krzycha16a 11.04.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Co najpierw?Ubijanie piachu a potem rozprowadzenie rur kanalizacyjnych? Czy odwrotnie? A może nie ma to żadnego znaczenia co pierwsze? Właśnie mieliśmy ubijać piach w fundamentach a hydraulik poradził, że trzeba najpierw rozprowadzić rury a potem ubijać? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 11.04.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Co najpierw? Ubijanie piachu a potem rozprowadzenie rur kanalizacyjnych? Czy odwrotnie? A może nie ma to żadnego znaczenia co pierwsze? Właśnie mieliśmy ubijać piach w fundamentach a hydraulik poradził, że trzeba najpierw rozprowadzić rury a potem ubijać? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Wg mnie hydraulik nie ma racji, najpierw ubic, potem instalacja. Jak zrobisz odwrotnie to ubijesz instalacje razem z piachem, w zwiazku z czym instalacja moze sie porozszczelniac na laczeniach pod wplywem ugiecia. Pewnie ciezej mu sie bedzie kopac w zageszczonym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 11.04.2007 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 denes dzięki, też tak myślałem, że chyba na łatwiznę idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 11.04.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Co najpierw? Ubijanie piachu a potem rozprowadzenie rur kanalizacyjnych? Czy odwrotnie? A może nie ma to żadnego znaczenia co pierwsze? Właśnie mieliśmy ubijać piach w fundamentach a hydraulik poradził, że trzeba najpierw rozprowadzić rury a potem ubijać? Z góry dziękuję za odpowiedzi. U mnie najpierw bili ten biedny piasek , a dopiero potem w nim kopali i obsadzali kanalizę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.04.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 I po kanalizie powinno delikatnie ubić raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 11.04.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 I po kanalizie powinno delikatnie ubić raz jeszcze Ależ oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 11.04.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 I po kanalizie powinno delikatnie ubić raz jeszcze Jak delikatnie, to może w ogóle Oczywiście czepiam się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 12.04.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Widziałem jak strzeliły rury pod "skoczkiem" także zalecam delikatnie, ale stanowczo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_P 12.04.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Ja zalewałem odkopane miejsca wodą z węża. Zapadało się aż miło. Możesz spróbować tak. Chudziak po roku nie pęknięty, więc chyba metoda OK. Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 12.04.2007 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 I po kanalizie powinno delikatnie ubić raz jeszcze Ależ oczywiście Czy Wy na serio z tym powtórnym "delikatnym biciem po kanalizie" czy żartujecie? (tyleee tych buziek z mrugającym oczkiem, że już zgłupiałam ) pozdrawiam żona krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 12.04.2007 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Ja zalewałem odkopane miejsca wodą z węża. Zapadało się aż miło. Możesz spróbować tak. Chudziak po roku nie pęknięty, więc chyba metoda OK. Pozdrawiam Darek_P Darek_P dzięki, nie ma żadnej "mrugającej" buźki, więc uwierzyłam pozdrawiam żona krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 12.04.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Czy Wy na serio z tym powtórnym "delikatnym biciem po kanalizie" czy żartujecie? (tyleee tych buziek z mrugającym oczkiem, że już zgłupiałam ) pozdrawiam żona krzycha Tak jak przedmówcy: ubic skoczkiem odkopac pod kanalize, rozprowadzic i nad rurami zagęścić. Ja to robiłem wodą a potem betonową kolumną ozdobną ale można czymś co się nazywa baba. Ggdy nie było skoczków czymś takim ubijali. Jak kanalizę dasz na nieubity piach to tak jka już napisano przy zagęszczaniu może szlag trafić połączenia i mogą pozmieniać się spadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 12.04.2007 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Czy Wy na serio z tym powtórnym "delikatnym biciem po kanalizie" czy żartujecie? (tyleee tych buziek z mrugającym oczkiem, że już zgłupiałam ) pozdrawiam żona krzycha Ja to robiłem wodą a potem betonową kolumną ozdobną ale można czymś co się nazywa baba. Dzięki pozdrawiam baba krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 12.04.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Czy Wy na serio z tym powtórnym "delikatnym biciem po kanalizie" czy żartujecie? (tyleee tych buziek z mrugającym oczkiem, że już zgłupiałam ) pozdrawiam żona krzycha Ja to robiłem wodą a potem betonową kolumną ozdobną ale można czymś co się nazywa baba. Dzięki pozdrawiam baba krzycha Witaj! Tak jak pisali poprzednicy i " nasz Pan Vaillant" kazał zrobic - najpierw ubic, a potem bedzie kopał i montował rurki i wszystko co do wyprowadzenia pionow potrzebne. Pozdrawiam. Żona Irka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 12.04.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Trzeba zgrac instalatora i ekipe co bedzie wibrowac piach... pod lawami to wiadomo przepuscic rury a do poziomu zero to trzeba sypnac piachu zagescic polozyc kawal rury i tak caly czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts