Rezi 30.04.2007 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 altweiss ( ciepła biel) jest podstawowym kolorem w jakim produkowana jest masa do zbrojenia elewacji - Armirungputz - jaki jest skład kolorów naprawdę nie wiem kolor ten jest podstawa do uzyskiwania innych kolorów - porozmawiaj z handlowcami z STO powinni Ci podac skład koloru (jak poczekasz to postaram sie odp w przyszłym tygodniu mam gdzies dane szczegółowe dot koloru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 30.04.2007 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Ale coś nie chwalisz się jego powierzchnią!!! I tak już wszyscy mają kompleksy jak zobaczyli zdjęcia salonu, więc możesz walić śmiało. Jakoś się otrząśniemy I powiedz proszę ile metrów ma ten cudny salon!!!!??? Pozdrawiam serdecznie trudna powiedziec gdzie zaczyna się salon a gdzie kończy wszystko na jednej przestrzeni - salon z kominkiem i częśćia TV, korytarz, kuchnia , jadalnia cos około 120 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 30.04.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Oooo... tchu mi zabrakło Piękny dom. Rzekłabym nawet, że idealny! Podłoga w salonie mnie zwaliła z nóg... Chylę czoła PS. Jaką powierzchnię ma działeczka? I... może troszkę zdjęć pozostałych pomieszczeń? Czuję niedosyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 02.05.2007 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Rezi jaki to jest kolor dachu? Czarny czy grafitowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 02.05.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Rezi, Chętnie poczekam na informację od Ciebie odnośnie składu koloru na elewacji. Niestety nie znalazłam w swojej okolicy dystrybutora STO. Jak patrzysz na elewację, to Twoja biel idzie w kierunku ciepłym, czy chłodnym? Szarym, żółtym czy może beżowym?... Będę bardzo wdzięczna za informację pozdrawiam! Asia_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 04.05.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Umarłam. Teraz już wiem jak chcę urządzić mój domek. Genialnie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 04.05.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Gratuluję preyzji i konsekwencji w utrzymaniu jednego stylu, ale przyznaję że dla mnie to zbyt chłodne klimaty ... hmm to jak patrzeć na blondynkę, której blond jest raz w m-cu "tleniony", brąz ciała to wysmarzona skwarka na solarium a piersi to poduchy z silikonu, do tego przyklejone paznokcie, powiększone strzykawą "namiętne " usta itp. Naprawdę wierzę w to, że są ludzie, którzy czują się świetnie w takich klimatach... Dla mnie za mało prawdziwe... Obiektywnie jednak patrząc, styl choć nie mój to dopieszczony w szczegółach. Gratuluję... u mnie to raczej sielskie, dworkowe klimaty... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.05.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Rezi, wielkie brawa, wnętrza jak dla mnie wzorcowe.Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia 05.05.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Moje pewnie też "nie te klimaty" (do mieszkania, bo do oglądania bardzo), ale pomimo tego i tak jestem zachwycona - ja myślałam, że takie wnętrza to tylko w gazetach wnętrzarskich ... Nie pomagał Wam żaden zawodowiec od wnętrz? I tak jak już tutaj ktoś napisał - jeszcze raz przemyślę wybór kanap: myślałam o skórzanych, ale pod wpływem Twoich zastanowię się nad obiciem z tkanin. Obydwa komplety "sofowe" bardzo interesujące (a my się nie możemy już od kilku miesięcy zdecydować ). Z jakich okolic ta Twoja ekipa albo w jakiej okolicy pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 06.05.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 ReziPiękne wnętrza, choć w moim skromnym domu nie przejdą. Zastanawiają mnie te grzejniki. Nie masz podłogówki? Nie, żebym miała coś przeciwko. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 08.05.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witaj Rezigdzies w któryms z wątków jest Twoja łazienka, prosze powiedz co to za wanna, jakiej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 08.05.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Rezi - chyle czola! Bardzo mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 09.05.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Rezi oczywiście dołączam do grona piejących z podziwu dla gustownego urządzenia Waszego domku. Trochę brakuje bibelotów, kwiatów i innych pierdół robiących klimat, ale na to macie jeszcze całe życie, żeby dom nabierał życia.... Jestem absolutną fanką kominka, już kiedyś o nim pisałeś. Ja niestety muszę mieć płaszcz wodny... a takich ładnych kominków z płaszczem nie robią.. Wiem ze pisałeś że podłoga to merbau... ale merbau ma odrobinę czerwieni w barwie, a na zdjęciach wygląda na orzechową.. czy to tylko złudzenie??? Wszystko pięknie urządzone i bardzo gustownie... tylko zastanawia mnie jedno, czy Ty masz dzieci? psy, koty i inne nieuchronne zabrudzacze przestrzeni..??? Bo jak tu utrzymać takie przestrzenie bez rys od samochodzików na podłodze, rowerka itd.... Ja wymyśliłam sobie dużo szkła... ale tak myśle kto będzie czyścił te małe odciśnięte wszędzie paluszki... Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo gratuluję. p.s. pozwolę sobie na przyszłość zadać kilka pytań, jeśli nie będzie w wątku na nie odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 09.05.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Elegancko, jasno, minimalistycznie- Pięknie! Dokładnie w stylu jaki lubię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasie 09.05.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 mam małe pytanie, ponieważ brak odzewu na moje posty dotyczące GULIWERA http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=357 sama postanowiłam poszukać informacji, a przeglądając forum znalazłam zdjęcia waszego domku. Chodzi mi o okna zwłaszcza te narożne... - czy montaż takich okien był dobrym pomysłem? - jak wygladają koszty montażu takich okien, to trochę nietypowe rozwiązanie? - czy okna można otwierać? - jak wygląda i czy nic się nie dzieje z narożnikiem będącym jedynym połączeniem obu okien? a tak poza tym wasz dom jest przepiękny, świetnie urządzony, bajeczny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 10.05.2007 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 dziękuję i przepraszam za czasowy brak odzewu ale w nowym domku nie mamy netu a w pracy zap..... i czasami patrza na ręce AniaS79 działka ma ponad 2300 m2 / na ponadd 1500 trawa mika31 dach jest koloru grafitowego ( cementowy bras frankfurter ) i jak na razie spisuje się świetnie bonia ekipa niestety jest z spod Poznania i tylko tutaj pacują co do wystroju wnętrz, to co widac na zdjęciach jest naszym pomysłem z konsultacjami architek dotyczacych materiałów i formy. Mags w całym domu jest ogrzewanie podłogowe, jednak grzejniki pracują w takie dnia jak dzisiaj ( chłodny deszczowy dzień, zanim podługówka się rozpędzi minie kilka godzin) malmuc wanna Clarisa Koło 180x80 julienx troszkę się pospieszyłem z tymi fotkami ale własnie jesteśmy na etapie "bibelotów" a dzieci mały ( 6 i 2 latka ) psiaka tez i liczymy się z tym ze coś się zniszczy pęknie ale takie sa dzeici i trudno. podłogę mamy w selekcji jasnej, zależało mi na jasnym odcieniu i wykonawca tak dobierał materiał aby taka podłoga wyszła. Ja wymyśliłam sobie dużo szkła... ale tak myśle kto będzie czyścił te małe odciśnięte wszędzie paluszki... paluszki to nic, oststnio ścierałem sok i ketchup z szyby, wczoraj przyłapałem małego jak lizał szybe - twierdził ze dał buzi motylkowi jurasie - czy montaż takich okien był dobrym pomysłem? tak, w pomieszczeniach jest więcej światła i nie przeszkadza narożny słup betonowy pomiędzy oknami, jak wygladają koszty montażu takich okien, to trochę nietypowe rozwiązanie? koszt niewielki za 1 słupek w kolorze złotego dęby płaciłem coś około 120 zł, systemy narożne sa dostępne u większości producentów stolarki PCV. czy okna można otwierać? okno duże tak , małe to fix o takiej samej szerokości ramy. jak wygląda i czy nic się nie dzieje z narożnikiem będącym jedynym połączeniem obu okien? nic się nie dzieje, są to rozwiązania systemowe ale problemy z roletami ( tutaj nie ma prodycentów mających to przetestowane) problem z parapetami narożnymi - wymagają dokładnego spasowania problem z firankami i karniszami - właśnie to przerabiamy problem z parapetami zewnętrznymi - albo granitowe albo drogie i kiepskie rozwiązania z blachy itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 10.05.2007 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 http://rezulak.pl/Nowy%20folder/parapet1.jpghttp://rezulak.pl/Nowy%20folder/parapet2.jpghttp://rezulak.pl/Nowy%20folder/parapet3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 10.05.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Rezi, mam pytanie:jaką srednice ma Twoj komin od kominka? pamietasz może?czy juz na etapie stanu surowego wiedziałeś, że bedziesz chciał wkład "wielkoformatowy"?jestem na etapie decyzji dot komina i wiem, ze standardem jest 20 cm, jednak w tych najwiekszych wkladach (min w takim jak Twoj) średnica wylotu to 25 cmpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 10.05.2007 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 i o ile pamietam jest 25x25kominek od początku był projektowany jako ponadformatowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 10.05.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 i o ile pamietam jest 25x25 kominek od początku był projektowany jako ponadformatowy dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts