Inka1 11.04.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Czy ktoś ma jakiś patent na równomierne rozsypywanie nawozu na trawie??? Bo ja mam chyba jakąs ciężką rękę i nie idzie mi to równomiernie.... ;((( Potem mam takie nierówne placki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 11.04.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Czy ktoś ma jakiś patent na równomierne rozsypywanie nawozu na trawie??? Bo ja mam chyba jakąs ciężką rękę i nie idzie mi to równomiernie.... ;((( Potem mam takie nierówne placki... ja uzywam do tego siewnika - nawoz rozsypany jest rownomiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 11.04.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Jak masz za ciężką, to spróbuj tak jak chłopi - raz na wprost, a drugi raz pod kątem prostym, czyli na krzyż. I już masz dokładne pokrycie nawozem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 11.04.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Jak masz za ciężką, to spróbuj tak jak chłopi - raz na wprost, a drugi raz pod kątem prostym, czyli na krzyż. I już masz dokładne pokrycie nawozem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 11.04.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 taki siewniczek to koszt 35 zł i sprawa z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 11.04.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 witam:) Ja właśnie dzisiaj rozsiewałem nawóz własnymi ręcoma Nie ma jak pozostałości z dzieciństwa z uprawy roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 12.04.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Siewnik do nawozów jest dobry, ale jak nim sobie radzić na trawniku o nietypowym kształcie. Nie ma nigdzie punktu odniesienia, tylko same zakola. Tak sobie myślę, że siewnik się idealnie sprawdza na prostokątnym lub zbliżonym do tego kształtu trawniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.04.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Czy ktoś ma jakiś patent na równomierne rozsypywanie nawozu na trawie??? Bo ja mam chyba jakąs ciężką rękę i nie idzie mi to równomiernie.... ;((( Potem mam takie nierówne placki... kup siewnik i po klopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.04.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Siewnik do nawozów jest dobry, ale jak nim sobie radzić na trawniku o nietypowym kształcie. Nie ma nigdzie punktu odniesienia, tylko same zakola. Tak sobie myślę, że siewnik się idealnie sprawdza na prostokątnym lub zbliżonym do tego kształtu trawniku. siewnik gardeny znaczy gdzie był sypany nawoz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 13.04.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Siewnik do nawozów jest dobry, ale jak nim sobie radzić na trawniku o nietypowym kształcie. Nie ma nigdzie punktu odniesienia, tylko same zakola. Tak sobie myślę, że siewnik się idealnie sprawdza na prostokątnym lub zbliżonym do tego kształtu trawniku. siewnik gardeny znaczy gdzie był sypany nawoz.... a w jaki sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 13.04.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Siewnik do nawozów jest dobry, ale jak nim sobie radzić na trawniku o nietypowym kształcie. Nie ma nigdzie punktu odniesienia, tylko same zakola. Tak sobie myślę, że siewnik się idealnie sprawdza na prostokątnym lub zbliżonym do tego kształtu trawniku. siewnik gardeny znaczy gdzie był sypany nawoz.... a w jaki sposób? posypując nawozem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 13.04.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Żartujesz, te drobne kuleczki niezby widoczne, rozsiewałem właśnie sprzętem gardeny i łatwo nie jest, może potrzebna mi większa praktyka. A trawnik prostokątny. w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.04.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Siewnik do nawozów jest dobry, ale jak nim sobie radzić na trawniku o nietypowym kształcie. Nie ma nigdzie punktu odniesienia, tylko same zakola. Tak sobie myślę, że siewnik się idealnie sprawdza na prostokątnym lub zbliżonym do tego kształtu trawniku. siewnik gardeny znaczy gdzie był sypany nawoz.... a w jaki sposób? krzysztof miałam ich katalo, robił biala kreske:) pamietam bo zdziwilam sie co to jest...a to lwlasnie po to zeby dwa razy nie sypac w to samo miejsce, fakt kosztował cos 470 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 16.04.2007 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 To może była jakaś kreda, która trzeba uzupełniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.04.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 To może była jakaś kreda, która trzeba uzupełniać. nie pamietam... ja mam zwykły siewnik i sypie nawoz hydrokompleks - ma niebieskie kuleczki i widac gdzie jest sypniete a gdzie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 16.04.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 A powiedzcie mi proszę kiedy pierwszy raz podsypać trawnik nawozem - ja dopiero co wysiałam (wczoraj) i nie wiem czy sypać jak urośnie, po pierwszym koszeniu, na jesień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 16.04.2007 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Dziękuję wszystkim za inspiracyjne podpowiedzi. Zapomniałam wspomniec, że ja kupiłam takie dziadostwo nawóz w proszku a nie w granulkach, więc może stąd wystąpił problem, ale sam nawóz jest boski, mam trawę jak na wembley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts