Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Reziego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 464
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam! :wink:

Rezi domek i wnętrza full wypas!!!

Na prawdę bardzo uderza to w mój gust. Kominek na odpowiednim miejscu bardzo ładnie wyeksponowany, wszystko na styl nowoczesny i bardzo gustowny!!! tylko podziwiać i podziwiać!!! i do tego antresola!!!!!!!!!!!!

Możesz podać ile kosztuje Cię ogrzewanie Twojego domu i czym ogrzewasz?

Sam planuję zrobić u Siebie antresolę i bardzo interesuje mnie czy ta większa kubatura w salonie nie jest zbyt wielkim problemem?

Jeśli możesz to napisz jakie masz z tym doświadczenia i czy przy ewentualnej następnej budowie domu też byś antresolę robił. Osobiście przy zmianach w projekcie też wprowadziłem Antresolę nad salonem i zastanawiam się czy to nie odbije się w przyszłości na mojej kieszeni (ogrzewanie) więc jak możesz to podziel się swoimi doświadczeniami 8)

Pozdrawiam

Robert :wink:

jak wygląda i czy nic się nie dzieje z narożnikiem będącym jedynym połączeniem obu okien?
nic się nie dzieje, są to rozwiązania systemowe

ale

problemy z roletami ( tutaj nie ma prodycentów mających to przetestowane)

problem z parapetami narożnymi - wymagają dokładnego spasowania

problem z firankami i karniszami - właśnie to przerabiamy :lol:

problem z parapetami zewnętrznymi - albo granitowe albo drogie i kiepskie rozwiązania z blachy

itd

Gratuluje pięknego domu!!

Mam pytanie jak rozwiązaliście problem rolet w tych narożnych oknach. Ja w swoim projekcie mam podobne rozwiązanie tyle, że są to okna tarasowe o h=240cm i tez zastanawiam sie jak założyć na nich rolety i do tego zeby nie byly to rolety nasadkowe (takie z widoczną skyrznką z zewnątrz)??

Pozdrawiam i tez czekam na więcej fotek!!!

Piotrek

Witam,

jestem pod wielkim wrażeniem. Interesuje mnie w jaki sposób spasowaliście w jednym poziomie deskę z płytkami. Czy pod całą powierzchną gresu daliście podkład rozdzielający? U mnie z uwagi na ogrzewanie podłogowe będzie przeważał gres. Jak u Was sprawuje się podłogówka pod deskami?

Gratuluje przepieknego domu! :D

I tak sie rozmarzam... kiedy my sie wprowadzimy?! Mam nadzieje, ze w 2008r. na wiosne.

Aha, i jeszcze pytania, dotyczace tej pieknej kuchni. Rezi, , piszesz, ze sa to meble z Wrzosowej. Umieram z ciekawosci, jak Ci sie z nimi wspolpracowalo? Czy moge - niedyskretnie - zapytac o cene projekt+meble+montaz (bez sprzetu AGD). Czy sprzet kupowales wczesniej sam, czy zlecales salonowi Wrzosowej?

Bede baaardzo wdzieczna za wszelkie informacje, dotyczace Twoich wrazen, zwiazanych z meblami tej firmy, etc. Sama przymierzam sie do zakupu ich rozwiazan. W K-wie maja salon na Zakopianskiej, ale przed pomiarem nie chca w ogole rozmawiac o cenach, etc., a ja chce wiedziec, z jakimi rzedami wielkosci mam sie liczyc (na co oszczedzac :wink: )

Trzymajcie sie! G. 8)

• 2 weeks później...

dom robi wrażenie - i wewnątrz i na zewnątrz!

baaaardzo mi się podoba!

GRATULUJE!

mam pytanie:

1. okładzina przy kominku, to trawertyn czy marmur?

2. kominek jakiej marki?

3. rolety zewnętrze: jak montowane? rks-y czy inne rozwiazanie?

dzieki

i też oczekuję kolejnej porcji zdjęć :wink:

pozdrawiam

edit: na dwa pierwsze pytania znalazlam odpowiedzi w watku kominkowym 8)

• 4 weeks później...

witam

Mam pytanko odnosnie mocy kominka, ja mam miec taki sam wklad o mocy 14kW tylko moj kominiarz tzn koles od kominka mowi ze na moj metraz zeby bylo dobrze to musze miec 16kW, ale w sumie ja mam tylko 167m2 z czego nie bede dmuchal do lazienek i pom gosp wiec nie wiem czy to 16kW to nie przerost formy nad trescia, z reszta chodzi mi o gabaryty. Ciezko mi wcisnac 14kW o szerokosci 100cm a 16 ma dodatkowe 15cm wiecej wiec znowu by bylo kombinowania.

Jaka masz moc wkladu i jaka powierzchnie ogrzewasz? Czy masz DGP i czy linea ma standardowo doprowadzenie zminego pow od spodu czy trzeba to dokupic?

dzieki za odp