Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Reziego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 464
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość
Hej Rezi

Masz Pozdrowienia od Pana Darka od schodów 8)

Miałem się pytać kto Ci robił schody, ale już nie muszę :wink:

Pokazywał zdjęcia schodów i rozpoznałem Twoje. 8)

Właśnie podpisałem umowę. Będę miał bardzo podobne do twoich ( stopnie bez noska) tylko z zabiegiem i Dąb naturalny. :p

Przy okazji chciałbym się zapytać o tapety z włókna szklanego, a konkretnie kto Ci je kładł na poddaszu ? może być na P.W. będę wdzięczny. :D

Jeden z wielu wykonawców na mojej budowie będący na poziomie , przekaż mu pozdrowienia

Jak będziesz zadowolony podaj jego dane na na białej liście :)

co do tapet i większości wykończeniówki - Andrzej Bachorz tel +48 888 782 759

też godny polecenia fachowiec

Dzięki Rezi 8)

Denver to nazwa kolekcji.

Chyba że kolekcji tkanin, bo to są nazwy przy tkaninach, różne proponowane w zależności od kolekcji mebli. Mnie się np. podoba kanapa Black Jack, właśnie ma takie 'alcantrowe' obicie.

Ale Rezi może niech się wypowie...

mamy tkaniny welurowe - jednobarwne

jedena, o ile pamiętam z serii Bella

Gość Gosc_gość

Rezi

Mam pytanko w kwestii tapet z włókna szklanego. 8)

Jak Ci wykańczali styk pasów tapety ? Czy u Ciebie widać łączenia ?

Mógłbyś strzelić fotkę z bliska jak wyglądają te łączenia ?

Będę dźwięczny :p

Aha i pozdrowienia od Twojego imiennika z Tulec - tego od Ery :wink:

tapetę mam na styk,

kładzie się na zakład, przecina nożem i odzier niepotrzebne kawałki

kładzie sią tak jak ciężkie tapety

na to mam położony masę szpachlową z wiaderka coś podobnego jak akryl-putz śnieżki

na zdjęciach nic nie widać

PS dzięki za życzenia, no cóż świat jest mały :)

Gość Gosc_gość
tapetę mam na styk,

kładzie się na zakład, przecina nożem i odzier niepotrzebne kawałki

kładzie sią tak jak ciężkie tapety

na to mam położony masę szpachlową z wiaderka coś podobnego jak akryl-putz śnieżki

na zdjęciach nic nie widać

PS dzięki za życzenia, no cóż świat jest mały :)

Dzięki za info, obgadam temat z moim wykonawcą

i mam nadzieję, że u mnie też nie będzie widać łączeń. 8)

P.S. Gdzieś czytałem że montowałeś markize na tarasie. Mógłbyś napisać o jej wymiarach, zamieścić zdjęcie i czy spełniła twoje oczekiwania?

obiecane markizy szerokość ok 4,5 x 2 wysięg max 3,6 m

http://rezulak.pl/galeria_murator_2/markiza_1.jpg

http://rezulak.pl/galeria_murator_2/markiza_2.jpg

http://rezulak.pl/galeria_murator_2/markiza_4.jpg

• 2 weeks później...

Dzień dobry - przypadkowo trafiłem na forum podczas poszukiwania zestawień antracyt + złoty dąb. Wniosek - da się - gratuluję projektu jako całości. Drobne pytanie (w poniedziałek zamawiamy okna) - czy szyby są normalne (przezroczyste) czy mają niebieskawy lub zielony odcień?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź

Tomek

GG 832832

Gość Gosc_gość

Rezi jeszcze drobne pytanka w kwestii tapety z włókna szklanego :p

Jak miałeś wykończoną płytę GK pod nią ? szpachlowana cała, czy tylko łączenia, śrubki, narożniki itp...

Dawałeś tapetę na całe poddasze łącznie ze ścianami ? czy może tylko zakład na ściany i potem szpachlowałeś ściany na równo z tapetą ?

Więcej szczegółów mi trza jak się do tego zabrać 8)

Jak miałeś wykończoną płytę GK pod nią ? szpachlowana cała, czy tylko łączenia, śrubki, narożniki itp...

Dawałeś tapetę na całe poddasze łącznie ze ścianami ? czy może tylko zakład na ściany i potem szpachlowałeś ściany na równo z tapetą ?

Krzysiu po co te tapety z włókna szklanego? czemu on e służą? (sorka za banalne pytanie, ale.. :) )

Gość Gosc_gość

Krzysiu po co te tapety z włókna szklanego? czemu one służą? (sorka za banalne pytanie, ale.. :) )

Hej Glami

Tapety z włókna szklanego są po to aby płyta z nidy na poddaszu nie pękała, ani też łączenia i inne.

Bo choćby nie wiem jak była nida położona to bez takiej tapety żaden wykonawca nie da gwarancji na niepękanie.

Jak się położy taką tapetę to nie ma możliwości, żeby pękło gdziekolwiek gdzie jest położona.

Są różne faktury tej tapety - ja chce jak najbardziej gładką, a takie są najtańsze i te tapetę potem się maluje na dowolny kolor, nadają się także do łazienek.

Krzysiu po co te tapety z włókna szklanego? czemu one służą? (sorka za banalne pytanie, ale.. :) )

Hej Glami

Tapety z włókna szklanego są po to aby płyta z nidy na poddaszu nie pękała, ani też łączenia i inne.

Bo choćby nie wiem jak była nida położona to bez takiej tapety żaden wykonawca nie da gwarancji na niepękanie.

Jak się położy taką tapetę to nie ma możliwości, żeby pękło gdziekolwiek gdzie jest położona.

Są różne faktury tej tapety - ja chce jak najbardziej gładką, a takie są najtańsze i te tapetę potem się maluje na dowolny kolor, nadają się także do łazienek.

hmmm, dzięki. :)

Ale tą tapetę kładziesz na całą powierzchnie płyty czy tylko na ich łączeniach i szpachlujesz boki?