Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Reziego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 464
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Super wnętrza, polowałam na te zdjęcia ponieważ w jakimś wątku wyczytałam że masz połączony gres z merbau a mnie właśnie takie połączenie interesuje. O gresie juz wiem, a możesz powiedziec cos o parkiecie? czy to parkiet czy panele drwniane? Jesli panele to jakiej firmy a jeśli parkiet to jak wykończony - olej ? lakier?

Rezi, masz "mój" dach!!!! :wink: :D

BARDZO CIĘ PROSZĘ o fotki dachu (tzn zbliżenia). Poważnie zastanawiam sie nad takim samym kolorem i modelem Braasa.

Jeżeli to możliwe, to czy mógłbyś mi podać cenę za mkw tego Braasa? Dziś sprzedawca krzyknął 31zl/mkw. Czy to rzeczywiście dobra cena?

PS. Salon masz.... kosmicznie piekny!!!!! :) A dach nad nim jeszcze piękniejszy....

Hej Rezi...piekny domek..:))

Kiedyś u Ciebie podejrzałam okna i zamówiłam takie same i w tej samej firmie , tylko inny kolorek. Upewniam sie właśnie, ze to dobry wybór:)) bo okna wyglądają super u mnie (subiektywnie) i u Ciebie:)

Mam pytanie co do kuchni, czy możesz powiedzieć która to kuchnia z kuchnie wrzosowa? Nie mogę jej rozpoznać na stronie internetowej. jaki jest kolor frontów -tych ciemnych? Planuję bardzo podobną, oczywiście z innym rozkładem, okuciami, ale generalnie zamysł podobny. Kolor też mi idealnie odpowiada, ale zdjęcia mogą go trochę przekłamywać. Czy były jakieś problemy z realizacją u nich kuchni? Też nieśmiało zapytam o zakres cenowy, jeżeli możesz odpowiedź choćby na pryw. Czy zamawiałeś kuchnie na Głogowskiej czy na Gdyńskiej?

Rezi - generalnie jesteś dla mnie wspaniałą inspiracja,a zaczęło się od okien :)

Aha jeszcze jedno- wspaniały cudny kominek!!!

Ania

anstak

Kuchnia była robiona na zamówienie wg naszego pomysłu, zamawialiśmy w Wrzosowej na Głogowskiej ( polecam - rewelacyjna obsługa Pani Ani Szarolety, projekt powstawał prawie 6 miesięcy i chylę czoło za jej pomysły i zaangażowanie )

Lakier wybrany z wzornika RAL - w naszym przypadku ecru / przełamana biel

Co do terminu realizacji, kuchnia zrobiona w 6 tygodni bez żadnego poślizgu, montaz co do dnia, chłopacy sami wypisali błędy ( ja ich nie widziałem) i powiedzieli ze będa za 3 dni i to porawią - i tak było

co do kwoty, u nas bije to ze ponad połowa szafek jest nienormatywna a za takie płaci się dodatkowo - reszta na priv

Mikazuu fotki dla Ciebie

link 1

link 2

link 3

link 4

ziemia2 z jednej strony jest wnęka na drewno ale patrząc na zamiłowanie mojej żony do porządku chyba nigdy tam się nie znajdzie :evil:

Barbaśka lity parkiet 90/1200 lakier półmatowy 2 składnikowy PU

JM za kominkiem sa wnęki pionowe 20x20 cm wysokośc wnęki pona 2,2 m , oświetla je halogen 220V/30W

tylko krzesła, stół wykonał producent kuchni w tym samym wybarwieniu i w tej samej okleinie

Dzięki za odpowiedź, ale będę upierdliwa :wink: : a co Wam nie pasowalo w stole z BFM? Miał jakies wady, nie podobał Wam się, czy może rozmiar nie pasował :roll: ? No i podpowiedz, plis plis, jaki kolor okleiny wybrałeś na krzesła? Pytam, dlatego, że u mnie też będzie podloga merbau, kuchnia jeszcze się waham, ale chyba wenge, nie wiem, czy stół powinien bardziej posować kolorem do podłogi, czy do mebli w kuchni ... Z góry dziękuję za cierpliwośc dla moich licznych pytań :oops:

Poza tym Twoje sofy, narożnik i fotele są boskie!

a co Wam nie pasowalo w stole z BFM? Miał jakies wady, nie podobał Wam się, czy może rozmiar nie pasował :roll: ? No i podpowiedz, plis plis, jaki kolor okleiny wybrałeś na krzesła?

rozmiar i grubośc blatu

mamy stół w rozmiarze 1200x2500 w dodatku nierozkładany

blat grubości 6 cm

kolor orzech / pod kolor kuchni

Pomęczę jeszcze trochę o ten parkiet - możesz zdradzic gdzie kupowałes i za ile? Po doliczeniu kosztów ułożenia i lakierowania ile mniej wiecej wychodzi za metr? Rozważam parkiet lub panele podłogowe merbau - parkiet na pewno ładniej wyglada ale dochodzi tu ryzyko złego położenia, niewałsciwego zalakierowania co się wiąże w przypadku merbau z uzyskaniem innego niż zamierzony kolor. W przypadku paneli - co się kupuje to się ma. Mam pytanie jeszcze odnośnie połaczenia gresu z parkietem - na fugę czy w inny sposób. I jeszcze jedno - grubosc parkietu jest chyba wieksza niż gresu jak więc trzeba przygotowac wylewkę pod taka podłogę? Trzeba wcześniej juz znać układ połączenia gresu z parkietem i zrobic odpowiednio grubszą i cieńszą wylewkę?

marzap wszystkie kanapy i fotele sa produkcji MEBELPLAST http://www.mebelplast.com.pl

madziai na podłodze mamy vento rosato Cersanitu w rozmiarze 60x30 ( połaczenie polerowanego i matowego)

Barbaśkaparkiet łączony był poprzez korek dylatacyjny

co do różnicy poziomów, deska w egzotyku ma 16 mm grubości , gres ok 9 mm - różńica to podkład rozdzielający ( siatka z włókna szklanego zatopina w kleju elatycznym) ma on na celu równomierne rozłożenie naprężeń.

posadzke robisz na jednym poziomie

[quote name="Rezi

Barbaśkaparkiet łączony był poprzez korek dylatacyjny

co do różnicy poziomów, deska w egzotyku ma 16 mm grubości , gres ok 9 mm - różńica to podkład rozdzielający ( siatka z włókna szklanego zatopina w kleju elatycznym) ma on na celu równomierne rozłożenie naprężeń.

posadzke robisz na jednym poziomie

A w jakiej kolejności robili Ci te pasy. Najpierw gres czy drewno?