Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka szyba do drzwi wewnętrznych???

Aguś83

Recommended Posts

Mam do Was następujące pytanko jaką wstawić szybę do, robiących się właśnie, drzwi wewnętrznych. Drzwi są w kolorze teaku,w połowie wypełnione szybą. Tylko jaką :-? Podobają mi się szyby mleczne. Nie wiem tylko czy są praktyczne? Czy znać na nich każdy palec? Dodam , że nie jestem zwolenniczką nadgorliwego sprzątania :wink: Proszę o rady i fotki, który rodzaj szyby Wam się dobrze użytkuje :D

Witam

Ja zamówiłam drzwi wewnętrzne z bezpiecznymi z mlecznymi szybami. Sa to szyby klejone ( Już niedługo będą montowane. Trochę mi to zajęło zanim się zdecydowałam na te szyby. Zalety:

1. bezpieczne przy małych dzieciach,

2. pomimo iż są to szyby mleczne to nic przez nie nie widać (między szybami, warstwa klejowa)

2. dobrze się czyszczą (z obu stron "śliska" powierzchnia)

W przypadku szyb matowych "normalnych" - jedna strona jest piaskowana co utrudnia utrzymanie czystości.

Wady - trochę droższe od innych szyb.

Pozdrawiam

Witam

Ja zamówiłam drzwi wewnętrzne z bezpiecznymi z mlecznymi szybami. Sa to szyby klejone. Już niedługo będą montowane. Trochę mi to zajęło zanim się zdecydowałam na te szyby.

Zalety:

1. bezpieczne przy małych dzieciach,

2. pomimo iż są to szyby mleczne to nic przez nie nie widać (między szybami, warstwa klejowa)

2. dobrze się czyszczą (z obu stron "śliska" powierzchnia)

W przypadku szyb matowych "normalnych" - jedna strona jest piaskowana co utrudnia utrzymanie czystości.

Wady - trochę droższe od innych szyb.

Pozdrawiam