Rezi 11.07.2007 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 PRZEPRASZAM przepraszam za brak odpo ale nie dostawałem powiadomień o nowych postach postaram odpowiedzieć na wszystkie pytania przed urlopem PR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.07.2007 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Lidka i Janusz płytki mam 30x60, fuga 4 mm w kolorze beżowym - fufa elastyczna Ceresit , klej do płytek CM 16, dodatkowo w warstwę kleju została wtopiona siatka z włókna szklanego aby uniknąc robienia dylatacji przez środek pokoju, ogrzewanie sprawdza się idelanie fugi i gres impregnowane środkiem sopro - po 3 miesiącach uzytkowania fugi czyste ale nie podejżewam ze tak zostanie na najbliższe lata. Jola_K na kominku jest marmur Brecia Sarda, wkład to linea KFD szerokości 1050, z szybą unoszoną do góry rolety zewnętrzne to integra z systemem rewizyjnym od spodu sposób montowania rolet opisywałm na forum montaz wymaga niestety podejścia indywidualnego - jak masz pytania pytaj na prv - pomoge w miare możliwości danap nie olał , przepraszam ale nie dostawałem info o postach w tym wątku roni pisałem już wyżej KFD LINEA 1050 sc0rpion kominek używamy wył do celów ozdobnych ew dogrzewamy bez rozprowadzania i bez płaszcza nie ma podejścia powietrza agnieszkakusi do kominak dali nam nózki pod nóżki wstawiliśmy bloczki betonowe obudowa zrobiona bloczków siporeksowych na klej na całości zatopiona śiatke z włókna szklanego ( aby nie popekało od ciepła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 11.07.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Gratuluję ślicznego domku, chyba go widzę jadąc do pracy . Przyłączam sie do próśb pozostałych forumowiczów o więcej zdjęć. Czy mógłbyś pokazać schody w swoim domku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.07.2007 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Gratuluję ślicznego domku, chyba go widzę jadąc do pracy . Czy mógłbyś pokazać schody w swoim domku. Pozdrawiam powaznie go widac ? zdjęcie schodów wrzucę przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 11.07.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Doczekałam się, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 11.07.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Gratuluję ślicznego domku, chyba go widzę jadąc do pracy . Czy mógłbyś pokazać schody w swoim domku. Pozdrawiam powaznie go widac ? zdjęcie schodów wrzucę przy okazji Tak, jeśli sie nie mylę. Zawsze stoje tam w korku i gdzieś koło cmentarza w oddali go widzę - chyba to Twój domek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.07.2007 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 11.07.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 dobre mam oko Pozdrawiam i miłego dnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 11.07.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Rezi jakie masz drewno na podłodze (że egzotyczne to wiem, ale jaki gatunek?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 11.07.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 @rezi jaka była kolejność fugowania/impregnowania gresu? będę od jutra miała kładziony gres polerowany w salonie, mam już impregnat sopro do płytek i teraz się zastanawiam jaka kolejność - czy wpierw fuga, czy impregnacja gresu? jakie odstępy czasu - kiedy można impregnować? jakiego używałeś impregnatu do fug? a tak przy okazji czy impregnowałeś gdzieś jeszcze fugi - np. w łazience? piękny ten Twój dom - klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.07.2007 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Rezi jakie masz drewno na podłodze (że egzotyczne to wiem, ale jaki gatunek?) merbau deska 90x1200-1500 deska sortowana w pod kolor jasny lakier 2-skład puliretanowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.07.2007 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 @rezi będę od jutra miała kładziony gres polerowany w salonie, mam już impregnat sopro do płytek i teraz się zastanawiam jaka kolejność - czy wpierw fuga, czy impregnacja gresu? jakie odstępy czasu - kiedy można impregnować? jakiego używałeś impregnatu do fug? a tak przy okazji czy impregnowałeś gdzieś jeszcze fugi - np. w łazience? quote] płytki/fugi mam impregnowane wszedzie środkiem ceresit ct 10 ( o ile pamietam ) gresu przed kładzeniem nie impregnowaliśmy kładliśmy fuge pod kolor płytek a chłopacy pilnowali aby nie było plam ( dokładnieścierali fugę z płuyek ) przy złym położeniu impregnatu i zapaćkaniu krawędzi bocznych mogą być problemy trzymaniem się fugi impregnowałem po położeniu płytek ok 3 tygodni preparatem Sopro 719 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 11.07.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 rozumiem, że fugi impregnowałeś po impregnacji płytek - czy na odwrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.07.2007 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 rozumiem, że fugi impregnowałeś po impregnacji płytek - czy na odwrót? do fug i do płytej użyłem jednego środka - czyli fugi i płytki były impregnowane razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 11.07.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 to jeszcze jedno pytanie - czym impregnowałeś - pędzlem? zamierzamy to zrobić sami i z chęcią skorzystam z cennych rad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.07.2007 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 to jeszcze jedno pytanie - czym impregnowałeś - pędzlem? zamierzamy to zrobić sami i z chęcią skorzystam z cennych rad... umyłe dobrze podłoge wylałem środek na podłoge i rozprowadzałem myjka do zbierania wody ( takie jak do mycia szyb tylko zamiast gumy miała piankę -szerokosc 40 cm do kupienia w leroyu) jak fugi wchłoneły przecierałem mopem do półsuchego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 11.07.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 wielkie dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 11.07.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Rezi jakie masz drewno na podłodze (że egzotyczne to wiem, ale jaki gatunek?) merbau deska 90x1200-1500 deska sortowana w pod kolor jasny lakier 2-skład puliretanowy dzięki - potwierdza mój wybór - też będzie merbau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 11.07.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Rezi a jaki sprzet AGD wybraleś do kuchni: marki, symbole. czy się sprawdza. A może o to trzeba pytać żonę Takie same pytanie dotyczy sprzetu w łazienkach: miski, bidety, brodzik, umywalka, baterie? Z życzeniami dobrego wypoczynku urlopowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbaśka 11.07.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Rezi jakie masz kolory ścian w salonie, z jakiej firmy kupowałeś farby? Gotowe czy z mieszalnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts