Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Reziego

Recommended Posts

Gość Gosc_gość
Rezi jeszcze drobne pytanka w kwestii tapety z włókna szklanego :p

Jak miałeś wykończoną płytę GK pod nią ? szpachlowana cała, czy tylko łączenia, śrubki, narożniki itp...

Dawałeś tapetę na całe poddasze łącznie ze ścianami ? czy może tylko zakład na ściany i potem szpachlowałeś ściany na równo z tapetą ?

Więcej szczegółów mi trza jak się do tego zabrać 8)

Krzysiu po co te tapety z włókna szklanego? czemu one służą? (sorka za banalne pytanie, ale.. :) )

Hej Glami

Tapety z włókna szklanego są po to aby płyta z nidy na poddaszu nie pękała, ani też łączenia i inne.

Bo choćby nie wiem jak była nida położona to bez takiej tapety żaden wykonawca nie da gwarancji na niepękanie.

Jak się położy taką tapetę to nie ma możliwości, żeby pękło gdziekolwiek gdzie jest położona.

Są różne faktury tej tapety - ja chce jak najbardziej gładką, a takie są najtańsze i te tapetę potem się maluje na dowolny kolor, nadają się także do łazienek.

hmmm, dzięki. :)

Ale tą tapetę kładziesz na całą powierzchnie płyty czy tylko na ich łączeniach i szpachlujesz boki?

Na całe płyty i nie wiem czy na całe ściany, czy tylko na ściany na zakład, ale to się dowiem od Reziego 8)

• Odpowiedzi 464
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość
Dom bardzo, bardzo ładny ale po zdjęciach oceniam, że wnętrze jest puste, zimne i generalnie czegoś w nim brakuje.

Nie jest przytulnie nie chciałbym tam mieszkać...ale to tylko moje subiektywne odczucie.

Pozdrawiam

Dlatego Ty w nim nie mieszkasz tylko Rezi. :wink:

Nie jest puste tylko przestrzenne, nie ma w nim niepotrzebnej Cepelii :lol:

ani też innych niepotrzebnych gratów. :roll:

• 2 weeks później...

dom piękny pytanie do właściciela jaka powierzchnia i z jakiego biura ten projekt , jedyna niedogodność jaką dostrzegam i pewnie jaką zobaczy inwestor to nieszczęsny grzejnik na hall-u , niestety z czasem ściana będzie brudna to niestety nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie

za to absolutne brawa dla osadzenia budynku i apel do zaczynających budowę nie róbcie sobie parteru na wysokości 50-70 cm bo potem przychodzi jeszcze ocieplenie i wylewka co finalnie powoduje , że macie dom 1m nad gruntem :D

klasyka gatunku poniżej ... ale oczywiście wszyscy och i ach jaki piękny domek

http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0709/dscn38992f05.jpg :lol:

Dom bardzo, bardzo ładny ale po zdjęciach oceniam, że wnętrze jest puste, zimne i generalnie czegoś w nim brakuje.

Nie jest przytulnie nie chciałbym tam mieszkać...ale to tylko moje subiektywne odczucie.

Pozdrawiam

po prostu po obejrzeniu fotek, żal Ci tyłek ściska i to tak bardzo, ze nie mogłeś oprzeć się pokusie skrytykowania.

Pokaż swoje fotki to zobaczymy, czy u Ciebie nie brakuje niczego.

dom piękny pytanie do właściciela jaka powierzchnia i z jakiego biura ten projekt , jedyna niedogodność jaką dostrzegam i pewnie jaką zobaczy inwestor to nieszczęsny grzejnik na hall-u , niestety z czasem ściana będzie brudna to niestety nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie

za to absolutne brawa dla osadzenia budynku i apel do zaczynających budowę nie róbcie sobie parteru na wysokości 50-70 cm bo potem przychodzi jeszcze ocieplenie i wylewka co finalnie powoduje , że macie dom 1m nad gruntem :D

klasyka gatunku poniżej ... ale oczywiście wszyscy och i ach jaki piękny domek

http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0709/dscn38992f05.jpg :lol:

Ten domek to faktycznie troche wysoko posadowiony, choć ja należe do tych co to wolą wyżej posadowić niż niżej. U mnie tez jest domek posadowiony wyżej bo musze jeszcze podnieść teren więc potem się troche obniży. Ten na zdjęciu chyba już podnosić nie będzie bo schody zrobił do poziomu gruntu widicznego na fotce. Ponadto wjazd do garażu jest za wysoko. Do garażu też zrobi schodki? :o Bo jak tam będzie podjazd to będzie ogromna różnica terenu między podjazdem a terenem wokół.

A tak poza tym to domek Reziego mi sie podoba i w środku i na zewnątrz i osobiście chetnie bym sobie w takim pomieszkał.

Rezi,

Super domek, super wykonczenie.

Planuje podobnie zrobic u siebie hol i schody - hol w plytkach a schody drewniane. Niestety nie mam wyobrazenia jak to bedzie wygladalo na styku obu materialow. Czy moglbys zamiescic zdjecie ktore by to pokazywalo? Z tych co sa nie bardzo widac...

Pozdrawiam !!!

Po ostatnich deszczach zaczynam żałować, że nie posadowiłam domu wyżej :(

Rezi, mam nadzieję, że nie masz dość zabawy w "100 pytań do", bo chciałam spytać o kolor farby we wnętrzu (przedpokoju?), ten piękny brązowo - czekoladowy z mlekiem (trudno opisać). Jaki i jakiego producenta?

Rezi,

Super domek, super wykonczenie.

Planuje podobnie zrobic u siebie hol i schody - hol w plytkach a schody drewniane. Niestety nie mam wyobrazenia jak to bedzie wygladalo na styku obu materialow. Czy moglbys zamiescic zdjecie ktore by to pokazywalo? Z tych co sa nie bardzo widac...

Pozdrawiam !!!

mam tylko takie, dzieję że pomogą

http://rezulak.pl/galeria_murator_2/7.jpg

http://rezulak.pl/galeria_murator_2/87.jpg

Rezi, mam nadzieję, że nie masz dość zabawy w "100 pytań do", bo chciałam spytać o kolor farby we wnętrzu (przedpokoju?), ten piękny brązowo - czekoladowy z mlekiem (trudno opisać). Jaki i jakiego producenta?

beżowy - Tikurilla V101 / optiva 5 matt

czekoladowy ciemny Tikurilla K109 / optiva 5 matt

Rezi... chętnie bym zamieszkała w Twoim domku...:)

Jest idealny :)

Mam pytanie dotyczące szklanych wstawek w ścianie... muszę doświetlić łazienkę i projektantka wnętrz zaproponował mi coś podobnego. Nie wiem jednak gdzie czegoś takiego szukać i gdybyś mogł na priva wysłać mi dane firmy w której to kupowałeś ....

Bardzo dzięki :)

Mam pytanie dotyczące szklanych wstawek w ścianie... muszę doświetlić łazienkę i projektantka wnętrz zaproponował mi coś podobnego. Nie wiem jednak gdzie czegoś takiego szukać i gdybyś mogł na priva wysłać mi dane firmy w której to kupowałeś ....

Wzór jest zeskanowany z tapety z wiatrołapu , grafikę do postaci wektorowej obrobili w studiu graficznym,

oprawę ramy wykonawca stolarki wew, jest taka sama jak drzwi wewnętrzne

jak masz już zapis wzoru na dyskietce to żaden problem dla większości szklarzy

najważniejsze to zrobić wydruk 1:1 aby wyłapać wszelkie błędy

Wzór jest zeskanowany z tapety z wiatrołapu , grafikę do postaci wektorowej obrobili w studiu graficznym,

oprawę ramy wykonawca stolarki wew, jest taka sama jak drzwi wewnętrzne

jak masz już zapis wzoru na dyskietce to żaden problem dla większości szklarzy

najważniejsze to zrobić wydruk 1:1 aby wyłapać wszelkie błędy

bardzo dziękuję :)

Rezi gdzie łazienki codziennie zaglądam jestem zakochana w twoich wnętrzach. Gratuluję pięknego domku.

jeżeli mogę to chciałbym sobie zostawić odrobinę prywatności, nie wszystkie zdjęcia chciałbym opublikować np sypialnia czy nasze łazienki etc

ale zawsze będę służył pomocą i zawsze pokaże to co pokazać mogę.

proszę o zrozumienie

Rezi gdzie łazienki codziennie zaglądam jestem zakochana w twoich wnętrzach. Gratuluję pięknego domku.

proszę o zrozumienie

Jak z perspektywy czasu oceniasz funkcjonalnie i jakościowa zewnętrzne markizy , niestety w nowym domu nie będę miał zadaszonego tarasu :cry:

ale za to innych plusów więcej więc coś za coś