jakieś wątpliwości np. kiedy była jakaś zakupiona wędlina i czy jest ok - daje kawałek kotu. On - myśle, że nawet jak teoretycznie jeszcze jest ok i nikt by sie nie pochorował po zjedzeniu tylko po prostu ma te 3-4 dni w lodówce to już nie zje! http://images11.fotosik.pl/37/012c585c02041d1a.jpg http://images14.fotosik.pl/90/de9336d77f8981a1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 22.04.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Znaczy się jedzmy Whiskas Dlaczego? Przecież kot właśnie tego nie chce!!!!!!!! i ma rację bo razem z kitekatem to największe gówno pod słońcem chociaż słonych i przyprawionych potraw tez się kotu nie powinno dawać chyba, że bardzo sporadycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 22.04.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 mój detektor gardzi jedzeniem wogóle. toleruje tylko suche RC dla persów i odkłaczające. ludzkie jedzenie tylko powącha a surowe mięso zakopuje kafelkami choćby było jeszcze ciepłe od świeżo ubitego zwierzaka (brrrr). no i taki z niego detektor pozdrawiam wszystkich zakoconych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 23.04.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 A moje kotów 5 je whiskasy, ale tylko jedna puszkę na wszystkie 1x dziennie. Lubia Gourmety, Kitekaty tez. Generalnie sa na dobrym suchym. Świeże mięsko uwielbiają!!!! Szynkę tylko dobrą i świeżutką. Rybki wędzone bardzo. I wybiórczo - zielone ogórki, oliwki, masło, mleczko do kawy, ciastka kruche, żółtka gotowane, paprotkę, ale tylko jedną i konkretną, itd,itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.04.2007 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 No, ja jeszcze dodam, ze mojemu czarnuchowi wysiewam owies. I jak urośnie zielone, to on to zżera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 26.04.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 ja nie będę oryginalny jak powiem, że na tuńczyka i wątróbkę przyleci z dworu jak pershing Czasem posmakuje szynki ale uwielbia na paluchu lody i jogurty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.04.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Tak, wątróbka to jest to. Szyneczka wędzona, ale nie z hipermarketu tylko slow food, też bardzo smakuje. Jak te przysmaki są w lodówce, tej zamykanej niestety świątyni, to siedzę vis a vis i się dopraszam. Trzęsę ogonkiem i miauczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts