Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Reziego

Recommended Posts

altweiss ( ciepła biel) jest podstawowym kolorem w jakim produkowana jest masa do zbrojenia elewacji - Armirungputz - jaki jest skład kolorów naprawdę nie wiem

kolor ten jest podstawa do uzyskiwania innych kolorów - porozmawiaj z handlowcami z STO powinni Ci podac skład koloru

(jak poczekasz to postaram sie odp w przyszłym tygodniu mam gdzies dane szczegółowe dot koloru)

• Odpowiedzi 464
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale coś nie chwalisz się jego powierzchnią!!! I tak już wszyscy mają kompleksy jak zobaczyli zdjęcia salonu, więc możesz walić śmiało. Jakoś się otrząśniemy :wink: :D I powiedz proszę ile metrów ma ten cudny salon!!!!???

Pozdrawiam serdecznie :D :D

trudna powiedziec gdzie zaczyna się salon a gdzie kończy :lol:

wszystko na jednej przestrzeni - salon z kominkiem i częśćia TV, korytarz, kuchnia , jadalnia

cos około 120 m2

Rezi,

Chętnie poczekam na informację od Ciebie odnośnie składu koloru na elewacji. Niestety nie znalazłam w swojej okolicy dystrybutora STO. Jak patrzysz na elewację, to Twoja biel idzie w kierunku ciepłym, czy chłodnym? Szarym, żółtym czy może beżowym?... Będę bardzo wdzięczna za informację :D

pozdrawiam!

Asia_w

Gratuluję preyzji i konsekwencji w utrzymaniu jednego stylu, ale przyznaję że dla mnie to zbyt chłodne klimaty ... hmm to jak patrzeć na blondynkę, której blond jest raz w m-cu "tleniony", brąz ciała to wysmarzona skwarka na solarium a piersi to poduchy z silikonu, do tego przyklejone paznokcie, powiększone strzykawą "namiętne " usta itp. Naprawdę wierzę w to, że są ludzie, którzy czują się świetnie w takich klimatach... Dla mnie za mało prawdziwe... Obiektywnie jednak patrząc, styl choć nie mój to dopieszczony w szczegółach. Gratuluję... u mnie to raczej sielskie, dworkowe klimaty...

Pozdrawiam :D :wink:

Moje pewnie też "nie te klimaty" (do mieszkania, bo do oglądania bardzo), ale pomimo tego i tak jestem zachwycona - ja myślałam, że takie wnętrza to tylko w gazetach wnętrzarskich ... Nie pomagał Wam żaden zawodowiec od wnętrz?

I tak jak już tutaj ktoś napisał - jeszcze raz przemyślę wybór kanap: myślałam o skórzanych, ale pod wpływem Twoich zastanowię się nad obiciem z tkanin. Obydwa komplety "sofowe" bardzo interesujące (a my się nie możemy już od kilku miesięcy zdecydować :( ).

Z jakich okolic ta Twoja ekipa albo w jakiej okolicy pracuje?

Rezi oczywiście dołączam do grona piejących z podziwu dla gustownego urządzenia Waszego domku.

Trochę brakuje bibelotów, kwiatów i innych pierdół robiących klimat, ale na to macie jeszcze całe życie, żeby dom nabierał życia....

Jestem absolutną fanką kominka, już kiedyś o nim pisałeś. Ja niestety muszę mieć płaszcz wodny... a takich ładnych kominków z płaszczem nie robią..

Wiem ze pisałeś że podłoga to merbau... ale merbau ma odrobinę czerwieni w barwie, a na zdjęciach wygląda na orzechową.. czy to tylko złudzenie???

Wszystko pięknie urządzone i bardzo gustownie...

tylko zastanawia mnie jedno, czy Ty masz dzieci? psy, koty i inne nieuchronne zabrudzacze przestrzeni..??? Bo jak tu utrzymać takie przestrzenie bez rys od samochodzików na podłodze, rowerka itd....:)

Ja wymyśliłam sobie dużo szkła... ale tak myśle kto będzie czyścił te małe odciśnięte wszędzie paluszki...

Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo gratuluję.

p.s. pozwolę sobie na przyszłość zadać kilka pytań, jeśli nie będzie w wątku na nie odpowiedzi...

mam małe pytanie, ponieważ brak odzewu na moje posty dotyczące GULIWERA

http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=357

sama postanowiłam poszukać informacji, a przeglądając forum znalazłam zdjęcia waszego domku. Chodzi mi o okna zwłaszcza te narożne...

- czy montaż takich okien był dobrym pomysłem?

- jak wygladają koszty montażu takich okien, to trochę nietypowe rozwiązanie?

- czy okna można otwierać?

- jak wygląda i czy nic się nie dzieje z narożnikiem będącym jedynym połączeniem obu okien?

a tak poza tym wasz dom jest przepiękny, świetnie urządzony, bajeczny :)

pozdrawiam

dziękuję i przepraszam za czasowy brak odzewu ale w nowym domku nie mamy netu a w pracy zap..... i czasami patrza na ręce

AniaS79 działka ma ponad 2300 m2 / na ponadd 1500 trawa

mika31 dach jest koloru grafitowego ( cementowy bras frankfurter ) i jak na razie spisuje się świetnie

bonia ekipa niestety jest z spod Poznania i tylko tutaj pacują

co do wystroju wnętrz, to co widac na zdjęciach jest naszym pomysłem z konsultacjami architek dotyczacych materiałów i formy.

Mags w całym domu jest ogrzewanie podłogowe, jednak grzejniki pracują w takie dnia jak dzisiaj ( chłodny deszczowy dzień, zanim podługówka się rozpędzi minie kilka godzin)

malmuc wanna Clarisa Koło 180x80

julienx troszkę się pospieszyłem z tymi fotkami ale własnie jesteśmy na etapie "bibelotów"

a dzieci mały ( 6 i 2 latka ) psiaka tez i liczymy się z tym ze coś się zniszczy pęknie ale takie sa dzeici i trudno.

podłogę mamy w selekcji jasnej, zależało mi na jasnym odcieniu i wykonawca tak dobierał materiał aby taka podłoga wyszła.

Ja wymyśliłam sobie dużo szkła... ale tak myśle kto będzie czyścił te małe odciśnięte wszędzie paluszki...
paluszki to nic, oststnio ścierałem sok i ketchup z szyby, wczoraj przyłapałem małego jak lizał szybe - twierdził ze dał buzi motylkowi :lol:

jurasie

- czy montaż takich okien był dobrym pomysłem?
tak, w pomieszczeniach jest więcej światła i nie przeszkadza narożny słup betonowy pomiędzy oknami,

jak wygladają koszty montażu takich okien, to trochę nietypowe rozwiązanie?
koszt niewielki za 1 słupek w kolorze złotego dęby płaciłem coś około 120 zł, systemy narożne sa dostępne u większości producentów stolarki PCV.

czy okna można otwierać?
okno duże tak , małe to fix o takiej samej szerokości ramy.

jak wygląda i czy nic się nie dzieje z narożnikiem będącym jedynym połączeniem obu okien?
nic się nie dzieje, są to rozwiązania systemowe

ale

problemy z roletami ( tutaj nie ma prodycentów mających to przetestowane)

problem z parapetami narożnymi - wymagają dokładnego spasowania

problem z firankami i karniszami - właśnie to przerabiamy :lol:

problem z parapetami zewnętrznymi - albo granitowe albo drogie i kiepskie rozwiązania z blachy

itd

Rezi, mam pytanie:

jaką srednice ma Twoj komin od kominka? pamietasz może?

czy juz na etapie stanu surowego wiedziałeś, że bedziesz chciał wkład "wielkoformatowy"?

jestem na etapie decyzji dot komina i wiem, ze standardem jest 20 cm, jednak w tych najwiekszych wkladach (min w takim jak Twoj) średnica wylotu to 25 cm

pozdrawiam