Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Reziego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 464
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

rozmiar i grubośc blatu

mamy stół w rozmiarze 1200x2500 w dodatku nierozkładany

blat grubości 6 cm

kolor orzech / pod kolor kuchni

Dzięki serdeczne za info co do stołu! Namiary na sofy itd. już znalazłam. Podziwiam Cię za cierpliwość w odpowiadaniu na nasze pytania :p Teraz czekam cierpliwie na fotki innych wnętrz :wink: (nieustannie podziwiając te już zamieszczone ...)

Ze tez mnie tu jeszcze nie bylo! Niniejszym gratuluje teraz! Pieknego domu z wysmakowanymi wnetrzami! Swietnie rozwiazane podzialy na podlodzi- idealnie dobrane listwy przypodlogowe. Tylko chylic czolo.

Mnie zachwycily te kinkiety z dwoch stron kominka. Czy mnie wzrok myli- one sa malowane na kolor sciany kominka? Czy to gipsowe kinkiety do malowania?

Napisz mi prosze dokladnie gdzie je kupiles- ja szukam wlasnie czegos takiego a wszedzie sa jakies oble ksztalty :roll:

Rezi gdzie kupowałeś ten korek dylatacyjny?

Możesz zdradzić co masz na ścianie nad blatem w kuchni i jakiej firmy masz kanapy w salonie?

Piękny dom :D baaardzo mi się podoba :D

korek kupili parkiciarze

a nad blatem mamy płytki matowe przemysłowe Lasserberger Object Color Two w formacie 10x20 cm strona producenta

Ze tez mnie tu jeszcze nie bylo! Niniejszym gratuluje teraz! Pieknego domu z wysmakowanymi wnetrzami! Swietnie rozwiazane podzialy na podlodzi- idealnie dobrane listwy przypodlogowe. Tylko chylic czolo.

Mnie zachwycily te kinkiety z dwoch stron kominka. Czy mnie wzrok myli- one sa malowane na kolor sciany kominka? Czy to gipsowe kinkiety do malowania?

Napisz mi prosze dokladnie gdzie je kupiles- ja szukam wlasnie czegos takiego a wszedzie sa jakies oble ksztalty :roll:

dziękuję :)

lampy na ścianach są afaktycznie lamapmi gipsowanymi malowanym pod kolor ścian ( lub kominka ) główne lampy będa miały zdecydowany kolor (pomarańczowy) więc nie chceiliśmy wprowadzac dla nich konkurencji formy i koloru.

to co widac na ścianach to prostokątne z szybka od dołu -świeca góra -dół http://www.studio-forma.com.pl/

przy kominku lampy maja 50 cm szerokości na pozostałych scianach po 30 cm

Rezi to ja dziekuje za namiar- jestes wielki! :D

Tyle pieknych lamp- a wsrod nich to, czego szukalam! A akurat mam w jakis dzien jechac do Obornik po ekobordy to sobie zalawie za jednym zamachem :D

A mozesz podac ceny tego cuda- zebym wiedziala na co mam sie szykowac :wink:

kupowałem to Alladynie na Dąbrowskiego przy Wiepofamie

koszt dużej około 200 małej około 150 zł

ale może w Obornikach dostaniesz taniej

Rezi mam pytania gnaco -łamiace:czy jak otwierasz szybę w kominku to szyber się tez otwiera i odwrotnie?

u nas stoi nieruchomo na prosto ,duzo drewna spaliliśmy a ciepła to dało mało.niestety nie mam dalej odpowiedzi co do płotka ,mam nadzieję że go dostanę.czy szybę tylko można otworzyć do góry czy mozna też na bok?

pozdro

Rezi mam pytania gnaco -łamiace:czy jak otwierasz szybę w kominku to szyber się tez otwiera i odwrotnie?

u nas stoi nieruchomo na prosto ,duzo drewna spaliliśmy a ciepła to dało mało.niestety nie mam dalej odpowiedzi co do płotka ,mam nadzieję że go dostanę.czy szybę tylko można otworzyć do góry czy mozna też na bok?

pozdro

z tego co pamiętam szyber jest automatyczny

płotego był w zestawie na 100% - mam foto po rozładunku kominka

komine pozera ogromne ilości drewna - no ale rozmiar robi swoje

szyba do czyszczenia otwiera się tak jak w piekarniu ( góra do siebie)

szyber jest połaczony poprzez mechanizm z szybą śrubą. Wydaje mi się że od góry powinna być nakrętka, u nas jej niema, potwierdź czy masz nakretkę od góry widoć to poprzez szybę. Jeżeli mozesz to prześlij zdjęcia z rozpakowanymi elementami

te techniczne rzeczy napisał mój luby :lol:

pozdro

Dzieki za zdjęcia, czy mógłbyś zrobić jeszcze raz zdjęcie nr 2 ale od frontu, chodzi mi o śrubę która wchodzi od dołu do obudowy i moim zdaniem powinna sterować szybrem. Przy okazji jeszcze jedno pytanie, opuszczanie i otwieranie szyby, czy od fronty dostałeś jakieś uchwyty do mocowania, gwinty w dolnym elemencie szyby świadczą że coś powinno tam być

to znowu mój luby

pozdro

Rezi jezeli możesz - prosze o info dotyczace wykończenia cokolika wk gresu z czego jesti czy licuje sie ze ścianą czy jest na tynku (wieksze fotki pls jak mozesz)

, co to za drewno na podłodze bo sie jakoś nie doczytałem - jaki to egzotyk

dzieki bardzo AHA ŁAZIENKI POWKLEJAJ !!!!!

pozdro