Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMYSłY NA POKóJ ????????????????????????

sebamar

Recommended Posts

Mam do urządzenia pokój (4,8 x 3,8 m) pełniący funkcję salonu w małym mieszkaniu dwupokojowym. Mam w związku z tym prośbę o pomoc. Czy znacie jakieś www z pomysłami na urządzenie tak małego pomieszczenia? Oprócz zestawu wypoczynkowego chciałbym umiescić w pokoju regał na dużą kolekcję książek i stół. Kiedy porównuje wymiary mebli wydaje mi się , że pokój będzie bardzo zagracony. Czy jest możliwe upchnięcie tego wszystkiego w tak małym pokoju?

Będę wdzięczny za rady

Mam do urządzenia pokój (4,8 x 3,8 m) pełniący funkcję salonu w małym mieszkaniu dwupokojowym. [...]Czy znacie jakieś www z pomysłami na urządzenie tak małego pomieszczenia?

Mała to jest moja łazienka, 1,4x1,5 m. A Twoj pokój nie taki najmniejszy :-)

Mam podobnych rozmiarów pokój, zawiera: duży naroznik (na noc rozkładany do spania), stół z krzesłami (90x90, ale rozkłada się), mały stolik, 2 fotele, spory regał, jeszcze szafka i półki... eee, pewnie, że się da :-)

Zagracenie - kwestia gustu. Twoja decyzja, czy wolisz mieć wolną przestrzeń, czy wygodny stół. Jak książek i płyt duzo, to warto rozważyć regały do sufitu, a część ksiegozbioru np. półkach zamocowanych wysoko w przedpokoju (chyba, że masz pawlacze).

Może tu znajdziesz inspiracje:

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,42210223.html

Pozdrawiam

zielony_listek

widziałam fajne rozwiązanie z półką nad oknami - na całej scianie, fajne pod warunkiem, że nie będziesz firankowac okien i nie umieścisz tam ulubionych książek;

drugie rozwiązanie to zbudowanie regału wokół drzwi wejściowych pokoju - też wygląda super i wejdzie tam duużo książek;

eh, tu radzę, a sama ksiazki mam w pudłach :wink: