duśka1719503061 22.07.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Dom bardzo, bardzo ładny ale po zdjęciach oceniam, że wnętrze jest puste, zimne i generalnie czegoś w nim brakuje. Nie jest przytulnie nie chciałbym tam mieszkać...ale to tylko moje subiektywne odczucie. Pozdrawiam po prostu po obejrzeniu fotek, żal Ci tyłek ściska i to tak bardzo, ze nie mogłeś oprzeć się pokusie skrytykowania. Pokaż swoje fotki to zobaczymy, czy u Ciebie nie brakuje niczego. Przepraszam bardzo, ale od tego chyba jest forum, żeby każdy mógł wyrazić swoje zdanie. Domek Reziego jest ładny, wnętrza przemyślane i wielu na pewno zachwyca, ale nie wszystkim musi się podobać. Szczerze mówiąc odniosłam podobne wrażenia co Vanilka133. Nie wiem, czy Rezi już mieszka w tym domu, ale wygląda tak, jakby nikt tam nie mieszkał. Mnie przychodzi na myśl wnętrze jakiegoś luksusowego biurowca albo nowoczesnego hotelu. Po prostu nie mój styl. Nie pasowały by tu moje ukochane bibeloty i stara wygodna kanapa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duśka1719503061 22.07.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 PS.Ogród pierwsza klasa. Rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.07.2009 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Nie wiem, czy Rezi już mieszka w tym domu, ale wygląda tak, jakby nikt tam nie mieszkał. i słusznie, zdjęcia wnętrza były zrobione przed wprowadzeniem się więc uwaga że jest w nim pusto i zimno ma swoje uzasadnienie. ogród robię sobie po godzinach pracy, mam czas do emerytury aby go ukończyć - to jeszcze jakieś 30 lat Wojtek R jestem gorącym zwolennikiem markiz, taras mamy na południowo zachodniej ekspozycji więc słońce pali niemiłosiernie od 11 do końca dnia. markiza 9x3,6 naprawdę daje dużo cienia. żałuję ze nie przygotowałem instalacji pod automatykę ale mam nadzieję ze instalatorzy coś wymyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 22.07.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 jestem gorącym zwolennikiem markiz, taras mamy na południowo zachodniej ekspozycji więc słońce pali niemiłosiernie od 11 do końca dnia. markiza 9x3,6 naprawdę daje dużo cienia. żałuję ze nie przygotowałem instalacji pod automatykę ale mam nadzieję ze instalatorzy coś wymyślą. to fakt kręci się tym podobnie jak dużą roletą , rolety w poprzednim domu zautomatyzowałem u sąsiada jak próbnie zakręciłem na zwijanie .... to już wiem , że musi być wyprowadzony kabelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 22.07.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Dom bardzo, bardzo ładny ale po zdjęciach oceniam, że wnętrze jest puste, zimne i generalnie czegoś w nim brakuje. Nie jest przytulnie nie chciałbym tam mieszkać...ale to tylko moje subiektywne odczucie. Pozdrawiam po prostu po obejrzeniu fotek, żal Ci tyłek ściska i to tak bardzo, ze nie mogłeś oprzeć się pokusie skrytykowania. Pokaż swoje fotki to zobaczymy, czy u Ciebie nie brakuje niczego. Przepraszam bardzo, ale od tego chyba jest forum, żeby każdy mógł wyrazić swoje zdanie. Domek Reziego jest ładny, wnętrza przemyślane i wielu na pewno zachwyca, ale nie wszystkim musi się podobać. Szczerze mówiąc odniosłam podobne wrażenia co Vanilka133. Nie wiem, czy Rezi już mieszka w tym domu, ale wygląda tak, jakby nikt tam nie mieszkał. Mnie przychodzi na myśl wnętrze jakiegoś luksusowego biurowca albo nowoczesnego hotelu. Po prostu nie mój styl. Nie pasowały by tu moje ukochane bibeloty i stara wygodna kanapa . Masz całkowitą rację duśka. To,co napisał Szelma29 było niemiłe i od razu takich słów używać - nie na poziomie Po to jest forum,żeby wyrażać swoje opinie Na pierwszy rzut oka też sobie pomyślałam,że bardzo zimno i pusto wygląda wszystko. Ale wiadomo,gdzieś tam dojdzie kwiatek,gdzieś jakiś wazonik,gdzieś jakiś kosz na gazety itp. i wtedy będzie wyglądało domowo. W salonie ciekawie wygląda podłoga Kuchnia nie w moim stylu - mam na myśli przede wszystkim białe szafki na około wbudowanego piekarnika i w ogóle za dużo bieli w kuchni.Dla mnie kolor biały jest po prostu niepraktyczny Ale ogólnie wrażenia pozytywne,ogród przepiękny i mnóstwo przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.07.2009 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 mam na myśli przede wszystkim białe szafki na około wbudowanego piekarnika i w ogóle za dużo bieli w kuchni.Dla mnie kolor biały jest po prostu niepraktyczny kuchnia ma elementy kremowo-beżowe w połączeniu z orzechem , biały faktycznie jest niepraktyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 23.07.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Rezi, witaj. W ogrodzie widzę b. fajną roślinkę, srebrzysto-szara (patrz zdjęcie nr.17 post z 5 czerwca- rządek na granicy skalniaka i rabaty świerkowo jałowcowej) . Zdradzisz nazwę i "jak się chowa"? Pozdr. Grazia A może zdjęcia z letniego ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 23.07.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 mam na myśli przede wszystkim białe szafki na około wbudowanego piekarnika i w ogóle za dużo bieli w kuchni.Dla mnie kolor biały jest po prostu niepraktyczny kuchnia ma elementy kremowo-beżowe w połączeniu z orzechem , biały faktycznie jest niepraktyczny Sorki,na zdjęciu wygląda jak biały tak czy inaczej i tak jasny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkabajka07 24.07.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 jeju chłopaku jak ty dajesz radę??? Chylę czoła nie tylko za pomysł na ten dom, ale przede wszystkim za cierpliwość do tych co tutaj "księgę skarg i wniosków" piszą ) Przeczytałam całość i nie rozumiem jak można co 5 wypowiedź pytać o to samo ? Czy nie łatwiej spokojnie całość przeczytać? Zazdroszczę Ci tego spokoju ducha! I nie słuchaj nikogo - dom jest idealny!!! A bibeloty i takie tam, to tylko zbiorowiska kurzu, które zamiast klimatu robią ogólny bajzel !!! Gratuluje i podziwiam p.s. fotki bedą jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duśka1719503061 26.07.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Majkabajka, według ciebie to chyba wszyscy powinni mieć domy wg. wzorca Reziego, bo przecież jest idealny . Rezi wcale się nie przejmuje krytycznymi uwagami, i słusznie, bo to jego dom i jemu ma się podobać. Mnie też w sumie się podoba, choć ja swojego bym tak nie urządziła (już przerabiałam jasne podłogi, na dodatek na wysoki połysk ładne, ale niepraktyczne i nieprzytulne). Każdemu podoba się coś innego i całe szczęście. Dzięki temu mogę podziwiać domek zarówno Reziego, jak i Toli, czy Betib, i czasem zainspirować się takim czy innym pomysłem. Majkabajka, fajnie, że masz gust podobny do Reziego, ale zauważ też że każdemu może podobać się coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkabajka07 26.07.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 duśka ty chyba też należysz do tych co za dokładnie nie czytają. Ani przez chwilę nie chodziło mi o to, że każdy powinien mieć taki dom jak rezi, chodziło o to, że uwagi typu: brakuje kwiatków, sratków, zdjęć i bibelotów, są nie na miejscu, bo temu wystrojowi, naprawdę nie można nic zarzucić! Słowa krytyki (typu: "fajnie, ale brakuje w nim...") są budujące, ale chyba nie dla kogoś, kto wpakował parę ładnych "baniek" w dom i słyszy takie wypowiedz! A co do przytulności... hmm...to chyba ludzie tworzą klimat, a nie meble czy glazura, ale co tam - może wiesz lepiej No i jeszcze co 5 post te same pytania... skąd kuchnia...skąd krzesłą? katorga. no i powtórzę się na koniec - bo widzę, że są tacy co nie zrozumieli.... REZI gratuluje domu i cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.07.2009 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 kto wpakował parę ładnych "baniek" w dom i słyszy takie wypowiedz! dzięki ale przyjmuję je z zrozumieniem, nie wszystkim nasz dom musi się podobać i nie wpadam w depresję komentarzach negatywnych. no cóż ........ dom jest taki jaki chcieliśmy aby był ale dużo mu jeszcze brakuje do końcowego efektu. nie wkurzam się jak komuś się nie podoba i cieszę się jak ktoś go pochwali każdy element jest przemyślany, użyty celowo i bez kompromisów. a tak na marginesie czy jasny gres polerowany jest niepraktyczny bo trzeba go częściej sprzątać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 26.07.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 A mnie się dom Reziego baaardzo podoba, mimo że mam mniej do emerytury niż on (a więc wychowana na nieco innych "gustach") Podoba mi się ten sterylny wygląd -uwielbiam porządek ,duże przestrzenie. Myślę,że w każdym domu jak sie w nim zamieszka na dobre przybędzie róznych popierdółek które dadzą domowi duszę -oprócz duszy którą dają domownicy! A teraz pytanie do Reziego-gdzie zamawiałeś rolety zewnętrzne?Ja w firmie montującej dostałam wstępną wycenę na ok.3 tyś. a na allegro znalazłam rolety w podobnych rozmiarach,ale dużo tańsze.Tylko czy będzie to ta sama jakość? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.07.2009 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 A teraz pytanie do Reziego-gdzie zamawiałeś rolety zewnętrzne? rolety zew robiła firma Vermix z Obornik Wlkp, co do jakości nie wiem jak z jakością tych z allegro ale bardzo ważny jest serwis pogwarancyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 26.07.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Rezi...sorki..ale byczora strzeliłam Chodziło mi oczywiście o markizy ( coś z moją starą głową się robi ). Mogę prosić jeszcze raz o odpowiedź? A na priv-koszt Twojej markizy? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.07.2009 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Rezi...sorki..ale byczora strzeliłam Chodziło mi oczywiście o markizy ( coś z moją starą głową się robi ). Mogę prosić jeszcze raz o odpowiedź? A na priv-koszt Twojej markizy? Pozdr odpowiedź jest taka sama, robiła ta sama firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duśka1719503061 27.07.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 kto wpakował parę ładnych "baniek" w dom i słyszy takie wypowiedz! dzięki ale przyjmuję je z zrozumieniem, nie wszystkim nasz dom musi się podobać i nie wpadam w depresję komentarzach negatywnych. no cóż ........ dom jest taki jaki chcieliśmy aby był ale dużo mu jeszcze brakuje do końcowego efektu. nie wkurzam się jak komuś się nie podoba i cieszę się jak ktoś go pochwali każdy element jest przemyślany, użyty celowo i bez kompromisów. a tak na marginesie czy jasny gres polerowany jest niepraktyczny bo trzeba go częściej sprzątać ? Widać, że każdy element jest przemyślany. Widać, że ten dom to twoje oczko w głowie i pasja. Dobrze, że przynajmniej ty nie reagujesz nerwowo na komentarze, w których ktoś ośmielił się nie tyle skrytykować, co wyrazić odmienną opinię od większości. Ja również podziwiam cię za cierpliwe udzielanie odpowiedzi. Z tym gresem to faktycznie chodziło mi o sprzątanie . Miałam coś takiego w mieszkaniu i stwierdziłam, że nigdy więcej. Przy dwójce maluchów, i częstych odwiedzinach włochatego czworonoga można oszaleć. Poza tym, taki gres pasuje bardziej do takiego sterylnego, oszczędnego w formie wnętrza jak masz ty. U mnie by nie miał racji bytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 27.07.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Rezi...sorki..ale byczora strzeliłam Chodziło mi oczywiście o markizy ( coś z moją starą głową się robi ). Mogę prosić jeszcze raz o odpowiedź? A na priv-koszt Twojej markizy? Pozdr odpowiedź jest taka sama, robiła ta sama firma Dzięki,dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.07.2009 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 lipiec 2009 http://rezulak.pl/galeria_murator_2/43.jpg http://rezulak.pl/galeria_murator_2/44.jpg http://rezulak.pl/galeria_murator_2/45.jpg http://rezulak.pl/galeria_murator_2/46.jpg http://rezulak.pl/galeria_murator_2/47.jpg http://rezulak.pl/galeria_murator_2/48.jpg http://rezulak.pl/galeria_murator_2/49.jpg http://rezulak.pl/galeria_murator_2/50.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 28.07.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Gratuluje pieknego domku i równie uroczego ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts