Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Reziego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 464
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rezi jakie masz kolory ścian w salonie, z jakiej firmy kupowałeś farby? Gotowe czy z mieszalnika?

wszystkie farby to Tikurilla Optiva 5 ( matowa wg producenta ale w rzeczywistości z delikatną satynką )

kolory z mieszalnika

kolor podstawowy to F100 ( złamana biel)

kolor beżowy to V101

brazowy kolor to K109

ww kolkory z rozrzeżonego wzornika kolorystycznego

do nich kontrastowe zestawienia kolorów blue i pomarańczowego

Rezi, czekałam aż się odezwiesz. Witam mam nadzieję, że przez chwilę pozostaniesz przy komputerze

Kominkarz odradza całą płytę kamienną do kominka. Proponuje przeciąć ją przez środek i potem złączyć. Tym sposobem sugeruje ,że wycięta z jednego kawałka może w przyszłości pęknąć.

Jakie jest Twoje zdanie?

Rezi a jaki sprzet AGD wybraleś do kuchni: marki, symbole. czy się sprawdza.

A może o to trzeba pytać żonę :wink:

Takie same pytanie dotyczy sprzetu w łazienkach: miski, bidety, brodzik, umywalka, baterie?

Z życzeniami dobrego wypoczynku urlopowego.

kuchenkę Simensa seria My Concept z pyrolizą i prowadnicami teleskopowymi

lodówka Siemens KI 38VA20

OkapTEKA DH Isla 90

Zmywarka AEG Favorit 65090

płyta Simensa - 5 palnikowa

Armatura - Roca ( Hepening i seria Dama Senso) Koło ( Quadro i Varius)

brodziki Koło i Kaldewei

kabiny Aquaform i Koło

Kominkarz odradza całą płytę kamienną do kominka. Proponuje przeciąć ją przez środek i potem złączyć. Tym sposobem sugeruje ,że wycięta z jednego kawałka może w przyszłości pęknąć.

mam naprawde duży kaawałek kamineia ( szerokoć płyty ponad 1,5 m) i jak do tej pory nie pękło a kominek był rozpalany do czerwoności ,

może zależy to od rodzaju kamienia ( my mamy marmur) lub izolacji kominka, może od kleju jakim jest przyklejony

granit na pewno pęknie jak rozgrzany poleje się wodą ( tak Egipcjanie budowali piramidy) . ..................ale w domu watpię ??

A mi właśnie pękła marmurowa płyta i to przy pierwszym rozpaleniu... Mam podobną jak Rezi tylko nieco mniejszą

Rezi :-D

jakie masz drewno na podłodze (że egzotyczne to wiem, ale jaki gatunek?)

merbau deska 90x1200-1500

deska sortowana w pod kolor jasny

lakier 2-skład puliretanowy

Rezi- widzialam zdjecia Waszej jesionowej podlogi i jestem zachwycona efektem!

Czy moglbys mi zdradzic jaka chemie do niej zastosowano? Jakiej firmy?

Dodam, ze jesionowa podloga, to nie jedyna czesc Waszego domostwa, ktora mi sie podoba!!!

jesionowa ?!? :-?

Mój kominkarz jest z Augustowa bo ja się buduję w Augustowie i płyta też z Augustowa ale być może że to mój przykład bo wieści szybko się rozchodzą. Nie wiem czy to błąd izolacji kominka czy jakiś wadliwy marmur czy po prostu pech ale teraz juz mi nie chce zrobić z całej płyty tylko z czterech kawałków.

Rezi - a Ty jaką masz płytę - chodzi mi o grubość, bo ja miałam 3 cm i doklejane boki tak pod kątem 45 stopni także wyglądała jakby miała 7 cm.

Rezi znasz już może jakieś konkrety?

Siemens Płyta gazowa ER 17354EU

w najwyzszym miejscu ma 3 cm z przodu, wokół ma ok 1 cm wysokości

http://www.agdhurt.pl/img/products/zoom/4764_5506.jpg

Siemens Piekarnik Siemens HB 43T540E

http://www.agdhurt.pl/img/products/zoom/3116_3946.jpg

Rezi - a Ty jaką masz płytę - chodzi mi o grubość, bo ja miałam 3 cm i doklejane boki tak pod kątem 45 stopni także wyglądała jakby miała 7 cm.

ma dokładnie tak jak Ty, płyta 3 cm + doklejki

okazało się ze moja płyta ma zatopina siatkę w zywicy na całej wewnętrznej stronie, kominkarz twierdzi ze nie ma prawa pęknąć