Grazia-Ol 18.07.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 REZI CHYBA JUŻ NA MALEDIWACH? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 18.07.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Dom naprawde piękny, urządzany z gustem, fantastyczne przestrzenie tylko mam wrażenie ,że jest taki jakby niezamieszkany, troszke zimny, mysle że jakieś ładne duże kwiaty ożywiłyby troche wnętrza ale poza tym jest EXTRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 18.07.2007 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Rezi jakie masz kolory ścian w salonie, z jakiej firmy kupowałeś farby? Gotowe czy z mieszalnika? wszystkie farby to Tikurilla Optiva 5 ( matowa wg producenta ale w rzeczywistości z delikatną satynką ) kolory z mieszalnika kolor podstawowy to F100 ( złamana biel) kolor beżowy to V101 brazowy kolor to K109 ww kolkory z rozrzeżonego wzornika kolorystycznego do nich kontrastowe zestawienia kolorów blue i pomarańczowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 18.07.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Rezi, czekałam aż się odezwiesz. Witam mam nadzieję, że przez chwilę pozostaniesz przy komputerze Kominkarz odradza całą płytę kamienną do kominka. Proponuje przeciąć ją przez środek i potem złączyć. Tym sposobem sugeruje ,że wycięta z jednego kawałka może w przyszłości pęknąć. Jakie jest Twoje zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 18.07.2007 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Rezi a jaki sprzet AGD wybraleś do kuchni: marki, symbole. czy się sprawdza. A może o to trzeba pytać żonę Takie same pytanie dotyczy sprzetu w łazienkach: miski, bidety, brodzik, umywalka, baterie? Z życzeniami dobrego wypoczynku urlopowego. kuchenkę Simensa seria My Concept z pyrolizą i prowadnicami teleskopowymi lodówka Siemens KI 38VA20 OkapTEKA DH Isla 90 Zmywarka AEG Favorit 65090 płyta Simensa - 5 palnikowa Armatura - Roca ( Hepening i seria Dama Senso) Koło ( Quadro i Varius) brodziki Koło i Kaldewei kabiny Aquaform i Koło Kominkarz odradza całą płytę kamienną do kominka. Proponuje przeciąć ją przez środek i potem złączyć. Tym sposobem sugeruje ,że wycięta z jednego kawałka może w przyszłości pęknąć. mam naprawde duży kaawałek kamineia ( szerokoć płyty ponad 1,5 m) i jak do tej pory nie pękło a kominek był rozpalany do czerwoności , może zależy to od rodzaju kamienia ( my mamy marmur) lub izolacji kominka, może od kleju jakim jest przyklejony granit na pewno pęknie jak rozgrzany poleje się wodą ( tak Egipcjanie budowali piramidy) . ..................ale w domu watpię ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asana 18.07.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Rezi- widzialam zdjecia Waszej jesionowej podlogi i jestem zachwycona efektem! Czy moglbys mi zdradzic jaka chemie do niej zastosowano? Jakiej firmy? Dodam, ze jesionowa podloga, to nie jedyna czesc Waszego domostwa, ktora mi sie podoba!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbaśka 18.07.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Kominkarz odradza całą płytę kamienną do kominka. Proponuje przeciąć ją przez środek i potem złączyć. Tym sposobem sugeruje ,że wycięta z jednego kawałka może w przyszłości pęknąć. A mi właśnie pękła marmurowa płyta i to przy pierwszym rozpaleniu... Mam podobną jak Rezi tylko nieco mniejszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 18.07.2007 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 A mi właśnie pękła marmurowa płyta i to przy pierwszym rozpaleniu... Mam podobną jak Rezi tylko nieco mniejszą podpytam mojego kominkarza, on nadzorował wykonanie płyty, jej klejenie i montaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 19.07.2007 03:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Rezi jakie masz drewno na podłodze (że egzotyczne to wiem, ale jaki gatunek?) merbau deska 90x1200-1500 deska sortowana w pod kolor jasny lakier 2-skład puliretanowy Rezi- widzialam zdjecia Waszej jesionowej podlogi i jestem zachwycona efektem! Czy moglbys mi zdradzic jaka chemie do niej zastosowano? Jakiej firmy? Dodam, ze jesionowa podloga, to nie jedyna czesc Waszego domostwa, ktora mi sie podoba!!! jesionowa ?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 19.07.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Rezi.Dziękuje za odpowiedź ad. agd i ad. płyty do kominka. Jak poznasz szczegóły montażu napisz. Barbaśka.O pękającej płycie opowiedział mi właśnie Pan od kominków z Suwałk. Może Twój przykład podawał? A płytę przycinałaś w Starym Folwarku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbaśka 19.07.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Mój kominkarz jest z Augustowa bo ja się buduję w Augustowie i płyta też z Augustowa ale być może że to mój przykład bo wieści szybko się rozchodzą. Nie wiem czy to błąd izolacji kominka czy jakiś wadliwy marmur czy po prostu pech ale teraz juz mi nie chce zrobić z całej płyty tylko z czterech kawałków. Rezi - a Ty jaką masz płytę - chodzi mi o grubość, bo ja miałam 3 cm i doklejane boki tak pod kątem 45 stopni także wyglądała jakby miała 7 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 19.07.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Rezi wszystko cudne, piękne ale kiedy w końcu będą nowe fotki :roll: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asana 19.07.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 jesionowa ?!? M&K - Tak! Ale na poddaszu - nie w salonie... Widzialam gdzies na wnetrach... Rezi- ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 22.07.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Rezi - a Ty jaką masz płytę - chodzi mi o grubość, bo ja miałam 3 cm i doklejane boki tak pod kątem 45 stopni także wyglądała jakby miała 7 cm. Rezi znasz już może jakieś konkrety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.07.2007 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 jesionowa ?!? M&K - Tak! Ale na poddaszu - nie w salonie... Widzialam gdzies na wnetrach... Rezi- ???? jesionowa jest na pietrze http://rezulak.pl/galeria_murator/pietro_parkiet.jpg http://rezulak.pl/galeria_murator/pietro_parkiet2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.07.2007 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Rezi znasz już może jakieś konkrety? Siemens Płyta gazowa ER 17354EU w najwyzszym miejscu ma 3 cm z przodu, wokół ma ok 1 cm wysokości http://www.agdhurt.pl/img/products/zoom/4764_5506.jpg Siemens Piekarnik Siemens HB 43T540E http://www.agdhurt.pl/img/products/zoom/3116_3946.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.07.2007 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Rezi - a Ty jaką masz płytę - chodzi mi o grubość, bo ja miałam 3 cm i doklejane boki tak pod kątem 45 stopni także wyglądała jakby miała 7 cm. ma dokładnie tak jak Ty, płyta 3 cm + doklejki okazało się ze moja płyta ma zatopina siatkę w zywicy na całej wewnętrznej stronie, kominkarz twierdzi ze nie ma prawa pęknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asana 22.07.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Rezi- - a czy pamietasz moze jakiej firmy chemie zastosowano do jesionowej podlogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 22.07.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Rezi - jakiej szerokości jest ta obwódka co wykańcza parkiet (ta w kolorze schodów) - czy możesz pokazać większy odcinek takiego wykończenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabek_ox 23.07.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Rezi, Wnetrza piekne :) Jaki fornir jest wykorzystany w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts